Nasjonaldagen er rett rundt hjørnet og gir en ypperlig anledning til å skeie ut litt på kjøkkenet til glede for familie og venner.

Om det blir en, to, tre eller flere retter som kommer på bordet vil selvsagt være avhengig av hvorvidt du har forspist deg på is, kaker og andre søtsaker tidligere på dagen eller ikke. Her har du forslag til retter som kanskje kan være til inspirasjon når du skal sette sammen menyen til 17 mai.

FORRETTER:

hummer

Hummer med sitronmajones

laksetartar

Laksetartar med mangosalsa

bruschetta

Bruschetta med parmaskinke

Alle forrettene på bloggen finner du samlet her.

HOVEDRETTER

kalvefilet

Kalvefilet Oscar med krepsehaler og hvit asparges

grillet entrecôte

Grillet entrecôte med grønnsaksspyd

andebryst

Andebryst med røstipoteter og appelsinsjy

Flere hovedretter finner du her, og på tager som kalv, lam, storfe og svin, blant annet.

DESSERTER

pavlova

Minipavlova med sitronkrem og friske bær

jordbær og mango

Jordbær- og mangosalsa med vaniljeis

panna cotta

Panna cotta med limemarinerte blåbær

Alle dessertene på bloggen finner du samlet her.

Start gjerne det hele med en frisk og syrlig sitruslemonade, som gjør stor suksess blant både store og små.

De 10 beste festkakene finner du blant annet i dette innlegget og tips til koldtbord/buffet finner du her.

Lykke til med planleggingen og gjennomføringen!

Skriv ut
  1. Hei, dine matsider er de mest inspirerende jeg har kommer over…ALT frister! Om jeg ønsker å lage noe spennende og nytt søker jeg til din side, så har jeg det jeg trenger for å imponere familie og venner. Takk for at du deler din lidenskap med oss andre så vi får del i de helt fantastiske oppskriftene:)

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er slike kommentarer som gjør at det er ekstra morsomt å blogge om mat og matglede! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste