* 7 slag til jul – julekakefavoritter *
Baker du sju slag til jul? Det gjør jeg, hvis jeg får telle med julebrød. To av sortene blir til i sosiale settinger, hvor det primære er å møtes og resultatet blir en hyggelig bonus i kakebokser og krukker. Jeg steker krumkaker med min venninne Liv (22 års tradisjon!) og baker pepperkaker med barn og barnebarn. I tillegg baker jeg biscotti, mandelkjeks og sjokoladekjeks – og selvfølgelig julebrød med rosiner, som alltid gjør mannen min så glad. Her har jeg samlet sju av mine beste julekakeoppskrifter (trykk på bildene):
Til juletrefesten i romjulen lages det brownies og sitroniskake, som gjemmes i fryseren. Alle julekakene på bloggen finner du samlet HER.
Hva er din julebakstfavoritt?
Publisert 3. 12. 2011
Mormors sandhatter slår aldri feil. Men den store favoritten er nok pepperkaker 🙂
Mmm….
Utrolig mye godt her. Og utradisjonelt! Det liker jeg godt 🙂
Mye godt ja! Gleder meg til å komme igang med bakingen selv 🙂
Svigermor leverer 10-15 slag på døren hvert år.uansett, så det begrenser bakingen min litt til jul. I dag har jeg imidlertid laget biscotti og mandelkjeks etter oppskrifter fra bloggen. I og med at jeg ikke drikker kaffe, testet jeg ut portvinsgløggen din. Naboen ble kalt inn som testkanin og var særdeles godt fornøyd med både kaker, gløgg og kaffe 🙂
Det hadde vert fint å fått oppskriften på sjokoladekjeks som er blandt de 7 slag du baker til jul
Fant ikke den oppskrifta.
Oppskrift kommer, inntil videre kan du ta en titt på denne: http://trinesmatblogg.no/2011/03/17/sjokoladekjeks-med-vaniljekrem-oreokjeks/
Sitronkjeksene satt fast på bakepapiret når di var ferdigstekte hva har jeg gjort feil?
Skal pakepapiret pensles med smør først
Så dumt! Bakepapiret skal ikke pensles med smør. Det er selvsagt vanskelig for meg å si hva du har gjort feil. Jeg vil tro at du enten har stekt de for kort eller at deigen var for løs. Ofte kan det også være lurt å la kjeksene hvile på stekebrettet noen minutter før du løsner de. Lykke til neste gang!
Kanskje det var matpapir og ikke bakepapir? Da blir det sittende bom fast..
Det kan kanskje være en forklaring, eller?
Hei.
Bloggen din har inspirert meg mang en gang, syns du har masse spennende og kjempegode oppskrifter! Bringebærcookisene er en favoritt hos meg. HELT NYDELIG! 😀 God førjulstid..
Takk for det! 🙂
kjempeflott matblogg du har. Har laget mange av dine fiskeoppskrifter.
Hei! Da har jeg bakt havreog rosin kjeks og julebrød! Kjempe godt! Tenkte prøve meg på noen flere kjeks..har du noe erfaring med å fryse ned enten ferdige kjeks eller evt deigen!? Mvh johanne
Hei Trine. Har du smultringer oppskrift også? 🙂 takk forhånd.
Mvh
Winna
Nei, dessverre jeg har ikke oppskrift på smultringer på bloggen.