Baker du sju slag til jul? Det gjør jeg, hvis jeg får telle med julebrød. To av sortene blir til i sosiale settinger, hvor det primære er å møtes og resultatet blir en hyggelig bonus i kakebokser og krukker. Jeg steker krumkaker med min venninne Liv (22 års tradisjon!) og baker pepperkaker med barn og barnebarn. I tillegg baker jeg biscotti, mandelkjeks og sjokoladekjeks – og selvfølgelig julebrød med rosiner, som alltid gjør mannen min så glad. Her har jeg samlet sju av mine beste julekakeoppskrifter (trykk på bildene):

Biscotti med sjokoladetrekk

 

 

 

 

 

 

Mandelkjeks med sitron

 

 

 

 

 

 

 

Bringebærcookies

 

Verdens beste pepperkaker

 

 

 

 

 

 

 

Krumkaker

 

Marengs med sjokolade og mandler

 

Coctailkaker

 

Til juletrefesten i romjulen lages det brownies og sitroniskake, som gjemmes i fryseren. Alle julekakene på bloggen finner du samlet HER.

Hva er din julebakstfavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Svigermor leverer 10-15 slag på døren hvert år.uansett, så det begrenser bakingen min litt til jul. I dag har jeg imidlertid laget biscotti og mandelkjeks etter oppskrifter fra bloggen. I og med at jeg ikke drikker kaffe, testet jeg ut portvinsgløggen din. Naboen ble kalt inn som testkanin og var særdeles godt fornøyd med både kaker, gløgg og kaffe 🙂

 2. Det hadde vert fint å fått oppskriften på sjokoladekjeks som er blandt de 7 slag du baker til jul
  Fant ikke den oppskrifta.

 3. Sitronkjeksene satt fast på bakepapiret når di var ferdigstekte hva har jeg gjort feil?
  Skal pakepapiret pensles med smør først

  1. Så dumt! Bakepapiret skal ikke pensles med smør. Det er selvsagt vanskelig for meg å si hva du har gjort feil. Jeg vil tro at du enten har stekt de for kort eller at deigen var for løs. Ofte kan det også være lurt å la kjeksene hvile på stekebrettet noen minutter før du løsner de. Lykke til neste gang!

 4. Hei.
  Bloggen din har inspirert meg mang en gang, syns du har masse spennende og kjempegode oppskrifter! Bringebærcookisene er en favoritt hos meg. HELT NYDELIG! 😀 God førjulstid..

 5. Hei! Da har jeg bakt havreog rosin kjeks og julebrød! Kjempe godt! Tenkte prøve meg på noen flere kjeks..har du noe erfaring med å fryse ned enten ferdige kjeks eller evt deigen!? Mvh johanne

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste