Potetsalat er et godt og kjært tilbehør til grillet kjøtt. Denne potetsalaten er min absolutte favoritt, og da helst med norske nypoteter.
Til omtrent 4 trenger du:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
Potetsalat
500 g | poteter , gjerne nypoteter |
1 | rødløk , i skiver |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
2 | vårløk , i skiver |
1 neve | sorte steinfrie oliven |
1 neve | pinjekjerner , ristet |
soltørkede tomater , i biter(kan eventuelt erstattes med 4 reddiker) | |
friske urter |
Balsamicovinaigrette
4-6 ss | olivenolje |
2-3 ss | god balsamicoeddik |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Kok potetene møre i saltet vann. Hell av vannet og hold potetene varme. Fres de øvrige grønnsakene med unntak av tomater/reddiker i olivenolje, til løken blir myk. Skjær potetene i grove skiver og ha de sammen med de varme grønnsakene i en bolle. Ha i soltørkede tomater/reddiker, oliven, ristede pinjekjerner og krydderurter. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten (smak til!) og hell over grønnsakene. Potetsalaten blandes forsiktig sammen og serveres (helst) lun.
Enjoy!
Publisert 21. 7. 2011
Hei
Denne oppskriften skal jeg prøve snart, er så utrolig mye bedre med denne typen potetsalat enn majones/rømmebaserte.
Flott blogg du har, kommer nok til å komme innom flere ganger for å lete etter ideer :o)
Jeg har mffins-dilla, kom gjeren innom bloggen min, som riktignok er litt nyåpna enda, men det kommer mer…
Hilsen Bea
Takk for det, og velkommen tilbake! 😉
Så gott 🙂
Spennende oppskrift! Den skal prøves!
Lykke til! 😉
Dette var utrolig godt !!! Nydelig var det og vi klarte ikke slutte å spise… Denne kommer til å bli et fast innslag hos oss : )
🙂