En ny pizzaoppskrift, denne gangen med italiensk salami, mozzarella og oliven som garntyr, oppå en fyldig og velsmakende tomatsaus basert på hermetiske cherrytomater. Finn frem:

Pizzabunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • ca 25 gram gjær
  • 2 ss olivenolje
  • ca 1/2 ts salt
  • ca 5-6 dl hvetemel (eventuelt pizzamel)

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen. Hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Har du ikke kjøkkenmaskin er det slett ingen krise, det går bra med håndkraft også – og du må ikke elte i 10 minutter… Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.

Pizzasaus

  • 2-3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 2 ss tomatpure
  • oregano og/eller basilikum, hakket
  • salt og pepper

Fres hvitløk og chili raskt i litt olje, men pass på at det ikke blir svidd. Tilsett hermetiske cherrytomater (eller vanlige hermetiske tomater) og tomatpure og la sausen stå og småkoke 10-30 minutter. Smak til med krydderurter, salt og pepper.

Garnityr

  • 100-150 gram italiensk salami
  • 50-100 gram hvitost, revet
  • 1 mozzarella, i skiver
  • en neve sorte oliven

Kjevle ut pizzadeigen og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Bre pizzasausen over bunnen og fordel deretter hvitosten over. Legg på salami, mozzarella og fordel oliven over. Stekes ved ca 225-250 grader til pizzaen er ferdig stekt. Jeg brukte ca 250 grader og benyttet ovnens pizzafunksjon, og fikk perfekt bunn. Det samme kan du oppnå ved å benytte pizzasten. Pass da på at du har varmet stenen opp i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra resultat.

Vintips: Flavours Langhe Rosso 2008

Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg elsker bloggen din – og er mektig imponert over alt det arbeidet som ligger bak!Bruker oppskriftene dine. LOVE!♥Klem, Jannicke

  2. Nam…dette så godt ut, særlig for en sulten sjel som ikke har begynt på lørdagsmiddagen ennå.Takk for tips til spennende pizza!Hilsen fra Mimmi-Leone

  3. Dette blir middag hos oss i morgen. Liker at du lager pizzasausen fra bunnen av, det har vi også begynt med, etter din oppskrift selvsagt 🙂 Tusen takk!

  4. Hei 🙂
    Elsker bloggen din og bruker den hver dag. Prøver ut nye retter hele tiden og det er kjempe moro. Når jeg feks skal lage pasta eller pizza hvor jeg skal bruke hermetiske tomater synes jeg det er vanskelig å finne noen som er skikkelig gode. Hvilken type bruker du og hvor kan jeg få kjøpt dem?Vil virkelig finne den perfekte da jeg tror den kunne løftet retten:) Håper du kan hjelpe meg. Tusen takk 🙂 🙂

Leave a Reply to Lille Vildand Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste