Mathias på 2 år har ikke hatt særlig matlyst de siste par ukene, men da denne retten kom på bordet lyste barnefjeset opp og proklamerte “GODT”! Så ble det stille, helt til poden forlangte “MERE”! En bedre presentasjon av en lakserett finnes vel ikke? Men jeg kan legge til at mammaen og pappaen også likte denne retten, og at det ikke ble nok til påfyll til alle tre. Til to store og en (veldig sulten) liten en trenger du:

500-600 gram laks, gjerne Salmalaks
*
Urtelokk
1-2 skiver tørt brød uten skorpe
1 fedd hvitløk
frisk basilikum, finhakket
frisk persille, finhakket
1-2 ss sitronsaft
salt og pepper
*
Ratatouille
1 liten rødløk, i grove biter
2 gulrøtter, i små terninger
1 paprika, i små biter
1/3 squash, i små biter
3 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomater, uten juice
sitronsaft
frisk basilikum, finhakket
frisk persille, finhakket
salt og nykvernet sort pepper
*
pasta
*
frisk persille, hakket
*

Kjør alle ingrediensene til urtelokket i en blender eller lignende, til du får en jevn masse.

Fordel massen oppå laksen. Bruk gjerne hendene, det er ditt beste redskap til et slikt oppdrag.

Stek fisken ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til fisken er passe stekt.

Rens grønnsakene og skjær de opp i passende biter slik at alt er klart før du begynner.

Fres grønnsakene i olje i denne rekkefølgen: gulrot, løk, paprika, squash og hvitløk. Pass på at grønnsakene ikke blir svidd. Tilsett avrente hermetiske tomater og knus tomatene lett med sleiva. La retten putre til grønnsakene er møre og fine. Smak til med sitron, krydderurter, salt og pepper.

Serveres med pasta og et lett persilledryss.

God middag!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du er til STOR beundring! Du har så mye "lurt" å komme med i matverden:) Tusen takk! Har akkurat linket til deg på bloggen min:) håper det er ok:) klem klem

  2. Gjett om jeg ble glad da jeg la merke til ikonene "print" og "pdf"! Tusen takk! Samler alle mine favorittopskrifter fra deg i en fin perm 🙂

  3. Hei Trine! Jeg er glad i å bake, og syns hjemmebakt smaker best! Liker derfor best gjærdeigoppskriftene dine =) Det jeg lurer på er hvilke gjærdeigoppskriftsbøker du bruker og hvilke du anbefaler? =)Hilsen Ingeborg

  4. heihei Trine!! For en lekker rett!! Jeg såg den poppe opp og da bare måtte jeg prøve den ut selv idag og det var lett å slett nydelig! Takk for et fint middagstid:) Denne skal prøves ofte:)Mvh siv anita

  5. Hei alle sammen,Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Ingeborg; jeg har ogå en stor forkjærlighet for gjærdeig. Når det gjelder kokebøker om gjærbakst har jeg for det meste holdt meg til Morten Schakendas kokebok og "Brød" fra Åpent bakeri. Disse bøkene har fått meg til å tenke nytt rundt gjærbakst, og jeg har blitt en bedre baker av det! Schakendas bok har jeg imidlertid et litt ambvivalent forhold til da jeg hadde første utgave som inneholdt mange svesentlige skrivefeil og som holdt på å frarøve meg bakegleden… Jeg fikk imidlertid ny kokebok av forlaget, men har ikke brukt den mye siden nettopp fordi jeg ikke "stoler" på den. Men, jeg har lært mye av den, og kan anbefale den. Må jo gå ut ifra at feilene er rettet nå. Driver nå og baker meg gjennom "Brød" fra Åpent bakeri, så du får følge med på bloggen fremover. Så langt virker også det som en bok å anbefale. Når det gjelder oppskrifter ellers er de stort sett mine egne, justert over tid, og tilpasset nye metoder inspirert fra de to kokebøkene. Pastaen er kjøpt på Maxi Ica eller Mega, tror jeg…Trine 😉

  6. Mmm.. Nammenam.. Vi spiser mye fisk her i huset, så dette skl prøves ut. Får vann i munnen bare av å se bilder.. hehe..

  7. Dette ble middag i dag fredag og det smakte veldig godt! Neste gang må det lages mer laks 😉 Jeg har et godt tips for brød til panering eller som her et "lokk": Hvis du har en stump brød igjen, en skalk eller rester; samle dem i en pose i fryseren. Når du trenger dem tiner/tørker du dem i ovnen før du skal bruke dem. Alltid tilgang til brød, også får du brukt brødstumper og skalker som gjerne ellers blir kastet. Takk til Rachael Ray for det tipset 😉 God helg!

  8. Så flott at jeg fant denne oppdkriften! Jeg stod med ratatouille og laks og lurte på hva jeg skulle gjøre med laksen… Toppers!

  9. Tusen takk for fantastiske oppskrifter! Linket deg til bloggen min, håper det er greit. Vil dele dine gode retter. Holder nå på å lage denne lakseretten. Elles så elsker jeg den gratinerte kyllingretten med basillikum, tomat og Mozzarella. =)

  10. Hadde familiebesøk i dag, og laget denne middagen til far og mor. Alt ble spist opp, til siste smule. Takk for super oppskrift, denne skal brukes om igjen! Og igjen og igjen.

  11. Artig vri med pasta i stedet for ovnsbakte poteter. Forøvrig er denne oppskriften helt lik som den i Eksportutvalget for fisk sin bok “Havets Fristelser”.

  12. Hei,

    Kan jeg la ratatouillen stå og putre lenge, eller blir grønnsakene bare ihjelkokte da? Tomatbaserte sauser blir jo gjerne bare bedre av å stå en stund 🙂

Leave a Reply to Hild Frøya Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste