Nachos med hjemmelaget chilisaus
Siden det har vært en del interesse for tex-mex oppskriftene, tenkte jeg at jeg også skulle dele ”oppskriften” på nachos og en enkel, men god chilisaus. Som utgangspunkt benyttes (selvfølgelig) oppskriften på hjemmelaget tacokrydder, ingen vits i å kjøpe halvfabrikata når en kan lage bedre, billigere og ikke minst sunnere tacokrydder selv. Ved valg av nachochips er det viktig at du ikke velger «snacks-utgaven» som er saltet, for da blir det alt for salt! Til to trenger du omtrent:
Kjøttsausen:
400 gram kjøttdeig1-1,5 ss hjemmelaget tacokrydder
1 liten løk, finhakket
1 liten rød paprika, i små terninger
1-2 fedd hvitløk, finhakket
eventuelt litt rød chili, finhakket
ca 1/2 dl vann
NachochipsHvitost, revet
Tilbehør etter ønske, for eksempel:TomaterMaisSalat
Rømme
Chilisaus1 boks hermetiske tomater, gjerne økologiske1 liten løk, finhakketca ½ rød chili, finhakket1-2 fedd hvitløk, finhakketca 1 ss sukkerSalt
Fordel nachochipsen på et stort ildfast fat eller på to tallerkener som tåler en tur i stekovnen. Ha kjøttblandingen over og fordel revet ost oppå. Sett tallerknene i hver sin ”etasje” i stekovnen, og stek ved ca 200 grader varmluft i ca 5-6 minutter, til osten har smeltet og så vidt begynner å få litt farge.
Vintips: Carussin Asinoi Barbera d’asti 2009
Enjoy!
Åhh nacho chips er såå godt og jeg skal absolutt prøve ut den hjemmelagde krydderversjonen din:)
Jeg ble inspirert! Det så rett og slett herlig ut 🙂
Dette så digg ut! Jeg er stor fan av mat som er laget fra bunn av. http://www.enenklerehverdag.blogspot.com
Hei Trine.
Nå har jeg lagd tacokrydderet ditt, og salsaen. Spent når eldstejenta skal ha jentekveld med film og taco. Vi gleder oss, det er helt sikkert. Flott blogg du har. Den inspirerer. Hege
Kjempe god som salsa! Dette vil jeg fortsette med å lage fremfor å kjøpe det på glass 🙂
Hei. Har laget denne retten et par ganger. Synes den er kjempegod, men får ikke helt til chillisausen. Synes den blir litt søt/tam selv om jeg har i mer chilli og hvitløk og utelater sukker. Er det de hermetiske tomtene som kanskje har for søt smak? Noen tips? 🙂
Det hjelper ofte å tilsette syre, slik som sitron eller eddik! 🙂
Jeg har laget dette tidligere, og tok frem oppskriften igjen i dag. I stedet for tacokrydder, tømte jeg en rest med tacoolje som hadde stått i kjøleskapet noen uker. Jeg tilsatte også en boks mais og endel purre. Resultatet ble et velsmakende måltid hvor både chilisausen og det ovnsstekte var topp