«Plain pizza» med skinke, ost og paprika
Det enkle kan ofte være det beste. Av og til kan det være godt å gå tilbake til de gamle klassikerne, de en begynte med og som har dannet grunnlaget for litt mer kreativ matlaging i etterkant. Her kommer derfor oppskrift på standard pizza med skinke, ost og paprika:
[unordered_list style=»tick»]Pizzabunn
-
2,5 dl lunkent vann
-
2 ss olivenolje
-
ca 5-6 dl hvetemel
-
ca 25 gram gjær
-
ca 1/2 ts salt
[/unordered_list]
Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen. Hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.
[unordered_list style=»tick»]Pizzasaus
-
2-3 ss olivenolje
-
3 fedd hvitløk, finhakket
-
1/3 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
-
1 boks hermetiske tomater
-
2 ss tomatpure
-
oregano og basilikum, frisk eller tørket
-
salt og pepper
[/unordered_list]
Fres hvitløk og chili raskt i litt olje, men pass på at det ikke blir svidd. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure og la sausen stå og putre litt. Smak til med krydderurter, salt og pepper.
[unordered_list style=»tick»]Garnityr
-
100 gram kokt skinke i tynne skiver
-
Jarlsberg eller Norvegia, revet
-
1/2 rød paprika, i små terninger
-
friske krydderurter (kan sløyfes)
[/unordered_list]
Kjevle ut pizzadeigen og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Bre pizzasausen over bunnen og fordel deretter osten over. Legg på skinken og dryss paprikaterningene over. Stekes ved ca 225-250 grader til pizzaen er ferdig stekt. Jeg brukte ca 250 grader denne gangen og benyttet ovnens pizzafunksjon, og fikk perfekt bunn. Det samme kan du oppnå ved å benytte pizzasten. Pass da på at du har varmet stenen opp i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra resultat.
Publisert 29. 7. 2010


Hei. Enig med deg; det enkle er ofte det beste! :-)Jeg erfarer at pizzabunnen blir bedre og sprøere uten bakepair – har ikke prøvd pizzafunksjon eller sten ennå, men kan snart ta i bruk min nye ovn, og den har egen pizzaovn og sten; gleder meg til det. Det gjelder generelt ved baking og steking forøvrig synes jeg; best uten bakepapir – men ikke så "renslig" og lettvint da…:-)Fantastisk blogg, med spennende og inspirerende oppskrifter; jeg elsker selv å lage mat, og her ser jeg at jeg kan hente masse inspirasjon. Takk for at du deler av din entusiasme!MvhJanna