Chiliburger med salsa, potetstaver og chilikrem
Hamburgere er enkel og velsmakende sommermat. Tilbehøret kan varieres etter smak og hva du har av tilgjengelige råvarer. En slager hos både store og små! Til 3 trenger du omtrent:
Chiliburger500 gram karbonadedeigca 2 fedd hvitløk, finhakketca 1/4 rød chili, finhakketsalt og pepper
Salsatomater, i små terningersoltørkede tomater, i små terningerrød chili, i små terningerrødløk, i små terningersorte oliven, i små terningerolivenoljefriske krydderurter, finhakketsalt og pepper
Ovnsbakte potetstaverpoteter, i staverolivenoljesaltnykvernet sort pepper
Chilikremmatyoghurt eller creme fraichehvitløk, finhakketchili, finhakketsalt og pepper
Hamburgerbrød/godt brød (kan sløyfes)
Skjær opp ingrediensene til salsaen og rør det hele lett sammen. Tilsett litt olivenolje og smak til med salt, pepper og friske krydderurter.
Elt sammen ingrediensene til chiliburgerne med hendene og form tre hamburgere. Stekes ved sterk varme ca 2 minutter på hver side, til du har fått en fin og brun overflate. La burgerne surre på lav varme noen minutter på hver side slik at de blir passe stekt. Hamburgerne er etter min mening best når de er svakt rosa inni.
Rør sammen ingrediensene til chilikremen. Smak til.
Anrett måltidet på tallerkener og server umiddelbart.
Enjoy!
Dette så kjempegodt ut! Skal prøves, siden jeg elsker å gå på handletur på feriestedets slakterbutikk – og han har super karbonadedeig. (Jeg elsker gammeldagse slakterbutikker!)
Dette så veldig, veldig godt ut!!Hilsen Fredrikke :O)
åhh dette ser skikkelig deilig ut 🙂
Denne står helt klart på menyen i løpet av helga!! Har du forresten prøvd å forvarme ovnen på max varme før du setter potetene inni, for så å skru ned til 220. Da blir de litt sprøere har jeg inntrykk av. Hei hopp og takk for supermatblogg!
Dette var veldig, veldig godt!! Chilikremen og salsaen var en fantastisk smakskombinasjon. Frister allerede til gjentakelse. Takk for at du deler oppskrifter med oss:-)
Herlig god mandagsmiddag hos oss!
Laget chiliburger og vanlig burger til middag i dag.Dei var kjempe gode,neste gang vil vi berre ha chiliburger,sa mann og barn 🙂 Det var knall godt.
Dette var knallgodt!!!! Veldig moro å lage alt fra bunnen av selv, fikk skikkelig restaurantpreg på det 🙂 Burgerbrødene var like gode dagen etterpå, vi hadde de til frokost med eggerøre.