CÆSARSALAT
Her kommer oppskrift på en god og gammel klassiker, en god kombinasjon av mange gode smaker. Til 2 porsjoner trenger du omtrent:
Kyllingen2 kyllingfileterrevet skall av ca 1/4 sitron1-2 ss sitronsaftnykvernet sort peppermaldonsaltfrisk rosmarin, finhakket
Dressing1 eggeplomme2 ansjosfileter, finhakket (kan sløyfes)1 ts dijonsennep1 fedd hvitløk, finhakket1 ts worchestersaus2 ts hvitvinseddikca 2 ts sitronsaftca 1 dl olivenolje1 dl revet parmesansalt og nykvernet sort pepper
Krutonger
2 loffskiver uten skorpe, i terninger1-2 ss olivenolje1 romanosalatparmesan, høvlet
Hvis du vil ta en litt enklere variant kan du kjøpe ferdige krutonger. Av og til er det lov å «jukse» litt. Det er imidlertid veldig enkelt å lage de selv, og så smaker det enda bedre. Ha da brødterningene i en liten plastpose og ringle olivenoljen over. Blås litt luft i posen og rist den lett slik at brød og olivenolje blandes. Tilsett eventuelt litt mere olivenolje om det blir litt knapt. Stek brødterningene i en stekepanne til de er sprø og gyllen.
Skyll salaten og kjør den et par runder i salatslyngen, hvis du har. Riv salaten i biter og anrett den på tallerkenene. Legg kyllingen oppå, ringle over dressingen og ha krutongene over. Høvle over noen flak med parmesan over – og server! Mmmmmm….
Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109
For en flott blogg! Takk for mange gode oppskrifter og tips! Du er utrolig flink til å ta bilder av maten også, det ser jo skikkelig lekkert ut!!
Tusen takk for koselig tilbakemelding! Trine
Hei.
Vil jeg få problemer med emulsjonen av dressingen hvis jeg mangedobler oppskriften?
Har laget denne et par ganger tidligere. Smaken er veldig god, men jeg har hatt problemer med å få dressingen til å få den fine majoneskonsistensen den skulle ha (og da har jeg bare laget dobbel størrelse).
hei. Kan jeg lage dressingen et par dager i forveien?