Denne retten koste vi oss med på 17. mai, med små og store barn til stede. Nye og spennende smaker og kombinasjoner. Til 6 trenger du omtrent:

Fetafylt svinefilet
2 svinefileter à ca 400 gram
ca 150 gram fetaost, i små terninger
1 lite glass soltørkede tomater, i små biter
frisk timian eller basilikum
salt og pepper
hyssing til å binde opp filetene med
Sitronmarinerte poteter
ca 1 kg poteter, i båter
olivenolje
salt og sitronpepper
1 sitron, skall og saft
2 ss olivenolje
persille, finhakket
timian, finhakket

Epletzatziki

1 syrlig eple
ca 2,5 dl matyoghurt
1 hvitløksfedd, finhakket
ca 1 ss finhakket mynte
salt og hvit pepper
Garnityr
cherrytomater
asparges

Svinefileten: Rens kjøttet for hvite hinner og skjær et langsgående snitt på fileten, slik at du kan brette den ut. Fordel fetaost, soltørkede tomater og krydderurter, og krydre med nykvernet pepper. Rull fileten stramt sammen og surr hyssing rundt, slik at fyllet holder seg inni fileten.

Krydre med salt og pepper. Stek filetene (en av gangen) i varm stekepanne med smør. Etterstekes i stekovnen ved ca 150 grader til filetene har en kjernetemperatur på ca 68 grader. La filetene hvile minst 10 minutter før du skjærer de i tykke skiver.

Potetene: Skrell potetene og skjær de i båter. Ha potetene i en bakepapirkledt langpanne. Ringle over litt olivenolje og ha på salt og sitronpepper. Stekes ved ca 225 grader (varmluft ca 200 grader) til potetene er møre og har fått fin farge. Riv sitronskallet og klem saften ut av sitronen. Rør sammen olivenolje og sitronsaft, og ringle dette over potetene. Fordel sitronskall og krydderurter over rett før servering.

Tzatzikien: Riv eplet på et grovt råkostjern, og klem ut eplesaften. Bland revet eple, matyoghurt og presset hvitløk. Smak dertter til med salt, hvit pepper og mynte.

Serveres med ovnsbakte tomater (stekes sammen med svinefileten de siste 15 minuttene) og asparges.

Velbekomme!

(Jeg har to ovner og steker potetene på varmluft i den ene ovnen og svinefileten i den andre. Har du ikke to ovner kan du først steke potetene ca 15 minutter og sette de på benken, og så steke svinefileten. Mens svinefileten hviler kan du så steke potetene til de er helt ferdige.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. ser utrolig godt ut. Jeg må få berømme deg for en ting: Du har en del gjengangere, som kylling, svinefilet og laks – MEN i motsetning til meg som lager det på samme måte stort sett hver gang så har du et utømmelig arsenal av ulike måter å presentere det på. Stadig nytt tilbehør. Epletzatziki skal prøves til grillmat en av dagene.

  2. Kjempeimponert over bloggen din , er stadig innom og titter. I går feiret jeg en litt forsinket gebursdag- og hva stod på menyen tro. Jo, savarin med frukt og krem, smuldrepai og boller med pistasjenøtter og sitron.Nydelig alt sammen. Oppskrifter fra deg, så tusen, tusen takk for en super blogg.

  3. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger, og så er det alltid så gøy at noen har hatt gode matopplevelser pga oppskrifter fra min blogg! Trine 😉

  4. Hei!Fikk tips om bloggen din i dag!Å i kveld prøvde jeg "Fetafylt svinefilet", den var bare helt nydelig!!!!! 🙂 🙂 :)Her skal det utforskes mer :)Heidi

  5. Et lite, og muligens dumt, spørsmål…. I epletzatziki’en… er det virkelig epleSAFTEN som skal blandes med yoghurt mm? Ikke epleraspet?
    Jeg skal lage dette i morgen og stusset litt da jeg i vanlig tzatziki bruker agurk-kjøttet etter å ha tømt det for væske 🙂

    1. Det er slett ikke noe dumt spørsmål. Det er selvfølgelig det revne eplet som skal blandes i tzatzikien. Har rettet opp. Takk for at du sa ifra – og lykke til! 😉

  6. Dette så kjempegodt ut! Men lurer på en ting, muligens dumt spørsmål, men hva gjør du for å få svinefileten potetene ferdig samtidig?

    Har jo bare en ovn, og de skal jo stekes på forskjellige grader?

  7. Hei Trine
    Tusen takk for en fantastisk matblogg med flotte bilder som viser hvordan resultatet skal bli.
    Denne oppskriften kan jeg virkelig anbefale; FANTASTISK GOD 🙂
    Alle gjestene ønsket oppskriften, og det er jo er sikkert tegn på at maten smakte, så linken til nettsiden din er videre formidlet.

  8. Hei!
    Eg har tenkt å prøve denne retten, – ser fantastisk ut. Sjølv om det er tzatziki til , kan du evt. også anbefale ein saus til? Og lurer også på om du har testa ut ein spesiell vin som “treffer” godt:-)

  9. Hei
    Hvorfor skal jeg ta eplesaften ut av eplet? Dette brukes jo ikke til noe i oppskriften?

Leave a Reply to L|nda Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste