Det enkle er ofte det beste. Fort gjort er det også. Til to trenger du omtrent:

*
400 gram torskefilet
saften av ca 1/2 sitron
persille, finhakket
maldonsalt
nykvernet sort pepper
6-8 cherrytomater, delt i to
4 asparges

Press sitronsaften over torskefileten og fordel persille, salt og pepper over. Jeg tilberedte alt i dampovnen, i samme form. Jeg dampet fisk og tomater i ca 15 minutter, aspargesen noe lengre.

Skal du tilberede retten i stekovnen kan du legge fisk og tomater i en ildfast, smurt form, og bake det hele ved ca 200 grader i 10-15 minutter, til fisken såvidt faller fra hverandre. Kok aspargesen i lettsaltet vann i noen minutter, til den blir passe mør.

Serveres med tilbehør etter smak, for eksempel kokt ris og litt creme fraiche (eventuelt smaksatt med grønn eller rød pesto).

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Enkelt og godt ja : ) Lurer på hvordan det blir sammen med sei filet? Har det nemmelig i fryseren ; ) Klem Tove

  2. Nam, da såg godt ut. Skal bruka den oppskrifta neste gong eg skal ha torsk.Kan du fortella litt om dampovnen din?

  3. Takk for koselige tilbakemeldinger!Visst er det morsomt å kokkelere på nytt kjøkken! Mye nytt å sette seg inn i, og dessverre alt for liten tid… En kan selvfølgelig benytte annen fisk i denne retten, for eksempel sei. Det viktigste er imidlertid at fisken er av god kvalitet. Vi har en Siemens kombidampovn, HB36D572, og så langt er jeg veldig fornøyd. Jeg har kun brukt den 4-5 ganger, alle gangene med godt resultat! Jeg har ellers hatt liten tid til å sette meg inn i bruksanvisning og muligheter, og kommer derfor tilbake til det senere. Trine 😉

  4. Mmmm, dette så godt ut!Det skal prøves til lørdagsmiddag idag :)Liker bloggen din veldig godt, og er kjempeglad for å ha den som oppslagsverk. Du er flink!Mvh Silje

  5. På en skala fra 1 til 10 er jeg på en soleklar 10èr for hvor glad jeg er for å ha oppdaget din blogg. Min hverdagsmiddag har blitt til de nydligste retter og mannen min er såååååå utrolig fornøyd med kokka si. Etter over 30 år ved grytene blir det de samme gamle retter..men det var FØR.. Jeg er så takknemlig for at du vil dele dine oppskrifter med oss her ute.. igjen tusen takk 🙂

  6. Hei! Fantastik glad for å finne siden din! 🙂 Har lett lenge etter oppskrifter på mat laget i dampovn, siden vi invisterte i dette i sommer og jeg ikke har brukt den til annet enn grønnsaker. Trodde det fantes kokebøker om damping, men har til nå ikke funnet noen. Så da er du lagt til i favoritterfeltet mitt, og håper du fortsetter å legge ut damp oppskrifter etterhvert som du tester ut 🙂

  7. Hei, jeg prøvde dette i min kombidamper, og syns fisken kanskje ble litt tørr. Hvilken temperatur bruker du? Jeg satte ovnen på 100 grader, og grønnsakene ble helt perfekte.

Leave a Reply to Kirsten Stabell Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste