Pannestekt torsk med sukkererter og «pastasalat»
Påsken er vel overstått og det er sunn hverdag igjen. Her kommer nok en fiskefavoritt, laget av torsk – rett og slett fordi det er en av favorittfiskene her i huset. Er du litt effektiv er denne retten klar på ca 15-20 minutter. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Sprøstekt spekeskinke (kan sløyfes)
salt og nykvernet sort pepper
*
Samtidig steker du fisken: Krydre filetene med salt og nykvernet pepper. Stek fisken i olje til den er gylden på begge sider. Tilsett eventuelt litt smør mot slutten av steketiden for smakens skyld, men det er ikke nødvendig. La fiskestykkene hvile noen minutter i stekepannen til den er passe stekt og faller fra hverandre. Stek spekeskinken i litt smør til den blir sprø, og la den renne av på et kjøkkenpapir.
Helt til slutt: Skjær sukkerertene i strimler og fres de forsiktig i litt olje til de har blitt gjennomvarme, men fremdeles beholder den crispy konsistensen. Smak til med salt og pepper.
Anrett fisken oppå sukkerertene, legg eventuelt spekeskinken oppå fisken, og server pastasalaten ved siden av. Ringle gjerne over litt god olivenolje ved servering.
Velbekomme!
Dette så deilig ut! Trenger lett og sunn mat etter en mektig påske! :-DFikk serveret sukkererter til kalv i påsken, det var uventet smakfult! :o)
Vilken fin och inspirerande blogg. Kul med mat från Norge !
Ikke helt som min indiske gryte, men sikkert minst like god. Skal prøve din variant også!