Pølser er som tidligere nevnt ikke min sterkeste side. Men en sjelden gang serverer jeg likevel pølser her hjemme, og da som regel godt kamuflert i ulike grønnsaker. Denne retten er inspirert av påskeaftens rotfruktsymfoni og det som ellers var tilgjengelig i kjøleskapet. Du kan fint benytte andre grønnsaker eller færre grønnsaker enn det jeg har gjort. Til tre porsjoner trenger du omtrent:

ca 400 gram knakkpølser el
Ovnsbakte rotgrønnsaker
2 gulrøtter, i staver
1/4 kålrot, i staver
1 søtpotet, i staver
1 persillerot, i staver
2 poteter, i staver
1 rødløk, i båter
8 cherrytomater
1/2 kinesisk hvitløk, i biter
2 vårløk, finsnittet
olivenolje
1 ts sukker
saften av 1/2 sitron
frisk timian, finhakket
salt og pepper
Sennepsvinaigrette
4-6 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1 ts sennep
salt og pepper
Skjær opp rotgrønnsakene i omtrent like store biter og kok de i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Hell av kokevannet og ha grønnsakene i et smurt ildfast fat. Fordel løk, vårløk, hvitløk og tomater i formen, og strø sukkeret over. Riv skinnet av pølsene og skjæres i tykke skiver på skrå. Stikk pølsebitene nedi grønnsakene. Ringle over olivenolje og sitronsaft, og ha på finhakket timian. Krydre med salt og nykvernet sort pepper.
Stekes ved 225 grader i ca 15 minutter, eller til grønnsakene er passe møre og pølsene gjennomvarme.
Rist sammen ingrediensene til sennepsdressingen og smak til med salt og pepper. Ringle dressingen over retten ved servering.
Velbekomme!
Skriv ut
  1. Nomnom – jag är heller ingen stor korvälskare men får man korven presenterad så här så :)Må gott!

  2. blir så inspirert av oppskriftene dine!! Herlige! Hadde gjort seg med en kokebok (av deg) ! 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste