Ovnsbakte pølser og rotgrønnsaker med sennepsvinaigrette
Pølser er som tidligere nevnt ikke min sterkeste side. Men en sjelden gang serverer jeg likevel pølser her hjemme, og da som regel godt kamuflert i ulike grønnsaker. Denne retten er inspirert av påskeaftens rotfruktsymfoni og det som ellers var tilgjengelig i kjøleskapet. Du kan fint benytte andre grønnsaker eller færre grønnsaker enn det jeg har gjort. Til tre porsjoner trenger du omtrent:
ca 400 gram knakkpølser el
Ovnsbakte rotgrønnsaker2 gulrøtter, i staver1/4 kålrot, i staver1 søtpotet, i staver1 persillerot, i staver2 poteter, i staver1 rødløk, i båter8 cherrytomater1/2 kinesisk hvitløk, i biter2 vårløk, finsnittetolivenolje
1 ts sukkersaften av 1/2 sitronfrisk timian, finhakketsalt og pepper
Sennepsvinaigrette4-6 ss olivenolje1 ss hvitvinseddik1 fedd hvitløk, finhakketca 1 ts sennepsalt og pepper
Skjær opp rotgrønnsakene i omtrent like store biter og kok de i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Hell av kokevannet og ha grønnsakene i et smurt ildfast fat. Fordel løk, vårløk, hvitløk og tomater i formen, og strø sukkeret over. Riv skinnet av pølsene og skjæres i tykke skiver på skrå. Stikk pølsebitene nedi grønnsakene. Ringle over olivenolje og sitronsaft, og ha på finhakket timian. Krydre med salt og nykvernet sort pepper.
Stekes ved 225 grader i ca 15 minutter, eller til grønnsakene er passe møre og pølsene gjennomvarme.
Rist sammen ingrediensene til sennepsdressingen og smak til med salt og pepper. Ringle dressingen over retten ved servering.
Velbekomme!
Publisert 15. 4. 2010
Nomnom – jag är heller ingen stor korvälskare men får man korven presenterad så här så :)Må gott!
blir så inspirert av oppskriftene dine!! Herlige! Hadde gjort seg med en kokebok (av deg) ! 😉