Pølser er som tidligere nevnt ikke min sterkeste side. Men en sjelden gang serverer jeg likevel pølser her hjemme, og da som regel godt kamuflert i ulike grønnsaker. Denne retten er inspirert av påskeaftens rotfruktsymfoni og det som ellers var tilgjengelig i kjøleskapet. Du kan fint benytte andre grønnsaker eller færre grønnsaker enn det jeg har gjort. Til tre porsjoner trenger du omtrent:

ca 400 gram knakkpølser el
Ovnsbakte rotgrønnsaker
2 gulrøtter, i staver
1/4 kålrot, i staver
1 søtpotet, i staver
1 persillerot, i staver
2 poteter, i staver
1 rødløk, i båter
8 cherrytomater
1/2 kinesisk hvitløk, i biter
2 vårløk, finsnittet
olivenolje
1 ts sukker
saften av 1/2 sitron
frisk timian, finhakket
salt og pepper
Sennepsvinaigrette
4-6 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1 ts sennep
salt og pepper
Skjær opp rotgrønnsakene i omtrent like store biter og kok de i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Hell av kokevannet og ha grønnsakene i et smurt ildfast fat. Fordel løk, vårløk, hvitløk og tomater i formen, og strø sukkeret over. Riv skinnet av pølsene og skjæres i tykke skiver på skrå. Stikk pølsebitene nedi grønnsakene. Ringle over olivenolje og sitronsaft, og ha på finhakket timian. Krydre med salt og nykvernet sort pepper.
Stekes ved 225 grader i ca 15 minutter, eller til grønnsakene er passe møre og pølsene gjennomvarme.
Rist sammen ingrediensene til sennepsdressingen og smak til med salt og pepper. Ringle dressingen over retten ved servering.
Velbekomme!
  1. Nomnom – jag är heller ingen stor korvälskare men får man korven presenterad så här så :)Må gott!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits