Chili- og hvitløksgratinert kongekrabbe
Hva med kongekrabbe til forrett eller smårett? Til forrett til 4 eller smårett til 2 trenger du omtrent:
Kongekrabbe1,2 kg kongekrabbe2 dl olivenolje1/2 rød chili, finhakket2 fedd hvitløk, finhakket2 ss limesaft
Søt soyasausca. 1 1/2 dl ketjap manis1/2 lime, saften og skallet (revet)1 ts revet frisk ingefær1 ts finhakket chili1 ss hakket koriander1 ts finhakket hvitløk1 ts sesamoljeRis
Del krabben i ca 10 cm store biter, som du igjen deler på langs. Legges med skallsiden ned på et stekebrett. Bland sammen olje, chili, hvitløk og limesaft og fordel marinaden over kongekrabben noen minutter før den skal i stekovnen.
Bland sammen alle ingrediensene til soyasausen, og la den stå å trekke noen minutter før servering.
Kongekrabben grilles ved ca 230 grader i 5-8 minutter. Serveres varm med søt soyasaus og ris til.
Oppskriften er hentet fra Stiansen inviterer til fest.
Vintips: Strasser Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2008/2009
Publisert 1. 4. 2010
Krabba var länge sen 🙂 gott gott
Naaaaaaaaaam, dette så godt ut!
Tusen takk for inspirerende matblogg:)Lurer bare på om kongekrabben i denne oppskriften er ment å være rå eller kokt?
Nyyyyyydelig, har prøvd den flere ganger med rå kongekrabbe:)
Dette var en innertier av en forrett!! Jeg strevde litt med å finne den søte soyasausen, men det var virkelig den som gjorde susen 🙂
Jeg brukte saks da jeg delte de ferdigkokte kongekrabbebeina, det funket mye bedre enn kniv.
Jeg byttet også ut sesamoljen med olivenolje fordi det var kun 1 ts, og det ble en utrolig god saus likevel. Denne retten kan virkelig anbefales, den var utrolig enkel å lage – og supergod!
Takk for en super blogg! 🙂
hei, jeg bruker dine oppskrifter masse og det er alltid gøy når gjestene liker det man lager! nå har jeg lett etter en oppskrift jeg mener jeg fant på din blogg for en tid siden, en forrett med krabbekjøtt og mango som de viktigste ingrediensene. kan det være hos deg jeg fant den? hvis ikke, hadde det vært interessant å spørre deg hva mer en forrett med de to ingrediensene kunne inneholde? vi skal ha selskap og både andebryst, – og panna cotta m marinerte bjørnebær er fra din blogg. det hadde vært morsom om også forretten var fra deg…..
mvh Gro
Hei.
Skal kongekrabben tilberedes rå?
Kan man følge samme fremgangsmåte med snøkrabbe?