Urteschnitzel med lun spinatsalat
En rask og god hverdagsrett av svinekjøtt, som eventuelt kan byttes ut med kyllingfilet, hvis du heller foretrekker det. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Urteschnitzel500 gram svinekjøtt (svinebiff, indre- eller ytrefilet), i tynne skiver3-4 ss friske urter (feks persille, basilikum, timian eller rosmarin), finhakket1 fedd hvitløk, finhakket1/2-3/4 ts salt3/4 ts peppermiks
Lun spinatsalatca 200 gram frisk spinat1 rødløk, i biter1 fedd hvitløk, hakket6-8 soltørkede tomater, i biterolivenoljesalt og nykvernet pepper
Crema di BalsamicoPasta (eller annet ønsket tilbehør)
Skjær kjøttet i ca 1-2 cm tykke skiver. Bank det litt med kjøttbanker. Bland sammen urter og krydder, og fordel blandingen på kjøttet. Stek kjøttet på middels varme i ca 2 minutter på hver side, til kjøttet har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
Trekk panna til side og la kjøttet ettersteke i den varme panna, ca 5 minutter (eller til det er passe stekt). Snu på kjøttet et par ganger.
Fres rødløken i smør eller olje i en høy stekepanne eller gryte, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten og etterhvert også de soltørkede tomatene slik at de er gjennomvarme. Rens og skyll spinaten og ha denne oppi grønnsaksblandingen. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper. Idet spinaten har falt sammen er salaten ferdig og bør serveres umiddelbart.
Vi hadde pasta linguine som tilbehør denne gangen, men den kan erstattes etter eget ønske. Ringle over litt Crema du balsamico ved servering.
Velbekomme!
mmm, ser deilig ut, som vanlig! Spiser dessverre ikke kjøtt og kylling, men denne tror jeg mannen skal få en dag:-)Fin torsdag til deg!Hilsen Jeanette:-)
Dette var fristende! Jeg fører det opp på listen over retter jeg må prøve! Den blir lengre enn jeg klarer å holde unna:):) Kanskje det blir ukesmenyen etter påske? 😉 Heidi:)
Veldig delikat og appetittvekkende bilder. Jeg er som vanlig imponert. Du har den desidert fineste bloggen jeg vet om!!
Det blir en rett till hytta i påsken 🙂 glad påsk
Tusen takk for all inspirasjon! Jeg må innom bloggen din hver dag for å se hvilke lekre retter du disker opp med… Her finner jeg masse inspirasjon til både middager og kosemat 🙂
Dette så veldig godt ut, du tar så fantastisk bra bilder at det er en fryd å sjekke bloggen din hver dag!