Når jeg lager røstipoteter så tenker jeg alltid; “hvorfor lager jeg ikke dette oftere”? Og mannen min sier alltid; “hvorfor laget du ikke mer”… Alt for lite røsti lager du av:

12-16 poteter
4 ss smør
salt og pepper
smør til steking

Skrell potetene og riv de på et rivjern eller bruk en food-prosessor med rivjernsfunksjon. Legg de revne potetene i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken. Bland deretter potetmassen med smeltet smør, salt og pepper.

Hell massen i en varm stekepanne (med smør) og trykk den flatt utover slik at hele pannen dekkes. Alternativt kan du lage “pletter” for eksempel ved bruk av en ring eller lignende (eller på “frihånd”).

Når potetene har fått en fin brunfarge på undersiden snur du røstien. Har du fylt hele pannen kan du benytte  en tallerken. Stek ferdig på den andre siden også – i sånn ca 10 minutter eller mer. Pass på at den gylden og fin på begge sider, men ikke “rå” inni.  

Har du stekt røstien i hele pannen kan du dele den opp i snipper, eller server plettene slik de er. Røsti smaker godt til omtrent all slags stekt kjøtt og fisk. Hvis du skal lage større porsjon enn mengdene over bør du fordele potetmassen i flere stekepanner, slik at røstien ikke blir for tykk og derfor ikke blir gjennomstekt.

Denne røstien ble servert til biff og balsamicosjy, med asparges og ovnsbakte cherrytomater til. Det var et særdeles godt valg!

Vintips: Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. vi har også blitt glad i Røsti-poteter. Skal prøve din oppskrift også. Sist laget jeg osterøsti, de var kjempegode. Til og med ungene var begeistret.Må benytte anledningen til å takke deg for at du deler av din matglede. Har printet ut endel oppskrifter fra bloggen din, de skal prøves.God helg=)

 2. Takk for enda en inspirerende oppskrift! Har du en god balsamico eddik du kan anbefale? TakkGod helg til deg!Stine

 3. nam nam – takk for et kjempegodt forslag til helgen. Tror vi må prøve iallefall røsti denne helgen.

 4. Ja, det er skikkelig godt! Jeg pleier å rive ost og blande i også når jeg lager det. Dette var en superfin blogg. Jeg kommer tilbake :)Ha en fin helg.

 5. Hei.Bloggen din er et forholdsvis nytt bekjentskap for meg, men herreminhatt så fantastisk den er. Bakte bringebær- og sjokolademuffinsene dine her om dagen til stor suksess Og nå har jeg nettopp sendt handleliste til min kjære for å lage kyllingfilet med paprikasaus til middag. Du har såååå mye godt (ser det ut til. har jo ikke smakt, hehe). Er blitt veldig fan av deg altså. Pizza med creme fraiche skal også testes etter hvert. Et stort pluss er også måten du forklarer på. BRA.Ha en strålende helg.Kjersti (som gleder seg til middag).

 6. Man får som fortjent, sjekk melding til deg øverst på bloggen min. Har noe til deg. 🙂

 7. Åhh, dette hørtes virkelig godt ut! Jeg har prøvd de røstipotetene som man får ferdig lagt i poser, men de syntes jeg absolutt ikke smakte godt i det hele tatt, så nå skal jeg prøve ut å lage det selv. Takk for oppskriften.

 8. Prøvde røstipoteter i går! De var kjempegode, og en helt ny måte å tilbrede poteter på. Tusen takk for tips!

 9. Denne var digg!! Mitt første forsøk på røstipoteter var en suksess og dennne var mye enklere enn mange andre røstioppskrifter. (Smør& potet har man alltid i hus….) Nam! Må teste ut flere oppskrifter herfra 🙂

 10. Jeg lurte på hvor mange porsjoner dette er ment til. Jeg skal ha hjemmedag der jeg lager mat til familien min, og jeg lurte på om ca. 14 poteter er nok eller for mye til 200g entrecôte (200g per porsj.)

  1. Jeg vil tro at 14 poteter av normal størrelse vil være nok til 4 porsjoner, men vær obs på at man spiser ofte mere røstipoteter enn man spiser kokte poteter 😉 Hvis du serverer 200 gram entrecote + litt grønnsaker i tillegg høres det ut som om at man skal bli gode og mette. Lykke til! 🙂

 11. Bruk litt ulike rotgrønnskaer i tillegg til potet og lag røstien litt tjukk, så har du en kejempegod vegetar-burger som du ikke trenger noe biff vedsidenav i det hele tatt!

 12. Hei, jeg fulgte oppskriften på røstipotet, men det hele ble grått og litt seigt. Hva har jeg gjort feil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste