ANNONSE - SAITAKU

Det er ikke mye som slår en sprø og saftig panert kyllingfilet med godt tilbehør. Perfekt sprø stekeskorpe får du ved å benytte Saitaku Panko brødrasp. Panko er en flakete type tørre loffsmuler fra Japan. På grunn av måten brødet fremstilles på, trekker den ikke til seg like mye olje som mange andre typer brødsmuler, og gir derfor et ekstra sprøtt og luftig resultat. I tillegg til panko trenger du hvetemel og egg. Kyllingen vendes først i hvetemel, for å tørre overflaten så egget fester seg. Deretter sammenvispet egg, slik at pankoen fester seg på utsiden.

Som tilbehør serverer jeg gjerne en lun potet- og tomatsalat. Potetene bakes i ovnen og vendes sammen med ruccula, konfiterte tomater (se tips avslutningsvis) og parmesan. Et aldri så lite festmåltid enten det er hverdag eller helg. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANERT KYLLING

2 store kyllingfileter eller 4 små
2 egg , sammenvispet
50 g hvetemel
50 g Saitaku Panko brødrasp
15 g parmesan , finrevet
salt og pepper
1 - 1/2 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje

LUN POTET- OG TOMATSALAT

600-700 g småpoteter , delt i to
2 ss smør eller olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ts flytende honning
1 sitron , saft og skall + til servering
3/4 dl extra vigin olivenolje
salt og nykvernet sort pepper
100 g konfiterte cherrytomater eller soltørkede tomater
50-65 g ruccula eller annen småbladsalat
50 g parmesan , i flak
frisk basilikum hvis du har

SLIK GJØR DU

Panert kylling med lun potet- og tomatsalat

LUN POTET- OG TOMATSALAT

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask eller skrell potetene og del dem i to (eller i båter hvis potetene er store) og fordel dem utover et bakepapirkledd bakebrett. Fordel små smørklatter (eller drypp olivenolje) over potetene, og krydre med salt og pepper. Stekes på midterste rille til potetene er gylne og gjennomstekte, etter ca. 30 minutter. Rør av og til, slik at potetene blir jevnt stekt.

Ha ca. 1 ss sitronsaft, sennep og honning i et glass med lokk og rist det godt sammen. Tilsett deretter olivenoljen litt etter litt, og rist godt slik at det blir en jevn emulsjon. Rør inn finrevet sitronskall (av ca. 1/2 sitron) helt til slutt, og smak til med salt og pepper.

Når potetene er gylne og gjennomstekte vender du dem sammen med konfiterte tomater (se tips) og ruccula, og drypper sennepsdressingen over.

Panert kylling med lun potet- og tomatsalat

PANERT KYLLING

Del kyllingfiletene i to på langs, slik at du har to jevnstore, tynne fileter. Bank eventuelt filetene lett med baksiden av en stekepanne el. slik at de er omtrent like høye over det hele. Krydre kyllingen med litt salt på begge sider.

Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel og ca. 1/4 ts pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha panko og finrevet parmesan i den tredje. Vend kyllingen først i melblandingen, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi panko- og parmesanblandingen slik at kyllingen får et jevnt lag over det hele. Legg den panerte kyllingen på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av kyllingen.

Stek kyllingen i rikelig med olje i varm stekepanne til den gyllen på begge sider og gjennomstekt. Det tar ca. 2-4 minutter på hver side. Stek kyllingen i flere omganger, slik at det er litt avstand mellom hver bit. Ha den ferdigstekte kyllingen over på et fat dekket med bakepapir eller kjøkkenpapir, og la det stå et par minutter før servering. Krydre dem gjerne med litt ekstra salt og pepper, om nødvendig.

SERVERING

Server den panerte kyllingen umiddelbart sammen med potet- og tomatsalaten, samt litt frisk basilikum og noen flak parmesan. Skjær resten av sitronen i båter og drypp litt sitronsaft over kyllingen.

Panert kylling med lun potet- og tomatsalat

TIPS

  • I denne oppskriften benytter jeg konfiterte cherrytomater. De kan du enkelt lage selv, kjøpe ferdig, eller erstatte med soltørkede tomater i olje eller friske tomater (som du steker sammen med potetene de siste 5-10 minuttene).
  • Dersom kyllingfiletene er små må du beregne en filet pr. person.
  • Panko er også ypperlig til panering av fisk, svin og andre typer kjøtt, samt til å spe ut kjøttdeigen når du skal lage kjøttkaker, kjøttboller ol.

Panert kylling med lun potet- og tomatsalat

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet forhandler Saitaku. Saitaku Panko brødrasp får du kjøpt hos MENY, Spar og Bunnpris. Du kan også bestille Saitakus produkter (og mye annet godt) direkte på oluf.no

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, jeg ser ikke at det står sitronskall blant ingrediensene. Hvor mye sitronskall skal det være i sennepsdressingen?

  2. Så gøy å se denne oppdkriften i ditt rikholdige reportoar! En litt annen variant som jeg har fra Nigella kan også anbefales. Det er jo slik at noen retter blir laget og likt, men blir ikke laget igjen. Andre derimot, blir laget mange ganger og likt av alle.
    Nigellas variant av denne består i at kyllingfiletene blir banket flate og lagt i surmelk med noen gode skjeer Worcestersaus. Jeg bruker ikke egg. Her ligger de gjerne fra morgenen av. Dryppet godt av og vendes i blandingen, som også er tilsatt timian, sellerisalt og litt chili i tillegg til parmesan.Stekes et par minutter på hver side, og så har jeg filetene i ovn på 150 grader en liten stund; greit hvis man skal lage til mange. Oppskriften har jeg fra Nigella Lawsons «Køkken» (har den på dansk)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste