Hvis du legger litt ekstra tid i elting og heving av pizzabunnen, er min erfaring at du alltid blir belønnet for din tålmodighet. Og ventetiden kan jo benyttes til helt andre ting… Oppskrift på pizzadeig og pizzasaus finner du her.

Som garnityr kan du benytte det kjøleskapet har å by på, og av og til kan gode tilbud i nærbutikken være en inspirasjonskilde, for eksempel da de hadde marinert kyllingfilet til halv pris. Kylling er godt egnet som pizzamat, men du må da passe på å ikke steke den for mye i forkant.

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere har jeg blitt veldig begeistrert for hermetiske cherrytomater, som nå benyttes i de fleste retter som skal tilsettes hermetiske tomater. De er mye bedre på smak, og absolutt verdt de ekstra kronene du må ut med. Jeg har her brukt hermetiske cherrytomater som utgangspunkt for pizzasausen. Dersom en ikke rører så alt for mye i sausen underveis får en tilnærmet hele cherrytomater på pizzaen, noe som både ser lekkert ut og ikke minst smaker veldig godt! Som garnityr har jeg denne gangen brukt:

2 marinerte kyllingfileter
mozzarellaost, revet
2-3 vårløk, finsnittet
pizzakrydder
rucculasalat

Kyllingfileten jeg benyttet lå på et stekebrett, som jeg stekte etter anvisningen på pakken, men med kortere steketid enn angitt. La fileten hvile litt, før du deler den opp i passende biter. Om den ikke er helt gjennomstekt gjør det ikke noe, den vil bli gjennomstekt når pizzaen er ferdig. Alternativt kan du dele kyllingfileten i passende biter som du steker raskt i stekepannen.

Fordel pizzasausen over den utkjevlede pizzabunnen. Pass på at cherrytomatene blir sånn noenlunde jevnt fordelt. Strø over revet mozzarellaost og fordel kyllingbitene og snittet vårløk på pizzaen. Gi pizzaen et lett dryss med pizzakrydder eller annet godt krydder og sett den i varm stekovn. Stekes ved ca 250 grader til pizzaen er ferdig stekt.

Drypp gjerne litt basilikumolje over pizzaen ved servering. Basilikumolje lager du ved å støte basilikumblader og litt salt og litt olivenolje i en morter, og så tynner du massen med mer olivenolje etterpå, til du synes basilikumoljen får en passende konsistens.

Ha en fin fredag!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mm, det så godt ut!Og jeg fikk basilikumolje til jul! 😀 Dva olivenolje med basilikum, hvis det er det du mener?

  2. Nam, nam – pizza ER virkelig helgamat ;)Denne oppskriften lagres til senere, for i dag skal jeg lage pizza med kjøttboller ;D(PS: Hvor kjøper du hermetiske cherrytomater?)

  3. Pizza er alltid godt,og noe alle liker. Jeg laget pizza i jula inspirert av deg,men med det jeg fant i kjøleskapet,svarte oliven,litt skinke,salami og purre.Det slo godt an.I kveld blir det blåskjell her i heimen,ferske skjell plukket på Møre.Varm klem til deg og takk for mange gode idèer.

  4. For en vakker blogg! Denne må jeg følge med på. Fant den da jeg googlet etter oppskrift på kjøttsuppe. 😉 Og den pizzaen så aldeles fantastisk ut!Var morsomt å lese innlegget ditt om hvordan og når du startet bloggen din. 🙂

  5. Hva har du ville servert som tre retters middag til 20 gjester på et helt vanlig kjøkken?Vanskelig synes jeg 🙂 Men eksperten har et tips?

  6. Den pizzaen ser skikkelig digg ut 🙂 Takk for tips om hermetiske cherrytomater, det skal jeg absolutt teste!

  7. Mmmmm så virkelig godt ut Hadde planer om å by på hjemmelaget pizza når jeg en gang kommer meg hjem fra jobb … Ble enda mer insprert nå.. Og kyllingfilet og svinefilet er mine favoritter for tiden :p så blir kanskje noe av det om butikken er grei med prisen :)Ønsker deg og dine ei riktig god helg og et litt sent godt nytt år !!Klem fra Siv

  8. Mmmmmm – fant deg via Mammashus og alle skrøt slik av deg at jeg bare MÅTTE forte meg inn og her ble jeg sulten! Kommer helt sikkert tilbake og "spiser" mer.God helg

  9. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Homemaker; Basilikumoljen i denne oppskriften er en mellomting mellom olivenolje smaksatt med basilikum (som jeg regner med er det du har fått) og pesto. Men, det går fint an å bare ringle litt olivenolje med ulike smaker over også! Linda; Hermetiske cherrytomater får du kjøpt i velassorterte matbutikker og i innvandrerbutikker. Det er ikke så mange som har det enda, så jeg hamstrer stort når jeg kommer over de. Et tips kan være å spørre i matbutikken din, kanskje de da begynner å ta det inn?Anonym; Det er ikke så lett å gi tips om menyforslag til 20 personer uten å ha flere opplysninger. Du kan imidlertid ta en titt på etikettene i venstremenyen og klikke på forrett, hovedrett, dessert og meny. Kanskje du får noen tips der?Trine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste