I går var det “barnegruppe”. Vi har møttes i mer enn 21 år, og kan vel sies å ha kommet over den tøffeste barseltiden og vel så det. Tilbake har vi et nært og godt vennskap, og en 21 år gammel historie sammen, oppturer og nedturer. Vi har alle oppdratt flotte og sympatiske barn, som gjerne blir med på treffene dersom anledningen byr seg. De fleste gutta i millitærtjeneste nordpå, så det ble ble bare mammatreff denne gangen.

Det var det min tur til å invitere hjem, og midt i leggetiden til Mathias var det om å gjøre å satse på enkel servering. Til middag laget jeg derfor Ovnsbakt chilikylling med chorizo, hvor alt tilberedes i en form og hvor mye kan gjøres klart på forhånd. Til dessert serverte jeg smuldrepai med blåbær og epler, hvor paitoppingen var gjort klar kvelden før. Veldig enkelt og greit, og veldig godt! Jeg likte spesielt godt kombinasjonen av syrlig eple og blåbær. (Av porsjonen nedenfor får du nok topping til to paier. Legg en porsjon i fryseren så har du en rask og god kake/dessert på lur!) En pai rekker omtrent til 6 som er glade i søtt.

Paitopping med nellik, mandler og brunt sukker (2 paier):
3 dl hvetemel
3-4 dl brunt sukker
5 dl havregryn
2,5 dl malte mandler
1/2 ts malt nellik
2 ts kanel
200 gram smeltet smør

Bland alle ingrediensene i en bolle. Oppbevares i tett boks i kjøleskap eller fryser frem til bruk.

Paifyll:
4 epler, i terninger
ca 200 gram blåbær
1 dl brunt sukker
2 ts maizenna
ca 1/2 porsjon paitopping

Smør en form og ha i blåbær og epler i bunnen. Eventuelt kan du benytte annen frukt/bær. Bland sukker og maizenna og strø dette over frukten/bærene. Dryss paitoppingen over og klem godt ned med hendene eller et egnet redskap slik at det blir kompakt. Stekes i ca 25-30 minutter ved ca 200 grader. Det smaker godt med vaniljeis til!

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Heisan!Skulle bare innom for å si at idag akl jeg teste Kyllingretten med chorizo, og jammen ser jeg at det er akkurat den du hadde i går!Kanskje jeg skal prøve smuldrepaien også?Ønsker deg en god helg

  2. Som alltid ser dette utrolig lekker og godt ut. Så kjekt å kunne ha topping på lur i fryseren. Det skal jeg prøve snarest :-)God helgmvh solfrid¤

  3. FOR en flott blogg jeg ramlet innom her- det er en keeper forstår jeg :)Var på utgikk etter smuldrepai til søndagsmiddagen og denne ser jo perfekt ut. Er det en form fra IKEA du har brukt?? (ser ut som det er den jeg har i skapet og det hadde jo vært perfekt) HA en strålende helg

  4. Må bare si at dette er den mest fantastiske matbloggen jeg noen sinne har kommet over og jeg gleder meg til å lage mye av maten din. Og jeg skal følge med til jul, da har du kanskje en del gode matretter også.

  5. takker for svar, jeg lurte bare for jeg har en som ligner og tenkte på volumforhold hihiMen jeg testet denne ut i dag og den var rett og slett HELT nydelige tusen takk for oppskrift 🙂

  6. Anita Cathrine; Det stemmer at det ikke er noen bunn her, men et "lokk". Susan; Tusen takk for koselig tilbakemelding! Det varmer utrolig og inspirerer meg til å fortsette å blogge om mat. Koselig om du følger med fremover. Har litt planer for førjulstiden også, så følg med! Gry; Takk, takk! Rosaengler; Så morsomt at du likte den du også! Trine 😉

  7. Hei Trine!Etter å ha vært fast leser siden desember da jeg snublet over bloggen din har tiden nå kommet til å prøve en av oppskriftene, og da blir det denne paien :)Har bare et par spørsmål som jeg håper du kan svare på..Brunt sukker.. det har jeg brent meg på før og kjøpt sånn mørkt sukker som lukter litt brent lakris.. er det slikt, eller er det sånt brunt strøsukker-aktig jeg skal lete etter?Hvis man ikke får kjøpt ferske blåbær på denne tiden av året, er frosne ok?Takk for fantastisk inspirerende blogg!

  8. Marianne; Tusen takk for koselig tilbakemelding! Når det gjelder brunt sukker pleier jeg alltid å bruke brunt rørsukker/demerarasukker, altså strøsukker. Når det gjelder blåbær pleier jeg å bruke singelfrosne blåbær selv, med mindre jeg plukker selv. Jeg kjøper stort sett friske blåbær bare dersom jeg skal bruke de til pynt av desserter eller kaker. Lykke til med smuldrepaien, og velkommen tilbake for å prøve andre oppskrifter. Trine 😉

  9. Så flott! Tusen takk for svar!Da skal demerarasukker og frosne bær kjøpes inn pronto :)Gleder meg til flere timer oppskriftslesing; jeg har foreløpig kun kommet meg gjennom kakeoppskriftene. Det tar jo tid å lese og skrive ned alt i kokeboken min samtidig 🙂

  10. Nydelig, trengte en dessert i en fei og denne er noe av det bedre jeg har servert og spist, kommer til å bli en ny favoritt her i huset i alle fall!

    1. Det er jo mer enn 4 år siden jeg la ut denne oppskriften og litt vanskelig å huske hva jeg benyttet, men tror den var 22 x 22 cm, evt noe større. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.