Pasta er kjapp, enkel og god mat, og tomatsausen lager du selvsagt fra bunnen av. Finn frem:
Ingredienser
1 | løk , finhakket |
2-3 ss | olivenolje |
100 g | pancetta eller bacon, i strimler (kan sløyfes) |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
2 | tomater bokser hermetiske |
1 ss | tomatpuré |
sort pepper nykverne | |
salt eventuelt litt | |
past til ca 4 porsjoner | |
pecorino (eller parmesan), revet | |
basilikum frisk |
SLIK GJØR DU
Fres løken i oljen, til løken er blank og myk. Tilsett pancetta/bacon, og la det surre med noen minutter. Dersom du ønsker en vegatarisk rett kan du droppe kjøttet. Tilsett hermetiske tomater (av god kvalitet), tomatpurè og chili (smak til), og la det putre uten lokk i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente. Mer om koking av pasta kan du lese her. Bruk eventuelt fullkornspasta hvis du ønsker et sunnere alternativ. Ha den ferdigkokte pastaen oppi tomatsausen og vend det hele forsiktig sammen. Serveres umiddelbart med revet pecorino (eventuelt parmesan) og noen basilkumblader. Server gjerne godt brød som tilbehør.
Enjoy!
Nam, det så veldig godt ut. Den må prøves. Hvilken type pasta har du brukt til denne retten?
Denne retten lagde vi i går. Vi er for tiden i Spania, og benyttet oss av de deilige råvarene herfra (skinke og tomater) med stor suksess! Jeg bruker bloggen din ukentlig, og har tester rundt 30 oppskrifter så langt. D som er spesielt m bloggen din, er at jeg vet oppskriftene er verd å prøve. Jeg vil gjerne takke for den jobben du gjør! Vet d er mye arbeid! Smil fra Marita
Takk for supre oppskrifter! Jeg lagde squashsuppen på mandag og laksepakker i går, kjempegodt! Enig med Maritas kommentar ovenfor – oppskriftene er verdt å prøve! Jeg har laget mange av oppskriftene dine flere ganger og det blir alltid en suksess! Har ikke fått kjøpt kokeboken din ennå, men den skal jeg ha:)
Jeg er på jakt etter en spicy pastarett, og tenkte jeg ville forsøke denne. Men er det 2 bokser tomater det er snakk om , eller 2 stk?