KYLLING MED CHORIZO, CHILI OG CHERRYTOMATER

Jeg må bare bryte sammen og tilstå at jeg har en forkjærlighet for retter med kylling, chorizo og chili. Det er jo så raskt gjort, og blir alltid godt på smak. I tillegg til kylling og chorizo har jeg her blant annet benyttet Mutti hermetiske cherrytomater, som er solmodne hele cherrytomater i en deilig tomatjuice. Tomatjuicen gir et godt grunnlag for en smaksrik saus, og de hele cherrytomatene er gode på smak, samtidig som de løfter retten visuelt. Tomatene kommer fra Sør-Italia og kan benyttes på samme måte som du ellers benytter hermetiske tomater, som for eksempel i kjøttsauser, gryteretter og på pizza.

Retten kan tilberedes i en og samme panne (forutsatt at den både tåler å stå på koketoppen og i stekeovnen). Det er praktisk av flere grunner: For det første er pannen allerede varm og det blir samlet sett behov for kortere steketid – og for det andre blir det mindre oppvask, og det er jo kjærkomment. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

 • 4 kyllingfileter, delt i to
 • 225 g chorizo speket pølse, i skiver
 • 2 røde paprika, i grove biter
 • 6-8 sjalottløk, delt i to
 • 3 hvitløksfedd, finhakket
 • 2 ts sambal oelek (chilipasta)
 • 2 bokser (800g) Mutti hermetiske cherrytomater
 • 1 ss kyllingfond
 • 1-2 ts hvitvinseddik
 • sukker
 • salt og pepper
 • frisk timian
 • tilbehør etter smak (poteter, ris, couscous eller pasta)

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Del kyllingfiletene i to rett over. Krydre med salt og pepper og stek dem raskt på alle sider slik at de får en fin stekeskorpe. Legg til side. Skrell løken og del den i to. Stekes i litt nøytral olje og legges til side. Ha deretter paprika og chorizo i stekepannen og fres dette raskt. Mot slutten av steketiden tilsetter du hvitløk, sambal oelek og hermetiske cherrytomater. Gi det hele et oppkok og smak til med kyllingfond, eddik, sukker, salt og pepper.

Fordel kylling, chorizo og sjalottløk oppi tomatblandingen, og sett pannen i stekeovnen på midterste rille. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Dersom pannen din ikke tåler å stå i stekeovnen kan du helle tomatblandingen over i en ildfast form og ellers følge beskrivelsen over, men du må du muligens beregne noe lengre steketid, siden pannen jo er varm når du setter den inn. Prøv deg frem.

Gi retten et dryss med frisk timian og server den umiddelbart, med ønsket tilbehør, og gjerne litt godt brød til.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen A/S, som blant annet forhandler Mutti hermetiske tomater. Muttis produkter får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikkene. 


, , , ,

9 Kommentarer

 1. Astrid Rue 4. april 2017 at 16:16 #

  Hei. Dette ser godt ut! Har du forslag til kva ein kan bruke i staden for sambal oelek eller chilipasta? får ikkje tak i det her eg bur.

 2. Kjersti 16. april 2017 at 17:19 #

  Nydelig måltid i dag for oss. Alle i familien fornøyd😊

 3. Bjørg 17. april 2017 at 20:29 #

  Lagde denne i dag med pasta.
  Kjempegod!!

 4. Liliana 26. mai 2017 at 20:44 #

  Kjempe god mat:) Takk Trine for at du har forandret mitt liv:)))

  • Trine ;) 30. mai 2017 at 00:16 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Så hyggelig å høre at det falt i smak!

 5. Mia 16. september 2017 at 19:46 #

  Kjempegodt og akuratt passelig hot! min samboer – som i utgangspunktet alltid er skeptisk – synest det var helt topp lørdagsmat 🙂

 6. Sissel Røneid 1. oktober 2017 at 18:18 #

  Denne skal prøvast😀 Brukar oppskriftene dine mange ganger i veka. I dag skulle eg prøva ei meksikansk kyllinggryte fra matsans, men det vart berre ein liten smak. Kan ikkje samenliknast med dine rettar.😍 Einast som var positivt var at ein kan trykka opp antallet etter kor mange ein vil laga til. Kan av og til bera litt vanskeleg når ein skal dobla antall, for ein kan kkje dobla alt. Takk for fantastiske rettar😁

 7. Dia 26. oktober 2017 at 16:47 #

  Hvor kjøpte du pannen?

Legg igjen en kommentar