SPICY KYLLINGLÅR MED CHORIZO OG PAPRIKA

Kombinasjonen kylling, chorizo og paprika er en stor hit her hjemme, og sammen med litt spicy krydder ble dette en aldri så liten høydare. Jeg har her brukt kyllinglår, som gir det beste og saftigste resultatet etter min mening, men du kan også benytte kyllingfilet om du heller foretrekker det. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 900 g kyllinglår, delt i to
  • ca. 225 g chorizo (gjerne en spicy variant), i skiver
  • 1 stor rød paprika, i biter
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts spisskummin
  • 1-2 klyper chiliflak
  • 2-3 ss soyasaus
  • 1 stor rødløk, i tynne båter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater (400 g), hakkede
  • 1/2 dl vann
  • 1-1 1/2 dl kremfløte
  • 1-2 ss kyllingfond
  • 1 laurbærblad
  • salt og pepper
  • frisk bladpersille eller andre friske krydderurter etter smak
  • tilbehør etter smak, f.eks. ris, couscous, poteter, godt brød

Bland sammen chilipulver, oregano, spisskummin og chiliflak. Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og «kyllingklubben». Pensle kyllingen med soyasaus og krydre med ca. halvparten av krydderblandingen. Stek kyllinglårene raskt i litt nøytral olje i middels varm stekepanne (stek i flere omganger), og legg dem i en ildfast form. Stek også chorizo og paprika og fordel over kyllingen.

Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Ha i hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpureen og resten av krydderblandingen og la det surre i ca. 1 minutt, før du tilsetter hermetiske tomater, vann, fløte, kyllingfond, laurbærblad og paprika. Gi grønnsaksblandingen et oppkok og smak eventuelt til med salt og pepper (og eventuelt mer av de andre krydderne om nødvendig). Fordel den deretter oppå kyllingen (og de øvrige ingrediensene) i den ildfaste formen. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La retten hvile i 5-10 minutter før servering.

Serveres med ønsket tilbehør, for eksempel ris, ovnsbakte potetbåter og/eller godt brød. Ha gjerne på friske krydderurter før servering.

VELBEKOMME!


, , ,

3 Kommentarer

  1. Lisa 10. februar 2017 at 10:46 #

    Dette ble en hit her hjemme! Fantastiske smaker! Brukte oppskriften som basis med litt mer kylling. En hel chili og Chorizo pikante fra siste Spania-tur. Blir nok en reprise snart 🙂
    Forresten – jeg hadde ikke tid til å forsteke kyllingen…det fungerte også.

  2. Helene 22. april 2017 at 21:17 #

    Denne er sykt god. Jeg hadde i dobbelt med chili og dobbelt med hvitløk og brukte kyllingfilet. Hadde også i kajennepepper og paprikapulver samt litt flere urter.
    Du har helt fantastiske retter. Jeg elsker 99% av dem. Har bøkene dine og bruker de flittig og håper du kommer med fler.

    • Trine ;) 22. april 2017 at 21:34 #

      Så hyggelig å høre at retten falt i smak! Er i innspurten med bok nr. 3 nå, som kommer i september. Den heter «Trine inviterer!» 🙂

Legg igjen en kommentar