Kombinasjonen kylling, chorizo og paprika er en stor hit her hjemme, og sammen med litt spicy krydder ble dette en aldri så liten høydare. Jeg har her brukt kyllinglår, som gir det beste og saftigste resultatet etter min mening, men du kan også benytte kyllingfilet om du heller foretrekker det.

Ingredienser

GRYTERETTEN

900 g kyllinglår , delt i to
225 g chorizo , gjerne en spicy variant, i skiver
1 rød paprika , i biter
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1/2 ts spisskummin
1-2 klyper chiliflak
2-3 ss soyasaus
1 stor rødløk, , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater (400 g), hakkede
1/2 dl vann
1-1 1/2 dl kremfløte
1-2 ss kyllingfond
1 laurbærblad
salt og pepper

TILBEHØR & DEKOR

tilbehør etter smak , f.eks. ris, couscous, poteter eller godt brød
frisk bladpersille eller andre friske krydderurter etter smak

SLIK GJØR DU

Bland sammen chilipulver, oregano, spisskummin og chiliflak. Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og «kyllingklubben». Pensle kyllingen med soyasaus og krydre med ca. halvparten av krydderblandingen. Stek kyllinglårene raskt i litt nøytral olje i middels varm stekepanne (stek i flere omganger), og legg dem i en ildfast form. Stek også chorizo og paprika og fordel over kyllingen.

Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Ha i hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpureen og resten av krydderblandingen og la det surre i ca. 1 minutt, før du tilsetter hermetiske tomater, vann, fløte, kyllingfond, laurbærblad og paprika. Gi grønnsaksblandingen et oppkok og smak eventuelt til med salt og pepper (og eventuelt mer av de andre krydderne om nødvendig). Fordel den deretter oppå kyllingen (og de øvrige ingrediensene) i den ildfaste formen. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La retten hvile i 5-10 minutter før servering.

Serveres med ønsket tilbehør, for eksempel ris, ovnsbakte potetbåter og/eller godt brød. Ha gjerne på friske krydderurter før servering.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Laget denne i gryte på platetoppen. Brukte kyllingfilet. Smakte nydelig. Skal definitivt lages flere ganger.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste