WOK MED SPICY KJØTTDEIG & NUDLER

WOK MED SPICY KJØTTDEIG & NUDLER

Nudler er alltid populært her hjemme, og denne varianten med marinert kjøttdeig, sprø grønnsaker og en smakfull hoisinsaus fikk virkelig ben å gå på. Er du litt kjapp på labben har du middagen klar på ca. 20 minutter. Prøv den du også, til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

KJØTTDEIG & MARINADE

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts chilipasta (sambal oelek)
  • nykvernet sort pepper

NUDLER & WOK

  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter, i tynne strimler
  • 1 rød paprika, i tynne strimler
  • en neve aspargesbønner
  • 1 vårløk, i tynne ringer
  • 250 g eggnudler, tilberedt etter anvisningen på pakken

WOKSAUS

  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1-2 ts chilipasta (sambal oelek)

WOK MED SPICY KJØTTDEIG & NUDLER

Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og rør den raskt inn i kjøttdeigen. Skjær opp alle grønnsakene som angitt ovenfor. Rør sammen ingrediensene til woksausen, smak deg frem til ønsket styrke med chilipastaen. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje. Bruk middels til sterk varme. Tilsett løken mot slutten av steketiden og la den steke sammen med kjøttdeigen et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, gulrøtter, paprika og aspargesbønner. La det få surre med et par minutter under omrøring, til grønnsakene er gjennomvarme. Sil kokevannet av nudlene, ha dem oppi sammen med kjøtt- og grønnsaksblandingen, og tilsett deretter woksausen. Vend det hele forsiktig sammen, og la det stå å trekke i ca. 1 minutt. Strø finsnittet vårløk over og server umiddelbart.

WOK MED SPICY KJØTTDEIG & NUDLER

TIPS

  • Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker. Miniasparges, sukkererter og squash smaker for eksempel godt i denne woken.
  • Variér gjerne med kjøttdeig av kylling eller svin.
  • Har du ikke sambal oelek kan du benytte finhakket rød chili etter smak.

ENJOY!


, , , , ,

15 Kommentarer

  1. Guro 22. november 2016 at 22:50 #

    Hva kan jeg erstatte riseddiken med?

    • Mona 21. januar 2017 at 14:08 #

      Du kan erstatte det med en løsning av eddik, vann og sukker 😉

  2. Anne Ch 23. november 2016 at 13:59 #

    Takk for mange fine oppskrifter. Denne skal jeg prøve i dag 🙂

  3. Åse 23. november 2016 at 15:53 #

    Hei,

    Kan en bruke wokpanne?

    • Trine ;) 23. november 2016 at 19:28 #

      Ja, det kan du selvsagt!

  4. Camilla 28. november 2016 at 17:00 #

    Denne retten ble supergod med vegansk farse (kjøtterstatning). Tips til alle vegetarianere der ute. Takk for mange gode oppskrifter, Trine 🙂

  5. Heidi 29. november 2016 at 08:39 #

    Fantastisk! Rask og veldig god middag!

  6. Clare 29. november 2016 at 23:07 #

    Nam, dette var skikkelig, skikkelig godt! En ny hverdagsfavoritt, tusen takk!

  7. Anne Sofie 1. desember 2016 at 18:49 #

    Kan en bruke vanlig eddik?

  8. Eva 14. mars 2017 at 22:13 #

    Er denne retten sterk?
    Litt spent på om knekten på 12 vil spise den… Han er tander på sterk mat😉

    • Trine ;) 6. april 2017 at 22:06 #

      Du kan regulere styrken på denne retten med hvor mye sambal oelek (chilipasta) du tilsetter. Lykke til!

  9. Hege M 15. mars 2017 at 17:12 #

    Denne gikk rett hjem her i huset!
    Tusen takk for en fantastisk blogg med super enkle og smakfulle oppskrifter 🙂

  10. Eirin 16. mars 2017 at 18:08 #

    Nam!!

  11. Grethe 23. mars 2017 at 09:19 #

    Denne oppskriften ser deilig ut. Jeg er dessverre allergisk mot soya (belgfruktallergi). Har du et tips til hva en kan bruke som erstatning for soya saus?

  12. Idadida 5. april 2017 at 08:55 #

    Oh lord!!

Legg igjen en kommentar