Når denne retten kommer på bordet kan jeg love at du får en hyggelig og velsmakende overraskelse. Sødmen fra honningsennepen og aprikosen tar svinekjøttet til nye høyder, nemlig. 

Ingredienser

SVINEFILET OG SENNEPSSAUS

700 g svinefilet
salt og pepper
smør eller nøytral olje til steking
4 ss honningsennep
2 dl varmt vann
2 små sjalottløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 laurbærblad
lime

STEKT BLOMKÅL MED APRIKOS OG KAPERS

1 blomkål , delt i små buketter
4 tørkede aprikoser , i små terninger
1 ts små kapers (eller mer)
2 vårløk , i skiver

POTETPURÈ

700 g poteter
1 dl melk eller fløte
1-2 ss smør
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Gni svinefileten inn i salt og pepper, og brun den på alle sider i litt smør. Legg fileten i et lite ildfast fat som passer akkurat til fileten, og fordel honningsennep over. Har du ikke honningsennep kan du blande sammen honning og sennep (smak deg frem til en fin balanse). Kok ut pannen med vannet og hell det i formen, sammen med sjalottløk, hvitløk, laurbærblad og litt limesaft. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og stek ved 150 grader til kjernetemperaturen er ca. 66 grader. Det tar ca. 25 minutter, men er avhengig av størrelsen på fileten(e) du benytter og hvor mye du har forstekt kjøttet. La svinefileten få hvile i ca. 15 minutter.

Sil av væsken i bunnen av formen og ha den i en liten kasserolle. Kok forsiktig opp og smak eventuelt til med mer limesaft, salt og pepper. Jevn den eventuelt med litt maisenna dersom du synes den virker tynn. Hold sausen varm.

Mens kjøttet koser seg i ovnen koker du potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og la de dampe av litt. Mos potetene med en stapper, og tilsett melk/fløte og smør, til pureen får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Legg aprikosbitene og kapersen i litt vann og la det trekke i ca. 20 minutter. Hell av vannet. Stek blomkålbukettene i smør på middels varme til blomkålen er nesten mør. Tilsett vårløk, aprikos og kapers, og varm opp. Smak til med salt og pepper.

Skjær svinefileten i passe stykker og server sammen med den stekte blomkålblandingen og potetpurè, og med den deilige sennepssausen som selve kronen på verket.

TIPS

  • Stek gjerne fileten ved 125 grader og få et enda saftigere resultat. Du må da beregne noe lengre steketid på kjøttet.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid gøy å høre at oppskriftene faller i smak! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste