De beste dipsausene lager du selv! Her er tre sauser jeg gjerne lager, og som passer godt til for eksempel ferske vårruller/sommerruller og kylling satay. Sausene kan gjerne lages god tid før de skal nytes. Bruk måleskje når du måler opp ingrediensene!
Ingredienser
CHILI- OG SOYASAUS
4 ss | hoisinsaus |
6 ss | soyasaus |
2 ts | Sriracha (sterk chilisaus) eller 1 rød chili, finhakket |
3 ss | vann (smak til) |
chiliflakes , et par klyper eller litt finhakket rød chili til dekor (kan sløyfes) |
CHILISAUS
4 ss | fishsauce |
4 ss | riseddik |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili , finhakket |
1 dl | vann (ca.) |
3 ss | sukker (smak til) |
2 ss | limesaft (smak til) |
PEANØTTSAUS
1 dl | hoisinsaus |
2 ss | peanøttsmør (smak til) |
1 dl | vann (smak til) |
1 ts | Sriracha eller 1/2 rød chili, finhakket (smak til) |
1 ts | sukker (ca.) |
limesaft (smak til) | |
3 ss | peanøtter hakkede |
SLIK GJØR DU
CHILI- OG SOYASAUS
Ha alle ingrediensene i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med mer vann, om nødvendig. Dryss eventuelt litt chiliflakes eller chili over ved servering.
CHILISAUS
Ha alle ingrediensene i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med vann, sukker og limesaft, til du får en fin balanse mellom det søte, syrlige og sterke.
PEANØTTSAUS
Varm opp hoisinsaus og peanøttsmør opp mot kokepunktet og rør det godt sammen. Tilsett vann til du får ønsket konsistens, og smak til med chilisaus, sukker og limesaft. Strø hakkede peanøtter over sausen rett før servering.
Sausene oppbevares tildekket i kjøleskapet, og er holdbar i flere dager.
Sjekk gjerne også ut denne oppskriften på hot chilisaus.
ENJOY!
Alternativ til riseddik i chilisausen? Vanlig husholdningseddik? Hvitvinseddik?