ØRRET MED COUSCOUSSALAT OG AVOKADOKREM

Pannestekt ørret med avokadokrem og couscoussalat

Jeg håper dere har hatt en fin pinsehelg og 17. mai? Det har jeg! Nå er jeg klar for hverdag igjen, og kan friste med en deilig fiskerett med smak av sommer. Som tilbehør til ørreten serverer jeg couscoussalat med grønnsaksrester og en deilig avokado- og agurkkrem. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

ØRRET

  • ca. 700 g ørretfilet (eller laks), delt i 4 porsjonsstykker

COUSCOUSSALAT MED BROKKOLI

  • ca. 200 g couscous (bulgur, byggryn, quinoa el.)
  • ca. 65 g småbladsalat/ruccula
  • 1/2 brokkoli, i små buketter
  • 3-4 reddiker, i tynne skiver
  • 2 vårløk, i biter
  • friske urter, hvis du har

SENNEPSVINAIGRETTE

  • 1-2 ss sitronsaft
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 0,75-1 dl extra virgin olivenolje
  • salt og pepper

AVOKADOKREM

  • 1 stor avokado, i biter
  • 1/2 agurk, i biter
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1-2 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Pannestekt ørret med avokadokrem og couscoussalat

Kok couscous etter anvisningen på emballasjen. Jeg har her benyttet perlecouscous (som fås kjøpt i enkelte velassorterte dagligvareforretninger). Del opp brokkolien i små buketter, reddikene i tynne skiver og vårløken i ringer. Lag sennepsvinaigrette ved å ha sitronsaft, sennep og hvitløk i en middels stor bolle og rør godt sammen med en visp. Tilsett olivenoljen litt etter litt mens du rører det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper. Rett før servering blander du sammen couscous, grønnsaker, småbladsalat og urter, og drypper ca. halvparten av sennepsvinaigretten over.

Pannestekt ørret med avokadokrem og couscoussalat

Del avokadoen i to og fjern steinen. Del agurken i to på langs og grav ut frøene/det bløte området i midten. Skjær agurken i 5-6 biter og ha oppi en bolle sammen med avokado og hvitløk. Bruk stavmikser og kjør det til du får en jevn blanding. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skjær opp fisken i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker ørreten for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.

Pannestekt ørret med avokadokrem og couscoussalat

Server fisken umiddelbart, sammen med couscoussalaten, avokadokremen og resten av sennepsvinaigretten.

VELBEKOMME!


, , , , , , ,

10 Kommentarer

  1. Hege 1. juni 2016 at 15:25 #

    Det så kjempegodt ut 🙂

  2. Eli 2. juni 2016 at 21:52 #

    Denne var veldig god 🙂

  3. Tina 6. juni 2016 at 18:04 #

    Denne retten var veldig god. Anbefales!!

  4. Nina Greger 7. juni 2016 at 20:46 #

    Kjempegod rett 👍🏻

  5. Siv 28. juni 2016 at 23:13 #

    Denne var supergod!!

  6. Elisabeth 31. juli 2016 at 12:04 #

    Dette så nydelig ut, hvor får man kjøpt perle-couscous, har lett i mange butikker uten å finne det.

    • Trine ;) 2. august 2016 at 00:50 #

      Jeg kjøper perlecouscous på Meny. Får du ikke tak i det kan du fint benytte vanlig couscous 🙂

  7. Anne 11. september 2016 at 13:37 #

    Avokadokrem er noe av det beste man kan servere til laks – og denne ser nydelig ut ! Dette blir fredagsmiddagen til uka 🙂

  8. Tom Harald 9. januar 2017 at 21:31 #

    I og med at ørreten stekes til slutt, er det da slik å forstå at couscousen serveres kald?

    • Trine ;) 10. januar 2017 at 19:35 #

      I og med at couscousen blandes sammen med rå grønnsaker blir den jo kald/lun. Du kan selvsagt velge å ikke blande den sammen med grønnsakene og heller servere den varm ved siden av. Lykke til!

Legg igjen en kommentar