BLÅBÆRSMOOTHIE OG KYLLINGWRAPS

Kyllingwraps med appelsin og chili

I forbindelse med Verdens diabetesdag som var den 14. november ønsker Diabetesforbundet å rette fokuset på kosthold og hvordan ta sunne valg i hverdagen. Et sunt kosthold er viktig både for å forebygge diabetes og for å holde blodsukkeret stabilt når man har diabetes. Her er mellommåltidet viktig, og hvordan unngå sukkersmellen i en travel hverdag. I den forbindelse har de utlyst en konkurranse som heter Mitt beste mellommåltid. Hva er ditt beste tips for et godt mellommåltid? Legg ut et bilde av ditt beste mellommåltid på Instagram med #minpausemat innen 2. desember 2015, og bli med i trekningen av et gavekort hos TilBords på kr. 2000. I tillegg trekkes ti vinnere som får oppskriftshefter fra Diabetesforbundet. Du kan lese mer om konkurransen her. Her er to forslag til mellommåltid fra meg, og oppskriftene er beregnet til 2 porsjoner:

KYLLINGWRAPS MED APPELSIN OG CHILI

  • 1 kyllingbryst, i strimler
  • chilipulver el.
  • 2 grove (små) tortillalefser
  • 1 appelsin, i båter
  • 1 liten gulrot, i strimler
  • agurk, i staver
  • isbergsalat eller annen salat, strimlet
  • spirer
  • 3 ss lettrømme
  • 1 ss hot chilisaus, salsa eller lignende
  • salt og pepper

Stek kyllingen i middels varm stekepanne, til den er gjennomstekt. Krydre med salt, pepper og chilipulver før du steker den. Har du kyllingrester kan de benyttes som de er, men krydre dem gjerne om nødvendig. Skjær opp appelsinen og grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Lag dressingen ved å røre sammen lettrømme og chilisaus (salsa eller noe annet som kan gi en litt spicy smak på dressingen. Smak deg frem til du får ønsket styrke på dressingen, og smak også til med salt og pepper.

Kyllingwraps med appelsin og chili

Bre ca. 1 ss dressing utover tortillaen og fordel grønnsaker og appelsinbåter på midten. Legg kyllingstrimlene oppå grønnsakene, drypp over litt dressing og fordel spirer over. Rull tortillaene stramt sammen, og pakk dem gjerne inn i plast eller matpapir dersom du ikke skal nyte dem umiddelbart. Ved servering deles tortillarullen i to på skrått og nytes umiddelbart. Dette er også en ypperlig snacks, del tortillarullen i mindre biter og tre dem på en coctailpinne/tannstikker.

Kyllingwraps med appelsin og chili

BLÅBÆRSMOOTHIE MED INGEFÆR

  • 200 g frosne blåbær (ca. 3 dl)
  • 3 dl yoghurt naturell eller skummet kulturmelk
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/4 lime, saften
  • søtningsmiddel (smak til)

Ha frosne blåbær og yoghurt/kulturmelk i en blender eller lignende, og kjør det til du har en jevn blanding. Tilsett revet frisk ingefær og limesaft etter smak, og kjør blandingen litt til. Dersom du synes det er nødvendig kan du smake den til med for eksempel fibersirup eller et annet søtningsmiddel, for å få ønsket sødme.

Blåbærsmoothie med ingefær

Serveres og nytes umiddelbart!

Dette innlegget er skrevet som del av et oppdrag jeg har for Diabetesforbundet


, ,

2 Kommentarer

  1. Anne-Mari 19. november 2015 at 09:54 #

    Er innom for å oppdatere meg på grunndeig for boller o l
    Skal lage aniskringler til jul og då lika eg di oppskrift.

    Stemte på deg med det same 🙂
    Lukke til i konkurransen !

  2. Lilly 23. november 2015 at 14:23 #

    Dette så godt ut! Må man varme tortilla lefsene på forhånd? eller kan de spises slik de er?

Legg igjen en kommentar