PHO – VIETNAMESISK NUDELSUPPE MED BIFFKJØTT

Pho

Pho er en vietnamesisk suppe, som tradisjonelt kan bestå av en sursøt kjøttkraft, risnudler, urter og tynne kjøtt- eller kyllingstrimler. Pho er populær gatemat og nytes gjerne til frokost eller lunsj. Her er min tilnæring til den tradisjonsrike suppen, og jeg har i tillegg tilsatt pak choy (asiatisk kålsort) for å få den til å mette litt mer. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 400 g ytrefilet av storfe eller annet biffkjøtt, i tynne skiver
  • 1 1/2 liter god oksekraft
  • 2 stjerneanis
  • 3 nellikspiker
  • 1/2 ts korianderfrø
  • 1/2 ts fennikelfrø
  • 1 liten kanelstang
  • tommeltykk ingefær, i tynne skiver
  • 1 rød chili, i tynne skiver
  • ca. 1 ss brunt sukker
  • 2-3 ss fiskesaus
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 250 g pak choy, i biter
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 200 g risnudler
  • mynte, thaibasilikum og koriander (hvis du har)

Pho

Legg kjøttet i fryseren i 15-30 minutter, slik at det blir enklere å skjære det i tynne skiver.

Finn frem en tørr stekepanne, varm den opp på middels temperatur og rist stjerneanis, nellikspiker, korianderfrø og fennikelfrø noen minutter. Nyt den deilige duften som brer seg i rommet og hell krydderne i en stor gryte sammen med oksekraft, kanelstang, ingefær, ca. 2/3 av chilien (uten frø), brunt sukker og fiskesaus. Har du ikke oksekraft kan du benytte oksebuljong eller utblandet oksefond av god kvalitet. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter, men gjerne enda lengre.

Mens kraften trekker skjærer du opp rødløken i tynne båter og legger i en liten bolle med vann, slik at den blir litt mildere på smak. Vask og rens pak choy, og del den opp i grove biter. Får du ikke tak i pak choy kan du for eksempel benytte kinakål istedet. Skjær også opp vårløken i tynne skiver. Ta det halvfrosne kjøttet ut av fryseren og skjær det opp i tynne skiver.

Sil kraften og kast krydderet. Smak eventuelt til med mer sukker og/eller fiskesaus, til du får en god sursøt kraft. Rett før servering koker du opp kraften på nytt og tilsetter risnudlene. La det koke i ca. ett minutt, tilsett pak choy og rødløk og la det småkoke i ca. et minutt til. Fordel deretter nudler, pak choy og løk i suppebollene, og topp det med de rå biffskivene, vårløk og resten av chilien. Øs over kraft til kjøttet dekkes og topp det hele med friske krydderurter. Den varme kraften gjør at kjøttet varmebehandles og blir helt perfekt. Nytes umiddelbart.

Pho

ENJOY!


, , , ,

9 Kommentarer

  1. Jeanette S 24. september 2015 at 19:04 #

    Phở spises også gjerne til kvelds. Man vet når det er på tide med kveldsmat. Det dufter herlig fra alle gatehjørner. Kan også lages med kylling. Smaker helt nydelig glovarmt på en fortausrestaurant i Vietnam. 😀

  2. Jørgen F 27. september 2015 at 15:16 #

    Hvordan tilbereder jeg kjøttet?

    • Trine ;) 27. september 2015 at 17:57 #

      Kjøttet legges rått i suppeskålen, og «kokes» når du heller over den kokende varme kraften, se oppskriften. Lykke til!

  3. Jannicke 27. september 2015 at 16:52 #

    Denne så kjempegod ut! Men forsto ikke helt hva du gjør med kjøttet etter at du har skåret det i biter. Koker du det sammen med kraften eller steker det i panne?

    • Trine ;) 27. september 2015 at 17:58 #

      Se svar på kommentaren over. Lykke til!

  4. Anita 22. november 2015 at 19:15 #

    Hei, hvordan lager du oksekraften? Eller om du bruker en ferdig variant, hvilke type er det?

  5. Maija 2. september 2016 at 20:32 #

    Anbefaler å bruke spinat – om man ikke finner pak choy 🙂

  6. Anne Elise Eggen 26. mars 2017 at 18:39 #

    Oppskrift på god oksekraft til pho, har du det?

  7. Amelia 27. mars 2017 at 19:30 #

    Lagde denne nettopp til kvelds, smakte helt herlig! Lukten ligger fortsatt litt igjen i leiligheten, mm. Min ble litt sterk fikk jeg høre, men jeg liker sterk mat, så for meg var det bare deilig 😊
    Kjempe fin blogg, elsker gode matblogger!

Legg igjen en kommentar