OREOKAKE 2.0

Oreokake 2.0

Oreokake var en av de første kakeoppskriftene jeg publiserte på bloggen, og den har siden den gang vært den 7. mest populære oppskriften på bloggen, med 390 323 visninger! Lurer på hvor mange av dem som endte med kake? Døtrene mine har i alle fall noen av disse visningene på samvittigheten, for de disker nesten alltid opp med Oreokake til bursdager og andre festlige anledninger.

Jeg har her laget en ny og bedre oppskrift, med hjemmelaget sjokolademousse. Vil du lage kaken helt fra bunnen av kan du også lage Oreokjeksene selv, se oppskrift her. (Du kan da droppe fyllet, men benytter du ferdige kjeks lar du bare fyllet være med). Kaken blir aller best om den får hvilt litt i kjøleskapet, så lag den gjerne dagen før den skal serveres. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang, og finn deretter frem:

KAKEBUNN

  • 350 g Oreokjeks, knust
  • 100 g smeltet smør

OSTEKREM

  • 200 g Philadelphiaost eller annen nøytral kremost
  • 75-100 g melis
  • 2 dl kremfløte, stivpisket
  • 60 g Oreokjeks, grovt hakket

SJOKOLADEMOUSSE

  • 5 eggeplommer
  • 200 g kokesjokolade (etter smak)
  • 2 1/2 dl kremfløte (1/2 + 2 dl)
  • 1-2 ss melis

TOPPING

  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 ts melis
  • ca. 50 g Oreokjeks, hakket

Oreokake 2.0

KAKEBUNNEN

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Ha kjeksen i en kjøkkenmaskin med kniver og knus dem. Alternativt kan du ha kjeksene i en plastpose og knuse dem ved å slå på posen med et kjevle eller lignende. Bland sammen de knuste kjeksene og det smeltede smøret, og fordel massen i en kakering (22 eller 24 cm i diameter, formen jeg har brukt her er 24 cm) som du setter direkte på et kakefat (eller bruk «Bake-it-easy-form»). Trykk kjeksmassen jevnt utover og sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

OSTEKREMEN

Ha kremost, kremfløte og melis i en bolle, og visp det sammen til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper. Fordel ostekremen over kakebunnen, stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i kremen og stryk den jevnt utover. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Oreokake 2.0

SJOKOLADEMOUSSEN

Hakk kokesjokoladen fint og smelt den i vannbad (se her). Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe, men ikke så lenge at den stivner. Ha eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visper. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott (se tips nedenfor). Fordel sjokolademousseblandingen forsiktig oppå ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet, etter 1-2 timer.

TOPPINGEN

Pisk kremfløten (1 1/2 dl) til toppingen sammen med litt melis til en myk krem, og bre den forsiktig oppå kaken. (Du kan eventuelt stivpiske kremfløten til sjokolademoussen og toppingen samtidig, og oppbevare kremen til toppingen i kjøleskapet mens sjokolademousseen stivner.)

SERVERING

Rett før servering fordeler du hakket Oreokjeks over kaken. Bruk en ren kniv og skjær langs kanten av kakeringen, før du løsner den forsiktig. Server kaken umiddelbart, gjerne sammen med en god kopp kaffe.

Oreokake 2.0

TIPS

  • Sjokoladeblandingen må ikke være for varm når den tilsettes i eggeblandingen, for da kan eggene koagulere.
  • Vær forsiktig når du rører sammen sjokoladen og kremen – slik at luften beholdes i moussen. Hvis ikke kan du få problemer med å få moussen stiv.
  • Oreokaken bør nytes innen 3 dager etter at den ble laget.
  • Jeg vil ikke anbefale å fryse kaken.

ENJOY!

(Oppskriften er oppdatert.)


,

43 Kommentarer

  1. Julie 4. september 2015 at 13:42 #

    Hei, dette var en av de første oppskriftene jeg fulgte fra din blogg. Har aldri fått lignende reaksjoner (les; lyder som kan sammenlignes med en viss annen aktivitet…;) på en kake jeg har bakt, hverken før eller siden!! Jeg brukte også den gang hjemmelaget sjokolademousse inni. Den er rågod – takk for påminnelsen – på tide å lage den igjen snarlig! 😀

  2. Maiken 5. september 2015 at 21:43 #

    No står kaka i kjøleskapet, satsar på at den vert bra! Takk for oppskrift 🙂

  3. Sara Samuelsson 6. september 2015 at 18:51 #

    Den kakan så helt fantastiskt god ut! Så himla fint med alla lager också 🙂

  4. Cathrine 12. september 2015 at 16:08 #

    Nu står den i kjøleskapet før å stivne 😊 håper den blir god, første gang jeg lager oreo kake! Men alt annet som jeg lager fra din blogg er jo blitt vellykket så 😊 kanelsnurrene dine bakes ofte i dette huset😋 høyest på ønskelisten nå er boken din ❤️

  5. Silje 15. september 2015 at 11:47 #

    Hei,

    Hvordan klarer denne seg i fryseren?

    Ser nydelig ut!

  6. Mette Kirsten Fladmoe 20. oktober 2015 at 21:11 #

    Kan Oreo kaken fryses? 😃

  7. Hedda 22. oktober 2015 at 09:00 #

    Kan jeg bruke freia posemousse med denne oppskriften?

    • Silje 8. desember 2015 at 15:27 #

      Jeg gjør det, da mannen har eggallergi og freia sin posemousse er uten egg!

  8. Marianne Andersen 13. november 2015 at 23:19 #

    Fyller 33år på mandag. Skal i den anledning ha familieselskap på søndag og tenkte å prøve meg på denne kaken imorgen – håper bare jeg får den til(med hjemmelaget mousse) 🙂

  9. Arnhild 15. desember 2015 at 20:21 #

    Jeg googler fram bloggen og oppskrifta di hver gang jeg baker oreokake – så vet du det! 😉 Takk for oppskrifta 🙂

  10. Marthe 17. januar 2016 at 10:05 #

    Er veldig glad i bloggen din, og særlig kakeoppskriftene blir ofte brukt. Jeg lager ostekrem på en enklere måte enn du beskriver i dine oppskrifter. Har flere kaker jeg lager med ostekrem, og jeg tar alle ingrediensene i en bolle, og pisker alt sammen samtidig. Det sparer tid og oppvask, og jeg mener det gir akkurat det samme resultetet.
    Gleder meg til oreokake senere i dag 🙂 takk for flott Blogg!

  11. Birgit Solheim 7. februar 2016 at 14:37 #

    Smakte en utrolig god oreokake på IKEA. Bunnen var ikke knust kjeks men en god og saftig sjokoladekakebunn. Har aldri forstått oreokjeksen. Den smaker jo brent og har defir aldri sett poenget i å lage oreokake. Ikea-varianten av oreokake var imidlertid veldig god. Er det noen som har en slik oppskrift på oreokake

  12. Marius M 21. februar 2016 at 17:21 #

    Jeg lagde denne kaken som en test et par uker før kjerringa har bursdag. Den smakte helt kongelig, men jeg fikk ikke sjokolademoussen til å stivne. Ferdig resultat stod i kjøleskap bortimot tre timer. Hva skal jeg gjøre? Hjælp! 🙂

    • Constance 13. juli 2016 at 12:18 #

      Du fikk nok ikke all eggeviten ut av røra

  13. Gro Heidi 24. februar 2016 at 19:19 #

    Jeg prøvde å lage denne nå, men som med Marius, så vil ikke moussen stivne… Er det noe spesielt man må gjøre for å få det til?

  14. Camilla 10. april 2016 at 18:20 #

    Sjokolademoussen vil ikke stivne. Ble til slutt nødt til å sette den i fryseren. Var sjokoladen kanskje for varm når jeg blandet den?

  15. Elisabeth 16. april 2016 at 17:13 #

    I likhet med et par andre i kommentarfeltet får ikkje eg heller til sjokolademoussen. Har stått i kjøleskapet en god stund men vil ikke stivne. Har nå blitt nødt til å sette den i frysen for at vi skal kunne få spist den uten at alt renner ut av formen.

  16. Elisabeth 18. april 2016 at 11:01 #

    Jeg skal lage denne kaken i matlagingen på skolen. Rekker jeg å lage hele kaken helt ferdig på 1,5 timer? Rekker sjokolademoussen å stivne? Trenger svar fort! Hilsen stresset skoleelev

    • Anonym 10. juni 2016 at 15:51 #

      Nei, jeg tror ikke det, ostekremen skal jo stå i kjøleskapet 1/2 time, og moussen skal stå 1/2-1 time så det blir 1,5 timer i seg selv bare det…

      • Jannecke 31. januar 2017 at 23:46 #

        Men kjære…Du lager jo kremene samtidig, og setter de i kjøleskapet. Da tar det jo bare 1/2 – 1 time sammenlagt. Du trenger ikke vente på at den ene er stivnet før du begynner på den andre…

  17. Mina 13. mai 2016 at 12:21 #

    Hei, jeg laget denne sjokolademoussen fra bunnen av men synes det ble veldig sterk sjokoladesmak og veldig kompakt i konsistens (ikke så mousseaktig som den skal være). Men det kan jo være fordi jeg brukte 70% mørk kokesjokolade? Tenker å benytte Toro pakke neste gang 🙂 ellers ble den veldig god! Hilsen Mina

  18. Marian Bardal 13. mai 2016 at 23:06 #

    Hei!
    Er det noen som har prøvd å fryse oreokaka…??

  19. Anders 16. mai 2016 at 23:32 #

    Den hær kakan va jævligt mæktig… efter en bit e du helt færdig… ehm, den smakade bra men som sagt føles som om man ætit margarin med sjokladsmak… no troll

  20. Elin Anmarkrud 16. mai 2016 at 23:59 #

    Synes bunnen blir veldig hard, ikke lett å skjære igjennom. Skal den være slik?

  21. sandra 5. juli 2016 at 20:44 #

    Den hjemmelagde sjokolademoussen var allt for sterk!! Til og med barna reagerte. Og di spiser allt som innholder sjokolade. Kansje det hadde funket med lys kokesjokolade i stede.

    Komer til å bruke oppskriften igjen, men da med ferdigpakke lyssjokolademousse.

  22. Jeanette 25. juli 2016 at 22:53 #

    I oppskriften din nevner du ikke at det er 2/3 deler av ostekremen som skal på. Du inkluderer alt. Lengre nede i oppskriften nevner du at den resterende 1/3 av ostekremen skal på toppen 😉
    Så jeg helte på alt og hadde desverre ikke ostekremen igjen til toppen. Men kaken var god! 😉

    • Trine ;) 26. juli 2016 at 00:33 #

      Oppskriften skal være korrekt, den. Det skal kun være et lag med ostekrem. Det øverste laget er fløtekrem. 🙂

  23. Eva 12. oktober 2016 at 00:31 #

    Hei Trine! Vi forsøkte oss på denne kaken, men vi fikk ikke sjokolademoussen til å stivne. Vi er ikke storbakere, så vi har ikke så gode baketekniske kunnskaper, annet enn at vi følger oppskriften slavisk. Men siden vi ikke fikk moussen til å stivne, googlet vi litt og fant ut at piskede eggehviter også skal tilsettes. Det tror vi kanskje du har utelatt i denne oppskriften. Det gjør sikkert ingenting for bakevante folk, men vi endte opp med Oreo-iskake:). Hilsen M og E.

    • Trine ;) 12. oktober 2016 at 01:58 #

      Takk for tilbakemelding! Sjokolademousse kan lages med eller uten stivpiskede eggehviter. Denne oppskriften er uten. Jeg har imidlertid tatt en ny gjennomgang av oppskriften og har presisert fremgangsmåten ytterligere. Ta gjerne en titt på tipsene avslutningsvis i innlegget, kan det være her det gikk galt?

  24. Joka 12. desember 2016 at 22:14 #

    Takk Takk får en nydelig opskrift. JEG LAGA DEN MANGE GANGER. DET ER DET BESTE ØREOKAKE SÅM JEG ÅG MIN FAMILIJI ÅG VENER FIKK SMAKE JOKA😉😉

  25. Marianne 20. januar 2017 at 14:49 #

    Nå har jeg testet ut oppskriften din, bare at jeg hadde de i store vinglass! Ble helt fantastisk! Var selvfølgelig litt vanskelig å vite hvor mye av hvert lag jeg skulle ha i glasset (tror det ble litt lite bunn i hvert glass, hehe).

  26. Iman 10. februar 2017 at 16:20 #

    Hva mente du med vannbad???

  27. Marianne 16. mars 2017 at 12:47 #

    Kvifor anbefalar du ikkje å fryse oreokake? Det er jo kjempe godt.

  28. Kafka 16. mai 2017 at 13:41 #

    Denne er kjempegod. Det eneste jeg bruker å gjøre annerledes, er moussen – liker overhodet ikke når det er fløte i sjokolademousse, da mister den mye av smak og sin egentlige konsistens. Så jeg dropper fløten og rører inn eggeplommene som siste steg. Man får en luftigere, lettere (men ikke mindre mektig) og stivere mousse.

  29. Rolf 18. mai 2017 at 07:54 #

    Kjøpte inn alle ingrediensene (Som koster et par hundre kr), fulgte oppskriften til punkt og prikke og etter jeg tok den ut av kjøleskapet og ut av kakeformen, fløt kaken utover kjøkkenbenken!
    Anbefaler å bruke en annen oppskrift på Oreo-kake enn denne, da denne blir en total fiasko!

  30. Lise 19. august 2017 at 10:34 #

    Heihei, jeg konfirmerer meg neste lørdag, og til dessert skal jeg servere oreokake i porsjons mengde, altså i glass. Kan denne oppskriften brukes til dette? Og hvor menge porsjoner tror du jeg får på en oppskrift?

  31. eskil 6. oktober 2017 at 23:18 #

    jeg lurte på hva du mente med foreksempel 350 g oreokjeks. mente du 350 g kjeks eller 350 g oreokjeks med fyllet inni. pliss svar fort.

  32. Merete 13. november 2017 at 13:06 #

    Hei, kaka blir mye bedre – og lettere, om du bytter ut fløten med eggehvitene (som du likevel har) i sjokolademoussen. Stivpisk 4 av eggehvitene og vend de inn i moussen istedet for fløten. I Frankrike bruker de ikke fløte i sjokolademousse men stivpiskede eggehviter, blir MYE bedre.

  33. Amalie 14. november 2017 at 17:20 #

    Hei,
    Hvor mange porsjoner beregner du til denne kaken? Skal nemlig lage denne kaken til julebordet, der vi blir mellom 16 og 20 pers.

    Håper på raskt svar 🙂

Legg igjen en kommentar