RABARBRATERTE MED VANILJESAUS

Rabarbraterte

Rabarbraen strutter og trives i hagen, og snart er det bare å sanke inn og diske opp – for det er nemlig på denne tiden og et par uker fremover at rabarbraen er på sitt aller beste! Har du ikke rabarbra i hagen kan du kanskje gå på «slang» til naboen, eller plukke med deg noen stilker fra fruktdisken. Jeg har her laget en deilig terte med rabarbraen. Tertedeigen er laget av blant annet granola, som gir god smak og en crispy bunn. Prøv den du også, og finn frem:

TERTEBUNNEN

  • 125 g granola, for eksempel denne
  • 100 g søte havrekjeks
  • 70 g smør, smeltet

FYLL & RABARBRA

  • ca. 300 g rabarbra
  • 2 ss vann
  • 75 + 75 g sukker
  • 50 g mykt smør
  • 50 g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1-2 ss vann

TILBEHØR

Rabarbraterte

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme, og sett samtidig stekeristen midt i ovnen.

Lag vaniljesausen etter oppskriften og sett til avkjøling.

Kjør granolaen og smuldret kjeks i en kjøkkenmaskin med kniver, til du har en ganske jevn blanding. Rør inn det smeltede smøret og fordel blandingen i en smurt avlang paiform, ca. 10 x 34 cm eller 18 x 20 cm, eventuelt en rund paiform ca. 22 cm i diameter. Bruk en skje eller lignende og press blandingen jevnt utover, og også oppover kantene. Forstekes i ca. 8 minutter.

Vask rabarbraen og skjær den opp i ca. 8 cm lange biter (eventuelt andre mål tilpasset formen din). Ha rabarbraen i en ildfast form, drypp vannet over og strø deretter over 75 g sukker. Forstekes i ca. 12 minutter.

Rabarbraterte

Visp smør og sukker lett og luftig. Rør inn egget, tilsett hvetemel og bakepulver, og rør det hele godt sammen. Fordel deigen oppå den forstekte tertebunnen og legg deretter rabarbraen pent oppå. Stekes i 30-45 minutter, til rabarbraen er mør og terten har en fin gyllen farge. Sett terten til avkjøling på en bakerist eller lignende.

Gi terten et lite melisdryss, og server den lun eller kald med en deilig vaniljesaus som tilbehør.

Rabarbraterte

VELBEKOMME!


, , ,

3 Kommentarer

  1. Kari Revheim 29. mai 2015 at 15:30 #

    Dette var en fin måte å bruke rabarbraen på. Det skal jeg prøve i løpet av helgen.

  2. Linn 31. mai 2015 at 09:08 #

    Denne ble testet i går kveld!
    Så godt med de tre ulike lagene og den hjemmelagde vaniljesausen var også stas å teste, selv om jeg syntes det holdt med 1/2 vaniljestang.
    Med osso bucco til hovedrett var det nok en vellykket kveld fra Trines Matblogg, tusen takk

  3. Heidi 13. oktober 2015 at 10:49 #

    Hei Trine 🙂

    Bare elsker bloggen og bøkene dine! Bare lurer på en ting, og det er hvor du har kjøpt den avlange paiformen du bruker her ? Har vært på jakt etter en sånn lenge, men finner den ikke noe sted….

Legg igjen en kommentar