GULROTSUPPE MED APPELSIN OG INGEFÆR

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær

Her er det travle dager og korte netter for tiden, og når det ikke er middagsmat som skal fotograferes, er kunsten å lage god og sunn mat i en fei. Denne deilige gulrotsuppen ble til på en slik dag, og jeg måtte derfor fotografere den og dele den med dere, selv om det strengt talt ikke var tid til det. Gulrøttene har fått selskap av appelsin, chili og ingefær – noe som er en god kombinasjon, synes jeg. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 700 g (økologiske) gulrøtter, i biter
  • 1 løk, grovt hakket
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • 1/2-1 rød chili, finhakket
  • 20 g ingefær, finhakket
  • 1/2 ts korianderfrø, støtt i morter
  • 8 dl kyllingkraft
  • 2 appelsiner, saften (ca. 2 1/2 dl)
  • salt og pepper
  • chiliflak til dekor

Skjær og mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart. Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk, og tilsett etter hvert hvitløk, chili, ingefær og korianderfrøene (støtt i morter), og la det få surre med de siste minuttene. Tilsett deretter gulrøttene og la dem surre med et par minutter, før du tilsetter kyllingkraften og appelsinjuicen og gir det hele et oppkok. Ønsker du en vegetarisk rett kan du erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong. La suppen koke til gulrøttene er møre, etter 15-20 minutter. Kjør suppen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær

Server suppen med et lite dryss med chiliflak – og eventuelt noen friske krydderurter hvis du har. Nytes med godt brød til. Eventuelle supperester kan gjerne fryses og nytes ved en senere anledning.

VELBEKOMME!


, , ,

30 Kommentarer

  1. Kristin Hammer Anvik 20. januar 2015 at 13:29 #

    For meg som er et skikkelig «suppehue» og inviterer venninner på «suppekjøkken» her på Anvik Gård utenfor Stavern er dine suppeoppskrifter GULL Trine 🙂

  2. Elisabeth Bentsen 25. januar 2015 at 11:37 #

    Oppskriften på Gulrotsuppen kommer ikke opp på ukemenyen for uke 5.

    • Trine ;) 25. januar 2015 at 15:49 #

      Takk for at du sa ifra. Fikset det med en gang 🙂

  3. Kjersti 26. januar 2015 at 15:02 #

    Jeg laget gulrotsuppen for første gang idag. Jeg gjorde noe som ikke var så lurt og vil derfor advare andre. Siden foodprossesoen min er litt sløv valgte jeg heller å tømme den glohete suppen i smoothiemaskinen. Varmen gjorde at lokket føk av og den varme masse ble slynget rundt på kjøkkenet. Jeg slapp unna med små brannsår på armen og foten. Suppen var knallgod.

    • Glenn 9. november 2015 at 17:42 #

      Takk for tipset. Jeg hadde tenkt å gjøre det samme som deg. 🙂

  4. Eli 27. januar 2015 at 18:14 #

    Kor mange porsjoner er det på denne oppskrifta?

  5. Alise 27. januar 2015 at 22:53 #

    Fantastisk god! Tusen takk. Jeg tadde en teskjed frisk sitron og litt Røros fløte og alle ingredienser ellers økologiske. Magisk smak, den beste suppa hittil. Takk igjen.

  6. jørgen 3. februar 2015 at 18:19 #

    den var god. men verdig sterk

  7. Astrid 8. mars 2015 at 16:52 #

    Greit nok at det ikke er kjøtt i denne suppa – men helt vegetarisk er den nå ikke, i og med at det skal være kyllingkraft.

    • Trine ;) 8. mars 2015 at 17:29 #

      Det stemmer at den ikke er vegetarisk pga. at det er kyllingkraft i suppen, men hvis du leser litt lengre ned så står det hva som skal til for å lage denne som en vegetarrett «Ønsker du en vegetarisk rett kan du erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong.»

  8. Vilde 12. mars 2015 at 14:18 #

    Er det mulig å tilsette noe form for fisk eller kjøtt i denne suppen?

    • Helene 30. august 2015 at 07:50 #

      Jeg har brukt å ha spekeskinke til suppen. Stekt i ovnen. Alltså legger jeg spekeskinkene tett på matpapir i ovnen. Ca 200 grader til de blir sprøstekt. Må sjekkes for det går fort. Blir som en lett sprøstekt bacon. Disse skivene smuldrer jeg opp og har som strø på toppen av suppen. Sammen med gresskarkjerner og litt creme fraiche. Herlig høstmat!

  9. Christel 26. mars 2015 at 09:51 #

    Denne var frisk og god på smak 🙂 Kjekt med litt nye smakskombinasjoner.

  10. Linda Mortensen 14. mai 2015 at 09:42 #

    Jeg har ca akkurat samme oppskrift som denne, men tilsetter 2 små kartonger m kokosmelk i tillegg på slutten – etter stavmiksing. I tillegg til veldig god smak, gjør det og suppa litt mildere:-)

  11. Gjertrud 20. august 2015 at 18:48 #

    Den blir litt «kornete» med stavmixer. Hva gjør jeg for å få den helt glatt?

    • Trine ;) 20. august 2015 at 18:50 #

      Det er vanskelig for meg å si hvorfor det ble slik, hvis du har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Men, kan det være at gulrøttene ikke var helt møre da du kjørte suppen med stavmikseren?

  12. Marianne 1. september 2015 at 14:35 #

    Hei!
    Jeg vet ikke om noen har påpekt dette.
    Men for at den skal være vegetar må dere ha grønnsakskraft i oppskriften, ikke kylling:) Denne oppskriften er ikke vegetar.
    (Men er jo ikke noe problem for folk å bytte ut)

  13. Helene 22. oktober 2015 at 19:11 #

    Hei Trine!

    Jeg har en søster som har servert meg utrolig mange fantastiske Trine-retter. I går prøvde jeg meg på kyllingsuppen med chili, gulrot og ingefær. Nydelig. Vil også prøve denne. Men et spørsmål: når det står kyllingkraft, er det det samme som kyllingbuljong? Forstår ikke helt hva det er eller om jeg bare kan bruke buljong.
    Vennlig hilsen Helene 🙂

  14. Ingrid 30. november 2015 at 18:07 #

    Hei.

    Jeg bruker mange av oppskriftene dine ofte, og det har alltid vært stor suksess. Dessverre ble denne ikke det. Jeg synes det ble veldig spesielt med appelsinsmaken.
    Så da leter jeg videre etter en gulrotsuppe som er god. Imens går jeg tilbake til mine vanlige favoritter på bloggen din.

  15. Anita 19. januar 2016 at 19:27 #

    Suppen ble fortært av 4 barn som aldri hadde smakt gulrotsuppe. Og alle likte den!!

  16. Birgitte Møgster 21. januar 2016 at 21:19 #

    Er denne god med kylling oppi?

  17. Kirsti Mandal 31. januar 2016 at 11:02 #

    Himmelsk god suppe! I går hadde eg paprika eg måtte bruke opp, så eg grilla dei, tok av skinnet og hadde oppi før eg brukte stavmiksar. Det vart kjempegodt med den nydelege søt-friske smaken av grilla paprika i lag med det andre. Har laga stor porsjon og hadde restane i frysaren.

  18. Irene 10. mars 2016 at 13:05 #

    Hei Trine! Denne så kjempe god ut og har veldig lyst å prøve den ut i dag.
    Problemet mitt er at jeg verken har stavmikser eller foodprossesor- er det noe annet enn dette jeg kan bruke? Har evt smoothie maskin? 😛

  19. Lisbeth Boganes 19. april 2016 at 10:23 #

    Hei Trine Laget gulrotsuppa for første gang i går,og resultatet ble vellykket og den smakte veeldig godt 😊 Takk for du deler dine oppskrifter 👍😊

  20. Helena 13. mai 2016 at 14:34 #

    Noen som har prøvd å lage denne uten chilli?
    Ble den likevel god?
    Tenkte å lage denne til sønnen min på 4 år,men han liker ikke så sterk mat.

    Suppen ser hvertfall veldig god ut! 🙂

  21. Nina 7. september 2016 at 18:53 #

    Hei

    Kan man bruke appelsin juice dersom som ikke har appelsiner + evt litt lime? 🙂

  22. Siw 4. januar 2017 at 12:52 #

    Hvorfor skulle økologiske gulrøtter gi suppen en ekstra god sødme?

  23. MayK 18. januar 2017 at 15:43 #

    Denne suppen er veldig sterkt krydret. Jeg måtte blande i fløte for å klare å spise den. Ellers så var det godt.

  24. Tone 27. januar 2017 at 13:42 #

    Hei Trine:)
    Sønnen på snart 5år mente gulrotsuppa var perfekt!!! Og slike ord har jeg aldri hørt fra han rundt middagsbordet;) Jeg reduserte litt på mengde chilli og hvitløk for å treffe alle rundt bordet. Og det er jo det som er så fint med ei oppskrift, den er jo et utgangspunkt som en kan justere ut i fra smak og behag. Så til deg som ikke likte appelsinsmaken-dropp den!
    Så herlig å se guttungen kose seg og be om mer mat:) Takk Trine.

  25. Eva 13. august 2017 at 18:53 #

    Kan suppen lages en dag i forveien ?

Legg igjen en kommentar