Her er det travle dager og korte netter for tiden, og når det ikke er middagsmat som skal fotograferes, er kunsten å lage god og sunn mat i en fei. Denne deilige gulrotsuppen ble til på en slik dag, og jeg måtte derfor fotografere den og dele den med dere, selv om det strengt talt ikke var tid til det. Det er jo noe helt spesielt med gulrotsupper. Gulrøttene har her fått selskap av appelsin, chili og ingefær - noe som er en god kombinasjon, synes jeg.

Ingredienser

700 g gulrøtter , gjerne økologiske
1 løk , grovt hakket
4 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
20 g ingefær , finhakket
1/2 ts korianderfrø , støtt i morter
8 dl kyllingkraft
2 appelsiner , saften (ca. 2 1/2 dl)
salt og pepper
chiliflak til dekor

SLIK GJØR DU

Skjær og mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart. Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk, og tilsett etter hvert hvitløk, chili, ingefær og korianderfrøene (støtt i morter), og la det få surre med de siste minuttene. Tilsett deretter gulrøttene og la dem surre med et par minutter, før du tilsetter kyllingkraften og appelsinjuicen og gir det hele et oppkok. Ønsker du en vegetarisk rett kan du erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong. La suppen koke til gulrøttene er møre, etter 15-20 minutter. Kjør suppen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær

Server suppen med et lite dryss med chiliflak – og eventuelt noen friske krydderurter hvis du har. Nytes med godt brød til. Eventuelle supperester kan gjerne fryses og nytes ved en senere anledning.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg laget gulrotsuppen for første gang idag. Jeg gjorde noe som ikke var så lurt og vil derfor advare andre. Siden foodprossesoen min er litt sløv valgte jeg heller å tømme den glohete suppen i smoothiemaskinen. Varmen gjorde at lokket føk av og den varme masse ble slynget rundt på kjøkkenet. Jeg slapp unna med små brannsår på armen og foten. Suppen var knallgod.

 2. Fantastisk god! Tusen takk. Jeg tadde en teskjed frisk sitron og litt Røros fløte og alle ingredienser ellers økologiske. Magisk smak, den beste suppa hittil. Takk igjen.

 3. Greit nok at det ikke er kjøtt i denne suppa – men helt vegetarisk er den nå ikke, i og med at det skal være kyllingkraft.

  1. Det stemmer at den ikke er vegetarisk pga. at det er kyllingkraft i suppen, men hvis du leser litt lengre ned så står det hva som skal til for å lage denne som en vegetarrett “Ønsker du en vegetarisk rett kan du erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong.”

  1. Jeg har brukt å ha spekeskinke til suppen. Stekt i ovnen. Alltså legger jeg spekeskinkene tett på matpapir i ovnen. Ca 200 grader til de blir sprøstekt. Må sjekkes for det går fort. Blir som en lett sprøstekt bacon. Disse skivene smuldrer jeg opp og har som strø på toppen av suppen. Sammen med gresskarkjerner og litt creme fraiche. Herlig høstmat!

 4. Jeg har ca akkurat samme oppskrift som denne, men tilsetter 2 små kartonger m kokosmelk i tillegg på slutten – etter stavmiksing. I tillegg til veldig god smak, gjør det og suppa litt mildere:-)

  1. Det er vanskelig for meg å si hvorfor det ble slik, hvis du har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Men, kan det være at gulrøttene ikke var helt møre da du kjørte suppen med stavmikseren?

 5. Hei!
  Jeg vet ikke om noen har påpekt dette.
  Men for at den skal være vegetar må dere ha grønnsakskraft i oppskriften, ikke kylling:) Denne oppskriften er ikke vegetar.
  (Men er jo ikke noe problem for folk å bytte ut)

 6. Hei Trine!

  Jeg har en søster som har servert meg utrolig mange fantastiske Trine-retter. I går prøvde jeg meg på kyllingsuppen med chili, gulrot og ingefær. Nydelig. Vil også prøve denne. Men et spørsmål: når det står kyllingkraft, er det det samme som kyllingbuljong? Forstår ikke helt hva det er eller om jeg bare kan bruke buljong.
  Vennlig hilsen Helene 🙂

 7. Hei.

  Jeg bruker mange av oppskriftene dine ofte, og det har alltid vært stor suksess. Dessverre ble denne ikke det. Jeg synes det ble veldig spesielt med appelsinsmaken.
  Så da leter jeg videre etter en gulrotsuppe som er god. Imens går jeg tilbake til mine vanlige favoritter på bloggen din.

 8. Himmelsk god suppe! I går hadde eg paprika eg måtte bruke opp, så eg grilla dei, tok av skinnet og hadde oppi før eg brukte stavmiksar. Det vart kjempegodt med den nydelege søt-friske smaken av grilla paprika i lag med det andre. Har laga stor porsjon og hadde restane i frysaren.

 9. Hei Trine! Denne så kjempe god ut og har veldig lyst å prøve den ut i dag.
  Problemet mitt er at jeg verken har stavmikser eller foodprossesor- er det noe annet enn dette jeg kan bruke? Har evt smoothie maskin? 😛

 10. Hei Trine Laget gulrotsuppa for første gang i går,og resultatet ble vellykket og den smakte veeldig godt ? Takk for du deler dine oppskrifter ??

 11. Noen som har prøvd å lage denne uten chilli?
  Ble den likevel god?
  Tenkte å lage denne til sønnen min på 4 år,men han liker ikke så sterk mat.

  Suppen ser hvertfall veldig god ut! 🙂

  1. Fordi det faktisk er stor forskjell stort sett på smaken på gulrøtter 🙂 Økologisk er klart mer smak

 12. Denne suppen er veldig sterkt krydret. Jeg måtte blande i fløte for å klare å spise den. Ellers så var det godt.

 13. Hei Trine:)
  Sønnen på snart 5år mente gulrotsuppa var perfekt!!! Og slike ord har jeg aldri hørt fra han rundt middagsbordet;) Jeg reduserte litt på mengde chilli og hvitløk for å treffe alle rundt bordet. Og det er jo det som er så fint med ei oppskrift, den er jo et utgangspunkt som en kan justere ut i fra smak og behag. Så til deg som ikke likte appelsinsmaken-dropp den!
  Så herlig å se guttungen kose seg og be om mer mat:) Takk Trine.

 14. Hei Trine! Takk for dine flotte oppskrifter som aldri slår feil! Denne suppen serverte jeg sammen med kjøttdeig restene fra gårsdagens taco-middag og den ble kjempegod. I tillegg lurte jeg opp i suppen en boks med knuste kikkerter for å gjøre den enda sunnere. Litt rømme og koriander på toppen og hele familien var superfornøyd!

 15. Det blir masse gulrøtter når eg må dobble porsjonen, kan eg steike alle grlnnsakene i ei langpanne i ovnen ?

 16. Jeg synes denne suppen ble litt vannete? Er det noe jeg har gjort galt? Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Den ble rett og slett litt smakløs.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste