PAPRIKAGRYTE MED KIKERTER OG CHORIZO

Paprikagryte med kikerter og chorizo

I dag kan jeg by på en kjapp, smakfull og sunn «alt-i-en-gryte» hvor paprika får spille hovedrollen. Den inneholder rød og gul paprika, spicy chorizo som er krydret med paprika, og røkt paprikapulver. Paprikaen får også selskap av kikerter, som er en sunn og god proteinkilde, og som gjør at denne retten metter godt i magen. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 1 stor løk, i terninger
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 røde paprika, i terninger
  • 1 gul paprika, i terninger
  • ca. 400 g spicy chorizo (eller annen sterk pølse), i skiver
  • ca. 500 g ferdig kokte kikerter, skylt
  • 2-3 ts rødvinseddik
  • 1 – 1 1/2 ts røkt paprikapulver
  • ca. 1/2 ts kajennepepper
  • ca. 1/2 dl extra virgin olivenolje
  • 150 g spinat, renset og vasket
  • salt
  • frisk persille, finhakket (kan sløyfes)
  • godt brød og eventuelt litt smuldret ost (feta, chevré eller blåmuggost)

Rens og skjær opp grønnsakene og chorizo som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Skyll kikertene under rennende vann i ca. 1 minutt og la vannet renne av.

Ha litt nøytral olje (jeg bruker gjerne en blanding mellom oliven- og rapsolje) i en stekepanne med høye kanter og fres løken et par minutter, før du tilsetter hvitløk og chorizo. La dette stå å surre et par minutter før du tilsetter paprika og kikerter. Smak til med rødvinseddik, røkt paprika, kajennepepper og salt. La gryteretten stå å surre i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Tilsett olivenoljen og spinatbladene og rør godt sammen. Retten er ferdig når spinatbladene så vidt begynner å falle sammen. Smak eventuelt til med mer krydder og tilsett finhakket persille. Gi gjerne retten et lite dryss av smuldret feta, chevrè, blåmuggost eller annen god ost, og server med godt brød som tilbehør.

PAPRIKAGRYTE MED KIKERTER OG CHORIZO

TIPS:

  • Kikertene kan helt eller delvis erstattes av for eksempel røde linser, kidneybønner eller hvite bønner.
  • Denne retten er for øvrig godt tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. Du kan da eventuelt droppe chorizoen.

VELBEKOMME!

 

 


,

19 Kommentarer

  1. Knut Eirik 14. januar 2015 at 17:18 #

    Ser utrolig godt ut. Elsker både kikerter og chorizo, så denne må jeg prøve! 🙂

  2. GladMamma 15. januar 2015 at 10:38 #

    Mmmmm, jeg ble jommen litt sulten jeg nå. Denne retten skal testes. Spent på om de små matkritikerene mine liker denne like godt som tacorettene dine 😉

    • Ruth 15. januar 2015 at 21:50 #

      Var smakfull og god rett.Barna kunne også ha den☺

  3. Laila 16. januar 2015 at 10:38 #

    Kjempe god!

  4. Ingrid 16. januar 2015 at 11:07 #

    Prøvde denne i går, veldig god! (Jukset litt og hadde i en halv mango i små biter, kan anbefale det også 🙂 )

  5. bella 17. januar 2015 at 10:35 #

    Ser riktigt gott ut !

  6. Kamilla 31. januar 2015 at 21:33 #

    Denne gryteretten var kjempegod! Anbefales 🙂

  7. anders 11. februar 2015 at 14:28 #

    Har lagd denne to ganger nå! Helt nydelig! Voldsomt mettende, men episk godt. Jeg bruker bbq sterk chorizo fra Ultra, og det ble helt topp! Instant classic!

    Takk for oppskrift Trine!

  8. Siri 13. august 2015 at 10:30 #

    Chèvre skrives med aksent på den første e-en, ikke den andre;) altså legger man trykket på den første e-en.

    Hilsen språkfrøken.

    ps. megagod oppskrift! 🙂

  9. Andreas 3. september 2015 at 11:07 #

    Er det noen som vet hvor man får kjøpt røkt paprikapulver, og hva det evnt. heter?

    • Trine ;) 3. september 2015 at 22:20 #

      Du får kjøpt det i velassorterte dagligvareforretninger og i etniske butikker. Det står «paprika smoked» på min (Santa Maria).

  10. Eirin 21. september 2015 at 22:03 #

    Retten ble testet med vanlig kjøttpølse hos oss ( det som fantes i kjøleskapet) og det funket også fint! Kan jo være en ide for skeptiske små ganer om man likevel vil prøve;-) på onsdag skal vi derimot teste den opprinnelige varianten med chorizo, gleder meg!! Dette var virkelig kjempe godt!!

  11. Unn Iren 12. oktober 2015 at 22:06 #

    Denne var fantastisk god! Syntes jeg og mannen, ikke barna – men hvem bryr seg 🙂 Gidder ikke kun lage mat som de liker. De får heller lære seg å like den maten jeg lager!

  12. Karen 7. august 2016 at 21:39 #

    Hvordan holder denne retten seg over natta? Vi skal ha et selskap på 20 stk, og hadde vært fint å kunne forberedt dagen før 🙂

  13. Christel 30. august 2016 at 08:32 #

    Denne sto på bordet i går og ble tatt godt i mot av alle 🙂 Gode smaker og rask å lage.

  14. Anne 28. mai 2017 at 14:24 #

    Nam ! :)))

    • Trine ;) 30. mai 2017 at 00:08 #

      Så bra at den falt i smak! 🙂

  15. Christian 31. mai 2017 at 22:41 #

    Brukte røde linser og bløtla dem 10 minutter først før de ble skylt. Koketiden ble litt lenger, ca 15 min. men linsene var fortsatt litt harde. Bør nok koke linsene først før de tilsettes.

    • Trine ;) 31. mai 2017 at 22:44 #

      Ja, det bør du nok. Alternativt benytte ferdig kokte linser.

Legg igjen en kommentar