I dag kan jeg by på en kjapp, smakfull og sunn "alt-i-en-gryte" hvor paprika får spille hovedrollen. Den inneholder rød og gul paprika, spicy chorizo som er krydret med paprika, og røkt paprikapulver. Paprikaen får også selskap av kikerter, som er en sunn og god proteinkilde, og som gjør at denne retten metter godt i magen.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 stor løk , i terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
2 røde paprika , i terninger
1 gul paprika , i terninger
400 g spicy chorizo (eller annen sterk pølse), i skiver
500 g ferdig kokte kikerter , skylt
2-3 ts rødvinseddik
1 - 1 1/2 ts røkt paprikapulver
1/2 ts kajennepepper (ca.)
1/2 dl extra virgin olivenolje (ca.)
150 g spinat , renset og vasket
salt
frisk persille , finhakket (kan sløyfes)
godt brød og eventuelt litt smuldret ost (feta, chevré eller blåmuggost)

SLIK GJØR DU

Rens og skjær opp grønnsakene og chorizo som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Skyll kikertene under rennende vann i ca. 1 minutt og la vannet renne av.

Ha litt nøytral olje (jeg bruker gjerne en blanding mellom oliven- og rapsolje) i en stekepanne med høye kanter og fres løken et par minutter, før du tilsetter hvitløk og chorizo. La dette stå å surre et par minutter før du tilsetter paprika og kikerter. Smak til med rødvinseddik, røkt paprika, kajennepepper og salt. La gryteretten stå å surre i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Tilsett olivenoljen og spinatbladene og rør godt sammen. Retten er ferdig når spinatbladene så vidt begynner å falle sammen. Smak eventuelt til med mer krydder og tilsett finhakket persille. Gi gjerne retten et lite dryss av smuldret feta, chevrè, blåmuggost eller annen god ost, og server med godt brød som tilbehør.

PAPRIKAGRYTE MED KIKERTER OG CHORIZO

TIPS:

 • Kikertene kan helt eller delvis erstattes av for eksempel røde linser, kidneybønner eller hvite bønner.
 • Denne retten er for øvrig godt tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. Du kan da eventuelt droppe chorizoen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmmmm, jeg ble jommen litt sulten jeg nå. Denne retten skal testes. Spent på om de små matkritikerene mine liker denne like godt som tacorettene dine 😉

 2. Prøvde denne i går, veldig god! (Jukset litt og hadde i en halv mango i små biter, kan anbefale det også 🙂 )

 3. Har lagd denne to ganger nå! Helt nydelig! Voldsomt mettende, men episk godt. Jeg bruker bbq sterk chorizo fra Ultra, og det ble helt topp! Instant classic!

  Takk for oppskrift Trine!

 4. Chèvre skrives med aksent på den første e-en, ikke den andre;) altså legger man trykket på den første e-en.

  Hilsen språkfrøken.

  ps. megagod oppskrift! 🙂

  1. Du får kjøpt det i velassorterte dagligvareforretninger og i etniske butikker. Det står «paprika smoked» på min (Santa Maria).

 5. Retten ble testet med vanlig kjøttpølse hos oss ( det som fantes i kjøleskapet) og det funket også fint! Kan jo være en ide for skeptiske små ganer om man likevel vil prøve;-) på onsdag skal vi derimot teste den opprinnelige varianten med chorizo, gleder meg!! Dette var virkelig kjempe godt!!

 6. Denne var fantastisk god! Syntes jeg og mannen, ikke barna – men hvem bryr seg 🙂 Gidder ikke kun lage mat som de liker. De får heller lære seg å like den maten jeg lager!

 7. Hvordan holder denne retten seg over natta? Vi skal ha et selskap på 20 stk, og hadde vært fint å kunne forberedt dagen før 🙂

 8. Hei! Bruker du fersk eller speket chorizopølse i dene oppskrifter? Eller er det ikkje så nøye?

 9. Takk for deilig oppskrift!
  Du har helt rett i at å dele opp og forberede alt først, er lurt, for når en er i gang går det sabla fort.

  Vi prøvde med ris til i går, og erfarte at det kan være lurt å ha riskjelen klar og skru på varmen til risen og gryta samtidig. Også stekte vi et kyllingbryst og et par pølser i en panne ved siden av og la dette på toppen av gryteretten. Aldeles nydelig.

  Og som nevnt i en annen kommentar lenger opp: Litt sødme i form av mango, små tomater el.l. hever smaken ytterligere. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste