Biscotti er noe av det beste jeg vet når det kommer til kjeks. Det bakes gjennom hele året og oppbevares i en krukke som står på kjøkkenbenken ved siden av kaffemaskinen. Biscotti er nemlig kjempegodt til kaffen og er også kjærkomment å finne frem dersom det skulle dukke opp gjester på kort varsel. Plutselig er krukken tom. Jeg varierer biscottiene fra gang til gang, men grunnoppskriften er den samme gamle som jeg fant i en italiensk kokebok for snart ti år siden. Jeg har imidlertid revidert oppskriften noe ved å redusere sukkermengden. Revet sitronskall er ingrediens i flere av de andre biscottioppskriftene mine, men her har jeg økt mengden noe og fått nydelige biscotti med frisk sitronsmak fra økologiske sitroner (og ikke minst deilig sitronduft). I tillegg har jeg benyttet fersk vaniljestang. En smakfull, holdbar og populær kjeks, som kan nytes året rundt - også til jul.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g mandler , grovt hakket og ristet
3 eggeplommer

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste