I dag kan jeg friste med en enkel og deilig snickerskake som består av en crispy marengsbunn med salte kjeks og peanøtter, som er toppet med deilig sjokolade. Jeg har lenge ventet på en anledning til å bake denne kaken, etter at jeg smakte den hjemme hos en matglad venninne i sommer. Jeg baker nemlig sjelden kaker med mindre det er en spesiell anledning. Men da den eldste datteren min fylte 29 år for noen uker siden meldte jeg fra om at en halv snickerskake også ville dukke opp i selskapet, og det til tross for at det alltid pleier å være mer enn nok av kaker der fra før når fødselsdager skal feires. Snickerskaken ble imidlertid tatt vel imot, og den andre halvdelen av kaken forsvant påfølgende helg etter en treretters middag (!) med tre generasjoner rundt bordet. Snickerskaken er med andre ord farlig god, og utfordrer ethvert forsøk på måtehold og beskjedenhet. I tillegg er den enkel å lage og egnet til å dele med mange, så det er egentlig ikke så mye mer å tenke på - annet enn å finne (eller skape) en egnet anledning!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KAKEBUNN

6 eggehviter
450 g sukker (ca.)

SJOKOLADEFYLL

200 g kokesjokolade (gjerne 55%), i biter
100 g smør

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste