KYLLING MED INDISK LINSE- OG SPINATSALAT

Kylling med indisk linse- og spinatsalat

Jeg er svak for indisk (-inspirert) mat, og her kommer en ny salatfavoritt hvor røde linser får spille hovedrollen. Jeg har her benyttet ukokte linser, som sammen med deilige og spicy krydder, løk, spinat og tomater blir en veldig god match. Det tar ca. 10 minutter å koke røde linser fra bunnen av, så dette er «fastfood». Salaten kan gjerne nytes alene, men jeg har her servert den som tilbehør til saftige kyllingbryst. Til ca. 3 porsjoner trenger du omtrent:

 • 3 kyllingfileter
 • 1 stor eller 2 små løk, i små terninger
 • 3 hvitløkfedd, finhakket
 • ca. 2 ts karri (smak til!)
 • 1 1/2 ts garam masala
 • 250 g tørre røde linser
 • 5 dl kyllingkraft/buljong/utblandet fond
 • 3 tomater, skinnfrie og delt i terninger
 • ca. 150 g babyspinat
 • ca. 1/2 sitron, saften
 • nøytral olje
 • salt og pepper
 • frisk koriander, grovt hakket (kan sløyfes)
 • nan eller annet godt brød

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i litt smør eller nøytral olje, slik at den får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kyllingfiletene over på et ildfast fat og stek dem videre i stekeovnen til de har en kjernetemperatur på ca. 67 grader (bruk steketermometer). Det tar 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene dine. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering.

Kylling med indisk linse- og spinatsalat

Mens kyllingen koser seg i ovnen lager du linse- og spinatsalaten: Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og krydder, og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter de ukokte røde linsene. Husk å skylle linsene godt under rennende vann før du tilsetter dem. Husk at både garam masala og karri er krydderblandinger som kan ulik styrke, så her er det viktig å smake seg frem. Bruk gjerne en sterk karri, for denne retten er best om den har litt «sting». Tilsett deretter kyllingkraften, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter, til de røde linsene er møre og fine.

Mens linsene koker fjerner du skinnet på tomatene. Skjær et kryss ved stilken og legg dem i kokende vann noen sekunder, til du ser at skinnet skrukker seg og løsner noe. Ha tomatene over i iskaldt vann, og bruk deretter en kniv og fjern skinnet på tomatene. Skjær tomatene opp i terninger, ca. 1 x 1 cm. Ha tomatterningene i de ferdigkokte linsene og la dem surre med til de er gjennomvarme. Rett før servering tilsettes også babyspinaten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og eventuelt litt mer karri eller garam masala, om nødvendig. Salaten er ferdig når spinaten begynner å falle sammen. Tilsett gjerne litt grovt hakket koriander ved servering.

Server kyllingfileten sammen med linsesalaten, og gjerne med nan eller annet godt brød som tilbehør.

Kylling med indisk linse- og spinatsalat

TIPS

 • Du kan eventuelt erstatte linsene med grønne ukokte linser, men da må du koke dem i ca 20 minutter (istedet for 10 minutter).
 • Dersom du heller ønsker å benytte ferdigkokte røde linser kan du droppe kraften og heller tilsette ca. 500 g omtrent samtidig som tomatene skal tilsettes. Husk å skylle linsene godt før du tilsetter dem.

VELBEKOMME!

 


, , ,

7 Kommentarer

 1. Odfjell Vin 1. oktober 2014 at 21:38 #

  Hei Trine!

  Vi elsker bloggen din, og oppskriftene dine! Vi har tenkt å prøve noen oppskrifter, og skrive om de på vår blogg (med referanser selvsagt).

  Vi lurte på om du kunne anbefale oss en god oppskrift til å nyte sammen med et glass med rødvin.

  Mange hilsner!

  http://www.odfjellvin.com

 2. Eli 7. oktober 2014 at 18:44 #

  Lagde denne til middag i dag: yummi!

 3. Anita 16. oktober 2015 at 12:52 #

  Nydelig! Blir å lage denne retten flere ganger!

 4. Petra Vollset 2. mai 2016 at 18:15 #

  Utrolig deilig og godt krydret linserett! Takk for inspirasjonen til fargerik mat på en grå mandag. Godkjent og tommel opp 👍 fra gutter på 6 og 10 også. Jeg har brukt også 2 gulrøtter i retten.

 5. Nora 22. september 2016 at 15:26 #

  Denne var skikkelig god !

  • Trine ;) 23. september 2016 at 07:51 #

   Så hyggelig å høre! 🙂

 6. Oda Gilleberg 25. mars 2017 at 11:49 #

  Denne skal jeg prøve! Lurer på om du har noe tips til hva jeg kan erstatte tomatene med? Spørsmålet gjelder både denne retten og generelt – kanskje særlig i retter som har mye hakkede tomater, f.eks. vegetarisk bønnegryte og chili con carne. Vi elsker disse rettene her i huset, men en av ungene er allergisk for tomat, så jeg skulle gjerne hatt et substitutt! Tips tas i mot med takk! 🙂

Legg igjen en kommentar