Jeg er svak for indisk (-inspirert) mat, og her kommer en ny salatfavoritt hvor røde linser får spille hovedrollen. Jeg har her benyttet ukokte linser, som sammen med deilige og spicy krydder, løk, spinat og tomater blir en veldig god match. Det tar ca. 10 minutter å koke røde linser fra bunnen av, så dette er "fastfood". Salaten kan gjerne nytes alene, men jeg har her servert den som tilbehør til saftige kyllingbryst.

Ingredienser

3 kyllingfileter
1 små løk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
2 ts karri (smak til)
1 1/2 ts garam masala
250 g tørre røde linser
5 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
3 tomater , skinnfrie og delt i terninger
150 g babyspinat (ca.)
1/2 sitron , saften (smak til)
nøytral olje
salt og pepper
frisk koriander , grovt hakket (kan sløyfes)
nan eller annet godt brød

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i litt smør eller nøytral olje, slik at den får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kyllingfiletene over på et ildfast fat og stek dem videre i stekeovnen til de har en kjernetemperatur på ca. 67 grader (bruk steketermometer). Det tar 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene dine. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering.

Kylling med indisk linse- og spinatsalat

Mens kyllingen koser seg i ovnen lager du linse- og spinatsalaten: Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og krydder, og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter de ukokte røde linsene. Husk å skylle linsene godt under rennende vann før du tilsetter dem. Husk at både garam masala og karri er krydderblandinger som kan ulik styrke, så her er det viktig å smake seg frem. Bruk gjerne en sterk karri, for denne retten er best om den har litt «sting». Tilsett deretter kyllingkraften, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter, til de røde linsene er møre og fine.

Mens linsene koker fjerner du skinnet på tomatene. Skjær et kryss ved stilken og legg dem i kokende vann noen sekunder, til du ser at skinnet skrukker seg og løsner noe. Ha tomatene over i iskaldt vann, og bruk deretter en kniv og fjern skinnet på tomatene. Skjær tomatene opp i terninger, ca. 1 x 1 cm. Ha tomatterningene i de ferdigkokte linsene og la dem surre med til de er gjennomvarme. Rett før servering tilsettes også babyspinaten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og eventuelt litt mer karri eller garam masala, om nødvendig. Salaten er ferdig når spinaten begynner å falle sammen. Tilsett gjerne litt grovt hakket koriander ved servering.

Server kyllingfileten sammen med linsesalaten, og gjerne med nan eller annet godt brød som tilbehør.

Kylling med indisk linse- og spinatsalat

TIPS

 • Du kan eventuelt erstatte linsene med grønne ukokte linser, men da må du koke dem i ca 20 minutter (istedet for 10 minutter).
 • Dersom du heller ønsker å benytte ferdigkokte røde linser kan du droppe kraften og heller tilsette ca. 500 g omtrent samtidig som tomatene skal tilsettes. Husk å skylle linsene godt før du tilsetter dem.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!

  Vi elsker bloggen din, og oppskriftene dine! Vi har tenkt å prøve noen oppskrifter, og skrive om de på vår blogg (med referanser selvsagt).

  Vi lurte på om du kunne anbefale oss en god oppskrift til å nyte sammen med et glass med rødvin.

  Mange hilsner!

  http://www.odfjellvin.com

 2. Utrolig deilig og godt krydret linserett! Takk for inspirasjonen til fargerik mat på en grå mandag. Godkjent og tommel opp ? fra gutter på 6 og 10 også. Jeg har brukt også 2 gulrøtter i retten.

 3. Hei, Trinesmatblogg!
  Jeg elsker å følge dine oppskrifter, da resultatet alltid blir bra for meg 🙂
  I dag prøvde jeg retten ovenfor, kylling med indisk linse og spinat salat og jeg lagde hjemmelagde nan brød, også din oppskrift.
  Jeg må bare få si at jeg ble veldig fornøyd! 😀
  Jeg følte meg både sunn og flink etterpå, for det var mye å holde styr på under matlagingen. Jeg brukte nok lengre tid enn hva du ville gjort, men ventetiden var verdt det. Til gjengjeld har jeg nå restemat til i morgen og det blir sikkert enda bedre når salaten har trukket 1 døgn, kylling stekes før servering i morgen, og jeg venter med å steke nan brødene til spisetider i morgen, også.
  Gleder meg allerede.
  Takk for at du inspirerer meg og gjør meg god på kjøkkenet.
  Klem fra
  Natalie

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste