TOMATSUPPE MED CHILI, LIME OG REKER

Tomatsuppe med chili, lime og reker

I dag kan jeg by på en frisk og litt spicy tomatsuppe som er toppet med lime- og chilimarinerte reker. Dette er en lekker og smakfull suppe som passer ekstra godt nå på sommeren, til lunsj, som forrett eller som hovedrett – om du vil. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

TOMATSUPPEN

  • 2 gulrøtter, i små biter
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. 1/2 rød chili, finhakket
  • nøytral olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 6-7 dl grønnsaksbuljong
  • 2 bokser (800 g) hermetiske tomater (av god kvalitet)
  • 1-2 ts sukker
  • 1/2-1 lime, saften
  • tabasco
  • salt

LIMEMARINERTE REKER

  • ca. 300 g rensede reker
  • 1/2 lime, saften
  • 1/4 rød chili, finhakket
  • frisk koriander, grovt hakket (kan sløyfes)

Tomatsuppe med chili, lime og reker - vann med lime

Fres gulrøtter, sjalottløk, hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpuréen og la det surre ca. ett minutt, før du tilsetter hermetiske tomater, buljong (smak deg frem ift styrken på buljongen) og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter, til gulrøttene er møre og fine.

Kjør suppen med en stavmikser, til du får en jevn suppe. Smak til med limesaft, tabasco og litt salt.

Rens rekene og ha dem i en liten skål sammen med limesaft, finhakket chili og koriander.

Øs suppen opp i suppetallerkener og ha en raus spiseskje med de limemarinerte rekene oppi suppen. Pynt gjerne med frisk koriander og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Tomatsuppe med chili, lime og reker

ENJOY!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, , , ,

3 Kommentarer

  1. Irene 9. juli 2014 at 10:09 #

    Denne ser helt fantastisk god ut. Skal prøves når ferien er over

  2. Britt 14. juli 2014 at 19:51 #

    Fantastisk! En sommerfavoritt!

  3. Mari 9. mars 2015 at 08:28 #

    Tabasco er nytt for meg i matlagingen – hvor mange dråper vil du si man trenger?

Legg igjen en kommentar