PANNESTEKT LAKS MED FENNIKELSALAT OG SITRONRØMME

Pannestekt laks med fennikelsalat og sitronrømme

Fisk er fastfood, og går faktisk kjappere å tilberede enn ferdigpizza. Noen minutter på hver side i stekepannen, og vips er maten klar. Laksen har her fått selskap av en fennikelsalat med blant annet eple og rødløk i, og med en syrlig rømmedressing til. Junior fikk litt ekstra med eplebiter på tallerkenen og forsynte seg så grådig av dressingen at han måtte lage opp litt ekstra, og konkluderte med «dette smakte nesten som dessert, mamma!» Dette er med andre ord også barnevennlig fastfood! Til 4 porsjoner trenger du ca 20 minutter og:

PANNESTEKT LAKS OG VILLRIS

  • 600-800 g fersk laks, i porsjonsstykker
  • salt og pepper
  • olje og smør til steking
  • 4 porsjoner villris, tilberedt etter anvisningen på pakken (eller annet tilbehør)

FENNIKELSALAT

  • 1 fennikel, finstrimlet
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 2 vårløk, strimlet
  • 1 eple, i tynne staver
  • ca. 1/2 sitron, saften
  • salt og pepper
  • litt sukker
  • eventuelt litt persille eller gressløk, finhakket

SITRONRØMME

  • 4 ss (lett)rømme
  • ca. 1/2 sitron, revet skall og litt saft
  • salt og pepper
  • litt sukker

Kok villrisen etter anvisningen på pakken.

FENNIKELSALAT

Skjær opp og bland ingrediensene til fennikelsalaten. Skjær opp eplet helt til slutt. Smak til med salt, pepper og sukker, og litt sitronsaft. Bland salaten godt sammen, og gi den gjerne et lite dryss med friske krydderurter, hvis du har.

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Tilsett gjerne en klatt smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Ha rømmen i en liten bolle, og smak til med revet sitronskall (kun det gule), litt sitronsaft, salt, pepper og sukker. Rør godt sammen.

Pannestekt laks med fennikelsalat og sitronrømme

Server laksen sammen med fennikelsalaten, og drypp sitronrømmen over fisken. Serveres med villris eller annet ønsket tilbehør.

Enjoy!


, , ,

5 Kommentarer

  1. Jenni 25. november 2013 at 16:49 #

    Laget denne i dag og må si den va kjempegod! Takk for en god oppskrift 🙂

  2. Liv Tone 27. november 2013 at 08:08 #

    Denne var bare helt nydelig. Fenikkelsalaten va akkurat det lille ekstra som gjorde denne retten spesiell

  3. Vigdis Eide 28. november 2013 at 06:44 #

    Du gjør hverdagen og livet bedre med oppskrifter som denne. Du har helt rett i at dette er like raskt som fastfood

  4. Sofie 28. november 2013 at 13:05 #

    Denne skal testes til middag I dag, gleder meg! 🙂 Takk for en fantastisk flott og «tilgjengelig» matblogg, passer til og med til et studentbudsjett 🙂 Har hentet masse inspirasjon og matglede fra bloggen din!

  5. Hege 26. februar 2014 at 12:06 #

    Dette skal prøves i dag, men jeg lurer på om du har tips til hva jeg kan bruke i stedet for eple i fennikelsalaten?

Legg igjen en kommentar