BROWNIE MED OREOKREM

Brownie med oreokrem

Jeg kan si det først som sist, som jeg sa til døtre og svigersønner da jeg serverte den i fødselsdagsselskapet mitt for et par uker siden, – «nå er det en overhengende fare for at dere kan få en ny favoritt!» Og det skulle ikke mer enn en liten smakebit til før alle rundt bordet samstemte i det. Andre advarsel var «dette er mektige saker, så dere klarer neppe mer enn en«. Det samstemte også alle rundt bordet i, med unntak av den ene svigersønnen min, som fikk dyttet i seg tre stykker før han måtte kaste inn håndkleet. Kaken består av en browniebunn som er dekket med en deilig ostekrem tilsatt hvit sjokolade og oreokjeks. Dette er med andre ord en ny favoritt hos mafiaen, som virkelig kan anbefales!

Oppskriften har jeg funnet i Lise Finckenhagens nye, flotte bakebok «Slikkepott«, som er spekket med fristelser fra perm til perm. Jeg har imidlertid redusert sukkermengden noe, og muligens kan den også reduseres ytterligere. Kaken lages dagen før den skal serveres, og gir 24-30 kakestykker. Finn frem:

BROWNIES

  • 250 g mørk sjokolade, hakket
  • 250 g smør
  • 5 egg
  • 400 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

OSTEKREM MED OREOKJEKS

  • 200 g hvit sjokolade, hakket
  • 400 g Philadelphiaost (eller annen nøytral kremost)
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang (frøene) eller 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 gelatinplater
  • 100 g Oreokjeks (eller «Dots»), grovt hakket

PYNT

  • Friske bringebær eller andre bær (kan sløyfes eller erstattes med mini-oreokjeks)

Brownie med oreokrem

Sett ovnen på 165 grader.

Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Ta kasserollen vekk fra varmen og tilsett den mørke kokesjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen smelter.

Visp sammen egg og sukker med hånd i en stor bolle. Ha i sjokoladeblandingen mens du rører hele tiden. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og rør til alt er godt blandet. Kle en liten langpanne (ca 25×30 cm) med bakepapir og hell røren i formen og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kaken skal forstatt være litt rå i midten. Avkjøl kaken.

Når brownien er helt avkjølt kan du sette i gang med ostekremen. Ta tak i bakepapiret og løft brownien ut av formen. Kle formen med et nytt bakepapir og legg brownien tilbake i langpannen, med «stekeskorpen» ned.

Ha den hvite sjokoladen i en bolle som tåler varme. Sett denne oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha Philadelphiaost, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen (splitt den i to på langs og skrap ut frøene) i en bolle og visp det sammen til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ca. 2 ss varmt vann. Ha gelatinblandingen sammen med sjokoladeblandingen oppi ostekremen, og rør godt sammen. Vend de grovt hakkede sjokoladekjeksene inn i ostekremen, og bre kremen jevnt over brownien. La kaken stå kaldt over natten.

Brownie med oreokrem

Skjær kaken opp i små stykker og legg gjerne et bringebær oppå hver bit. Serveres i godt selskap sammen med en kopp god kaffe.

Enjoy!

 


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

102 Kommentarer

  1. Ann Christin 25. oktober 2013 at 10:16 #

    Denne så fantastisk fristende ut! Men noe jeg ikke kan lage pga. melkeintoleranse hos mine familiemedlemmer, og da mener jeg ikke bare laktose, men alt som er i melka. Dette gjør at jeg ikke kan bruke f.eks laktosefri fløte. De fleste gode kake og dessertoppskrifter har fløte som ingrediens, noe som gjør at jeg må forkaste de fleste oppskrifter jeg kommer over. Derfor utfordrer jeg deg til å lage en dessert, gjerne noe lignende denne du har her, uten melk. Håper du tar utfordringen 🙂
    Ha en strålende dag!

    • Hilde 25. oktober 2013 at 19:34 #

      Jeg er ganske sikker på at det går bra å erstatte kremost pg fløte med tofutti naturell kremost og oatly havrefløte. Kan kjøpes på menybutikkene f.eks. 🙂

      • Ann Christin 25. oktober 2013 at 21:24 #

        Tusen takk, Hilde. Det skal jeg forsøke i morgen 🙂

    • Trine ;) 5. november 2013 at 12:57 #

      Jeg har dessverre ikke noe å bidra med ift dietter og spesialkost, men fint at du har fått noen råd av Hilde 🙂

      • Aishah 9. september 2016 at 21:12 #

        Hei! Finnes det noe jeg kan erstatte med istedenfor gelatin plater til kremen?

  2. Cecilie 25. oktober 2013 at 11:12 #

    Hei,

    Denne kaken så utrolig god ut og skal prøve å lage den til helgens familieselskap.
    Jeg har en cøliaker i hus, så jeg skal prøve å lage en glutenfri variant.

    Kjempe gøy å følge bloggen din. Stadig nye fristelser, du er kjempe flink!

    • Christine Rosenkilde 10. april 2014 at 00:50 #

      Rema 1000 og Meny m fler har glutenfri ferdig blanding i brownieblanding du tilsetter kun olje og vann 🙂

    • Pauline 5. februar 2015 at 17:43 #

      Hei Celine,

      jeg er hveteallergiker. Hvordan lagde du kaken glutenfritt? Ble den god?
      Jeg har akkurat fått diagnosen, så er veldig ny mtp allergier. Har du noen tips? 🙂

      • Agnete 28. september 2015 at 17:43 #

        Jeg tenkte og bytte ut hvetemel med Toro lystmel og glutenfrie oreokjeks

  3. Anne Caterine 25. oktober 2013 at 11:52 #

    Denne tror jeg må prøves ved første anledning 🙂

  4. Marie 25. oktober 2013 at 11:57 #

    Denne ser helt himmelsk ut. Kan den fryses tro?

    • Trine ;) 6. november 2013 at 20:17 #

      Det har jeg ikke prøvd selv, men vil tro at det skal gå bra.

      • Ragnhild 3. desember 2013 at 09:41 #

        Gikk det fint å fryse den?

  5. Izabela Sørlien 25. oktober 2013 at 12:20 #

    Hvor mange egg skal det være i brownien?

    Denne kaken ser himmelsk ut! Må definitivt testes snart!
    Jeg elsker kombinasjon av sjokolade og ostekake.

    • Trine ;) 25. oktober 2013 at 15:36 #

      Det skal være 5 egg i oppskriften. Jeg har oppdatert den nå.:)

  6. Marianne 25. oktober 2013 at 12:57 #

    mmm, ser kjempegod ut. tenkte å halvere ingrediensene og ha den i springform…

  7. Mette 25. oktober 2013 at 21:12 #

    Den så bare helt fantastisk god ut!!! Men ble den veldig søt? Kan man halvere sukker mengden??

    • Trine ;) 5. november 2013 at 13:03 #

      Du kan fint redusere sukkermengden noe (jeg har allerede redusert den noe ift originaloppskriften), men synes det høres drøyt ut å halvere den, er redd den ikke blir god da. En orker uansett bare ett stykke 🙂

  8. Liv 26. oktober 2013 at 13:10 #

    Ser nydelig ut, og må definitivt prøves!

    Skal man ta ut kremen i oreokjeksen? Eller hakke kjeksen med kremen i?

    • Trine ;) 26. oktober 2013 at 13:12 #

      Kjeksene hakkes som de er, dvs med kremen imellom. Dette gir også en fin effekt når du skjærer opp kakestykkene, hvis du tar en titt på bildene. Lykke til!

  9. Movi 27. oktober 2013 at 15:44 #

    Ser fantastisk ut, kan den fryses ..????

  10. Laila 27. oktober 2013 at 17:16 #

    Mmmmm 🙂 Måtte ta en tur på trening i dag også, slik at jeg med god samvittighet kan forsyne meg raust av denne kaken.

  11. Hanne B. Horn 28. oktober 2013 at 16:38 #

    Hei, vil bare gjøre deg oppmerksom på at du har glemt eggene i oppskriften i starten hvor du lister opp alle ingrediensene 🙂 I beskrivelsen står det at egg og sukker skal vispes, men ikke hvor mange. Jeg lagde kaken i helga, men ble lurt og «glemte» eggene. Kaken ble noe hard 🙂 Men nå prøver jeg på nytt, når jeg nå ser hvor feilkilden ligger, og satser på et mere vellykket resultat. Toppingen var nydelig, og tror den blir knallgod til slutt 🙂 Ha en fin dag! 🙂

    • Trine ;) 28. oktober 2013 at 21:05 #

      Eggene falt dessverre ut da innlegget ble publisert, men ble rettet opp straks jeg ble oppmerksom på det kort tid etter, men da var åpenbart du i gang med sleiva allerede. Beklager det altså, men håper den nye utgaven smaker bedre :).

  12. Ina Jeanette Modalsli 30. oktober 2013 at 09:52 #

    Lagde denne kaka til barselgruppa igår, og det var en stor suksess! Svigermor var innom på kvelden, hun likte den og 🙂 Og nå koser jeg meg med ett restestykke mens lillemor har første duppen sin.

    Tusen takk for super oppskrift!

  13. Hedda:) 31. oktober 2013 at 11:16 #

    Oooh, den ser utrolig god ut!

  14. Christin 31. oktober 2013 at 13:56 #

    Lagde denne kaka, men den falt så sammen på midten og med høye kanter rundt. Hva gjør jeg feil? Den var like høy over det hele inni ovnen, men etter at jeg stakk kaka med bakepinne for å se om den var ferdig, var det at det «fatale» skjedde 🙁

    • Trine ;) 5. november 2013 at 13:14 #

      Det er vanskelig for meg å vite hva som har gått feil. Det kan virke som om kaken ikke har stekt lenge nok før du sjekket. Kanskje ovnen din trenger lenger tid? Husket du å sette den midt i ovnen? (flere har opplevd det samme når de har stekt den på nederste rille)

  15. Kari 31. oktober 2013 at 16:55 #

    Heisann!

    Denne såg jo helt fantatstisk god ut. Jeg lurte på hvor grovhakket kjeksene skal være? Skal man hakke dem med kniv eller knuse dem!? Hvor mange biter blir det cirka av en kjeks?

    • Trine ;) 5. november 2013 at 13:12 #

      Kjeklsene skal hakkes veldig grovt med en skarp kniv. Deles i to el 4 biter, men det er jo en smaksak hvor hakket man vil ha dem.

  16. Berit W.Moe 3. november 2013 at 16:10 #

    Oi!
    Bakte denne kaka idag,og så ikke at den var oppdatert med flere egg….
    Men den ble flott,står til avkjøling nå.
    Og jeg hadde mannen i huset til å smake på kremen,før jeg bredde den over kaka :
    Han var helt himmelfallen,hadde ikke smakt så god krem!!
    Så med en god Brownine bunn og den kremen ,må det jo bli godt?
    Takk tll Trine og Lise Finckenhagen!

    • Trine ;) 5. november 2013 at 13:10 #

      Beklager det. Jeg rettet opp så raskt jeg kunne, men enkelte av dere var åpenbart kjappere! Men som du allerede har erfart er denne kaken verdt et forsøk til 🙂

  17. Karoline 3. november 2013 at 16:21 #

    Jeg lagde denne kaken i helgen, men da jeg skulle lage glasuren ble denne helt flytende. Jeg fulgte oppskriften, men allikevel ble den tynn. Hva kan jeg ha gjort feil? Skal fløten piskes til krem før den blandes sammen med Philadelphiaosten?

    • Trine ;) 5. november 2013 at 13:08 #

      Fløten tilsettes sammen med osten og vispes til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Den skal altså ikke stivpiskes først.

      • Monica 17. november 2013 at 19:08 #

        Jeg opplevde det samme i går, det ble bare en suppe med smørklumper i.. Så jeg måtte stikke på butikken og kjøpe ny krem, ost og vaniljestang, og da jeg pisket kremen først og så tilsatte det andre så ble det bedre.
        Browniesen ble også for mye stekt enda jeg trodde det var safe siden ovnen min ikke steker hardt.
        Og så var bloggen din nede da kaken var ferdig og kremen skulle lages, så jeg visste ingrediensene, men ikke mengden, heldigvis hadde noen kopiert deg. Har opplevd endel problemer med å komme inn på bloggen i det siste.

  18. J 5. november 2013 at 11:56 #

    Hei!
    Jeg er vegetarianer og spiser ikke gelatin. Er det mulig å lage kremen uten?
    Super blogg – masse gode tips! 🙂

    • Trine ;) 5. november 2013 at 12:54 #

      Det er det sikkert, men da blir det kanskje mer som en kremkake og ikke ostekake.

    • Siri Nilsen 10. november 2013 at 09:49 #

      Det finnes gelatin også for vegetarianere 🙂

  19. charlotte 5. november 2013 at 13:42 #

    Laget både denne nydlige kaken og den herlige indiske kyllingsuppa di i helgen..de ble begge en kjempe hit rundt bordet!!:-D takk for en utrolig inspirerende blogg!!:-D

  20. Maren 6. november 2013 at 16:49 #

    Denne gleder jeg meg til å prøve. Men kan den fryses? ser flere har spurt om det samme uten å få svar. En langpanne blir litt for mye for en liten familie;)

    • Trine ;) 6. november 2013 at 20:18 #

      Se svaret på en av de første kommentarene til dette innlegget.

  21. Sidsel 7. november 2013 at 18:46 #

    Hei.
    Dette var ei fantastisk kake! Jeg brukte «min» brownies-oppskrift, og med denne kremen. Tok kaka med på jobb til stor jubel, og de hjemme fikk smake rester. En ny variant til evig gode brownies’en min. Takk for inspirerende blogg med fantastiske oppskrifter!

  22. Hanne 8. november 2013 at 10:38 #

    Hei, egner den seg til å fryses ned ? 🙂

    • Trine ;) 8. november 2013 at 10:40 #

      Har svart på det samme spørsmålet i en av kommentarene over.

  23. Lisbeth 8. november 2013 at 16:48 #

    denne ser ikke bare god ut, den er himmelsk 🙂

  24. Lena 9. november 2013 at 10:07 #

    Hei.

    Kan jeg bruke en rund form (24 cm)? Hva bør jeg ta hensyn til da?

  25. Janne 9. november 2013 at 10:26 #

    Far her i huset ønsker seg brownies til farsdagen, så da blir denne helt super!
    Gleder oss til å teste den ut:-)

  26. Hildegunn 9. november 2013 at 11:39 #

    Dette blir årets farsdagskake:) Brownien står til avkjøling og det lukter veeeeldig godt her. Men er spent på om langpanna mi er høy nok når jeg skal legge på kremen. Den flyter ikke utover eller? Nå mangler jeg bare ferske bringebær, så skal ut og kjøpe det nå.

  27. Mona Elisabeth 10. november 2013 at 12:01 #

    Hei! Brukte du vanlige oreo eller de m sjokoladefyll? 🙂

  28. Helle 10. november 2013 at 13:03 #

    Ville bare gjøre deg oppmerksom på at VG – GODT har brukt din oppskrift med minimale endringer. http://www.godt.no/#!/oppskrift/1302/brownies-med-oreo-ostekrem

    • Trine ;) 10. november 2013 at 14:54 #

      Denne oppskriften er fra Lise Finckenhagens flotte kokebok «Slikkepott», men med noen små justeringer fra min side. Så her er det jeg som låner Lises oppskrift og ikke omvendt (noe som også fremkommer av innlegget). 🙂

  29. Marte 10. november 2013 at 13:06 #

    Må denne kaken stå natten over? Kan den ikke lages og spises samme dag?

    • Linda 28. januar 2017 at 11:25 #

      Det lurer jeg også på. Anyone?

  30. Helle 10. november 2013 at 13:39 #

    Uuups. Så det nå at det var jeg som hadde tatt feil. Beklager!
    Men takk for en fin blogg! Har funnet mange fine oppskrifter her som min familie og jeg er veldig fornøyde med! 🙂

  31. Ann C. 10. november 2013 at 17:55 #

    O la la, for en herlig kake! Dette ble farsdagskake her i huset for pappaens aller første farsdag. Stas! 🙂

    Jeg gjorde noen små endringer og deler dem med deg og dine lesere her:

    Jeg valgte å bake en litt mindre kake og brukte en av dine andre browniesoppskrifter. Bakte den i rund form 24 cm.
    http://trinesmatblogg.no/2012/05/04/rocky-road-brownies/

    Jeg reduserte mengden krem med 1/4 og fikk da akkurat passe mengde krem synes jeg. Brukte melis i stedet for sukker, for å sikre at det ikke ble sukkerkorn i kremen.
    150 g hvit sjokolade, 300 g Philadelphiaost, 2,25 dl kremfløte, 75 g melis, 2 ts vaniljeekstrakt (hjemmelaget), 2 gelatinplater, 75g Dots

    Nam nam nam! 🙂

  32. Anne 10. november 2013 at 20:46 #

    Hei! Tusen takk for all inspirasjon!!! Har laget kaken to ganger allerede og slekt og venner er i ekstase over hvor fantastisk god den er! Den er blitt alles favoritt og smaker himmelsk. Smakte best med jordbær på toppen

  33. Trine Østmo 12. november 2013 at 15:14 #

    Hei.
    Jeg har aldri brukt gelatin når jeg baker kaker før, og er naturlig nok litt redd for å prøve noe nytt.
    Hadde det vært mulig å bruke f.eks sitrongele i stedet? Jeg bruker det når jeg lager vanlig ostekake (men bare med 2 dl vann)

    • Trine ;) 13. november 2013 at 21:02 #

      Jeg vil fraråde deg å benytte sitrongele i denne oppskriften, men heller forsøke deg med gelatin. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter, klem deretter ut vannet og rør gelatinen ut i ca. 2 ss varmt vann, til den er oppløst. Følg deretter oppskriften. Det er faktisk mye enklere å benytte enn sitrongele! Lykke til!

  34. Anne-Grete 16. november 2013 at 23:17 #

    Har endelig funne ei anledning å lage denne, og det blir til fredag igjen. Can’t wait!

  35. Silje 17. november 2013 at 15:50 #

    Denne kaken var bare fantastisk, og falt virkelig i smak hos både store og små!! 🙂 Takk for en ny favoritt! 🙂

  36. Tea 19. november 2013 at 21:51 #

    Den så helt fantastisk ut!! Skal garantert lages i helgen 🙂

  37. Sommer 21. november 2013 at 09:29 #

    Prøvde meg på kaken, men ostekremen ble veldig tynn og flytende.
    Skal fløten og osten piskes hardt og lenge? Eller skal den bare vispes forsiktig?
    Satser på at den stivner uansett i kjøleskapet over natten 🙂

    Blir veldig glad hvis noen svarer 🙂 Så jeg en gang for alle får det inn med teskje.. 🙂

    Kaken ser uansett veldig god ut, og jeg gleder meg til å smake ikveld.

    • Trine ;) 21. november 2013 at 10:04 #

      Den skal vispes til du får en tykk og myk krem, som det står både i oppskriften mitt svar på samme spørsmål tidligere i kommentarfeltet. Du kan ikke kjøre kremen hardt, for da klumper den seg. Du må altså piske den som vanlig krem og følge med hele tiden. Den vil nok uansett tykne litt når den har stått litt siden kremen også inneholder gelatin. Lykke til!

  38. Tone 21. november 2013 at 20:25 #

    Må kaka stå over natta?

    • Trine ;) 21. november 2013 at 20:28 #

      Den kan selvsagt spises umiddelbart, men da vil ikke kremen stivne. Den bør helst få stå noen timer slik at gelatinen får mulighet til å stivne.

  39. Eva 23. november 2013 at 09:42 #

    Nydelig kake 🙂 Jeg hadde et lite uhell med gelatinen, så det ble så og si ikke gelatin i kremen og det var ikke noe savn for min del. Kremen var tykk og god og enkel å håndtere.

  40. Jannicke 29. november 2013 at 12:52 #

    Hallo!!
    Dette så fantastisk godt ut!
    Jeg lurte på om det går an å lage kaken på tirsdag og ha den på kjøl til servering fredag kveld? Eller blir det for lenge?

    Takk for mange gode tips, inspirasjon og deilige oppskrifter! ☺️

  41. Frøydis 6. desember 2013 at 20:39 #

    Hei.
    Eg har ikkje 25*30 cm form. Går det i 18*25? Skal eg evnt steika den lengre? Eller holda av litt røra? Håpar på raskt svar. Mvh Frøydis

  42. Ranveig 30. desember 2013 at 19:39 #

    Ser ut som en favoritt ja!

  43. Wenche 8. februar 2014 at 17:29 #

    Denne kaken ble absolutt helt fabelaktig:0) Ikke siste gangen denne blir laget hos oss!!

  44. Renate 25. februar 2014 at 21:46 #

    Hei 🙂 kaka ser heilt nydelig ut, så tenkte å lage den til ein jentekveld. I den sammenhengen tenkte eg å halvere kaka. Kor lenge må den då steikes og kan eg bruke samme tempertaur.

  45. Jenny 28. februar 2014 at 10:05 #

    Hei, kan denne kaken fryses? Supre oppskrifter, har prøvd ut noen med godt resultat og gleder meg til å prøve flere!

  46. Tove 21. april 2014 at 10:48 #

    «Kjempe god! Beste brownies vi har spist» var ungdommens tilbakemelding på kaka 🙂
    Lagde den i rundform (stor) og halverte fyllet.

  47. Karoline Moe 23. april 2014 at 20:34 #

    Heisann Trine !
    Du redder hverdagen vår med dine fantastiske oppskrifter. Liker så godt at du forkarer alt til den minste detalj, slipper vi matdummies å føle oss så dumme.
    DU er bare så utrolig flink! Til og med min kjæreste som kun lagde pølse og stappe,
    har begynt å følge dine oppskrifter. NAMNAM!
    Hva skulle vi vell gjort uten deg?
    ha en fin kveld 🙂

  48. Ann 5. mai 2014 at 16:48 #

    Hei. Hvor lenge før servering kan jeg laga denne kaken? Kan jeg lage den to dager før servering om jeg oppholder den i kjøleskap?

  49. Ragnhild 15. mai 2014 at 21:37 #

    Jeg har prøvd å fryse denne, og det gikk helt fint 🙂

  50. Gro Braadland 16. august 2014 at 18:27 #

    Jeg har lagd Brownie med Oreokrem to ganger. Begge gangene synes jeg kremen som skal være på toppen, blir for tyntflytende. Den stivner når den har stått i kjøleskapet natten over, men den får ikke den tykkelsen som er på bildet av kaken.

    • Trine ;) 25. august 2014 at 00:04 #

      Du bør kanskje prøve å piske kremen litt lengre neste gang?

  51. Rita H. Skoglund 17. august 2014 at 13:22 #

    Hei jeg vil først Trine få takke for en fantastisk blogg som gir meg og mange andre innspirasjon til litt mer spennende matlaging, bruker oppskrftene dine ofte.
    Jeg har ved 2 anledninger bakt Honnybird brounis med ostekake og bringbærkrem, en fantastisk god kake. Jeg har både prøvd å bake den på bakepappir og i går alminiusfolie. Synes ingen av måtene fungerer, brounisen setter seg fast, har noen tips/forslag til hva jeg kan gjøre???

  52. Bente 25. september 2014 at 11:09 #

    Hei,
    Denne kaka er bare fantastisk!!
    Takk for super blogg og masse gode tips!

    Men jeg lurer på om jeg kan doble oppskrift for å få en litt høyere kake i større langpanne, 30X40?
    Tenkte kanskje å redusere ant egg..?!
    Hva med steketiden, hvor mye må den forlenges – evt øke på gradene?
    Takker for svar!! 🙂

    • Trine ;) 27. september 2014 at 18:31 #

      Jeg har dessverre ikke kapasitet til å beregne dette for deg. Det vil jo innebære at jeg må legge ut en helt ny oppskrift, og det gjør jeg ikke uten å prøvebake den først. Jeg vil egentlig ikke anbefale deg å lage en høyrere kake da dette er mektige saker og jeg er redd den vil oppleves som enda mektigere dersom den blir høyrere. Lykke til!

  53. Maya 18. desember 2014 at 11:24 #

    Super oppskrift! Bringebærene gjorde prikken over i-en spør du meg.
    Var litt bekymret for at kaken skulle falle sammen eller kremen bli for myk etter å ha lest innleggene på siden her, men fulgte oppskriften til punkt og jeg brukte kjøkkenmaskin til kremen. Tok god tid med piskingen på lav hastighet, den ble helt prima! Jeg hadde også osten og fløten kjøleskapskald da jeg begynte på kremen. Vet ikke om det kan ha gjort en forskjell.

    Har laget den to ganger med samme resultat 🙂
    Nå står kaken til avkjøling og godgjør seg til familiebesøk i kveld

    -Maya

  54. Marion 21. januar 2015 at 21:39 #

    Kan en spise is sammen med denne? Noen som har prøvd? Feks en kule vaniljeis? Eller blir det for mye…

    • Trine ;) 21. januar 2015 at 23:32 #

      Nei, det vil bli alt for mektig!

  55. Mo 2. februar 2015 at 21:20 #

    Takk for en kjempe fin og inspirerende blogg – jeg bruker dine oppskrifter ofte, og må ofte vidreformidle siden din til gjester som liker det jeg servere og ber om oppskrift. Jeg lurer på om denne kan holde seg god og fin i kjøleskapet i 5 dager? Jeg ser av tidligere svar at du ikke har prøvd å fryse selv. (jeg skal ha noen gjester på fredag og så noen på den påfølgende onsdagen… så vurdere om onsdagens gjester kan få rester fra fredagen)

    • Trine ;) 2. februar 2015 at 22:45 #

      Jeg tror den vil tape seg vesentlig på 5 dager, og anbefaler deg heller å fryse den. Har gjort det selv siden sist. 🙂

      • Mo 4. februar 2015 at 14:59 #

        Supert – da gjør jeg det, takk 🙂

  56. Anja 3. februar 2015 at 15:12 #

    Hei Trine!

    Du er super! Kan jeg lage denne to dager før servering?

    Mvh Anja

  57. Hilde 14. februar 2015 at 08:58 #

    Har lagd denne flere ganger, det er blitt en yndlingskake i familien. Nå har jeg lagd den igjen, og opplevde det samme som noen har beskrevet her – kremen ble helt flytende. Uvisst hva det skyldes – har ikke hatt problemer før og fulgt oppskriften som vanlig. Har planer om å løse problemet ved å la den stå kaldt en stund så gelatinen får begynt å virke. Må bare passe på så den ikke stivner helt. Har også laget den uten oreokjeks (er ikke så glad i det, og har glemt å kjøpe noen ganger). Hadde husket det i dag, men oppdager at den inneholder palmeolje. Den blir heretter ikke innkjøpt til dette hus.

  58. Ida 3. mars 2015 at 09:44 #

    Heisann:)
    Denne kaken ser utrolig fristende ut, er det mulig å fryse denne med frostingen?

  59. Mina 4. mai 2015 at 11:15 #

    Hei, lurte på om man kan bruke noe annet enn gelatinplater for å få den til å bli stiv?

  60. Marthe 12. mai 2015 at 19:38 #

    Denne bakte jeg i går. Frøs de ned i porsjoner. Helt magisk kake ny favoritt her ja!

  61. Lise 15. september 2015 at 17:10 #

    Det står at egg og sukker skal piskes for hånd, og at resten skal blandes inn. Betyr det man ikke skal bruke kjøkkenmaskin, og at egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis?

  62. Therese 25. september 2015 at 21:11 #

    Lagde denne i går, vet ikke om det er noe veeldig galt med ovnen vår eller om 40 minutter er ganske lenge for brownien? Etter 20 min måtte jeg ta den ut da den begynte å se veldig godt stekt ut. Det ble en ganske tørr brownie/vanlig sjokoladekake.. Smakte godt men savnet den seige konsistensen. Ovnen vår begynner å dra på åra så. Men her burde jeg nok tatt den ut etter 15 minutter.. Lært til neste gang 🙂

  63. jeanette 26. november 2015 at 20:49 #

    Hei😃 Elsker bloggen din! Hvor lenge holder kaken seg bra i kjøleskapet?

  64. Linn 19. desember 2015 at 20:05 #

    Masse god mat du lager:) litt skuffet over måten du skriver enkelte oppskrifter. Ett eks er sjokolade cookies : 400gr mørk sjokolade, 200gr skal smeltes med smør, men står ikke om hvordan de resterende 200gr skal brukes. Også i oppskriften din med brownies med kremost og bringebær så står det at man trenger 75 gr melis, men står ingenting i forklaringen om hvor den skal. Utbedringspotensiale til eventuelle nye bøker!

  65. Ingrid 3. februar 2016 at 13:07 #

    Jeg prøvde nylig å bake denne kaken, den ble kjempegod på smak, men jeg hadde litt problemer med ostekremen. Kremen hadde riktig konsistens, var tykk og stiv, helt til jeg rørte inn den hvite sjokoladen og gelatin, da falt den bare sammen og ble veldig rennende. Prøvde å piske mer etterpå med dette hjalp ikke. Er det noe jeg gjorde feil, evt. noe jeg kan gjøre annerledes neste gang?

  66. Lise 11. februar 2016 at 20:33 #

    Hei Trine, ser du har et bilde av den fantastiske brownien i en rund form – hvilken størrelse bruker du? Hilsen Lise

  67. Selin 14. februar 2016 at 01:04 #

    er det noe som kan erstatte gelatinplatene

  68. Vebjørn 14. februar 2016 at 12:07 #

    Hei,
    Fantastisk kake, har den til kjøling nå og gleder meg til å smake. Jeg, som mange andre, hadde også problemer med ostekremen. Den var tykk og fin før jeg rørte inn gelatin og sjokoladen. Aner ikke hva jeg gjør galt. Håper noen andre vet 🙂

  69. Sabina 13. mai 2016 at 19:38 #

    Jeg ser det var noen som anbefalte å lage kaken med glutenfritt hvetemel og glutenfri oreos hvis man lager den til personer med glutenintoleranse. Jeg har ikke sett gjennom alle kommentarene, men er det noen som har prøvd selv å lage den slik? Blir det like bra?

  70. Malin 17. mai 2016 at 00:01 #

    Hei Trine!

    Først og fremst, super blogg!!

    Jeg lurer på en ting; dette er min absolutt favorittkake og har ved flere anledninger laget denne, men blir ikke helt klok på oppskriften. Jeg lager den i rund form og ikke langpanne, er steketiden beregnet for at kaken skal være litt lavere? Hver gang jeg lager den må jeg steke den i 10-15 minutt lenger enn 40 minutt som står i oppskriften.

    Jeg lurer også på hvilken rekkefølge du blander oreokremen, blander du fløten og philadelphiaen sammen, så sjokoladen og tilsutt gelatinblandingen, eller blander du gelatinblandingen i sjokoladen som du til slutt har oppi fløten og philadelphiaen?

    På forehånd takk! 🙂

Legg igjen en kommentar