Jeg kan si det først som sist, som jeg sa til døtre og svigersønner da jeg serverte den i fødselsdagsselskapet mitt for et par uker siden, - "nå er det en overhengende fare for at dere kan få en ny favoritt!" Og det skulle ikke mer enn en liten smakebit til før alle rundt bordet samstemte i det. Andre advarsel var "dette er mektige saker, så dere klarer neppe mer enn en". Det samstemte også alle rundt bordet i, med unntak av den ene svigersønnen min, som fikk dyttet i seg tre stykker før han måtte kaste inn håndkleet. Kaken består av en browniebunn som er dekket med en deilig ostekrem tilsatt hvit sjokolade og oreokjeks. Dette er med andre ord en ny favoritt hos mafiaen, som virkelig kan anbefales!

Oppskriften har jeg funnet i Lise Finckenhagens nye, flotte bakebok "Slikkepott", som er spekket med fristelser fra perm til perm. Jeg har imidlertid redusert sukkermengden noe, og muligens kan den også reduseres ytterligere. Kaken lages dagen før den skal serveres.

Ingredienser

BROWNIES

250 g mørk sjokolade , hakket
250 g smør
5 egg
400 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

OSTEKREM MED OREOKJEKS

200 g hvit sjokolade , hakket
400 g Philadelphiaost (eller annen nøytral kremost)
3 dl kremfløte
100 g sukker
1 vaniljestang (frøene) eller 1 ts ekte vaniljesukker
2 plater gelatin
100 g Oreokjeks (eller "Dots"), grovt hakket

PYNT

friske bringebær eller andre bær (kan sløyfes eller erstattes med mini-oreokjeks)

SLIK GJØR DU

Brownie med oreokrem

Sett stekeovnen på 165 grader.

Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Ta kasserollen vekk fra varmen og tilsett den mørke kokesjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen smelter.

Visp sammen egg og sukker med hånd i en stor bolle. Ha i sjokoladeblandingen mens du rører hele tiden. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og rør til alt er godt blandet. Kle en liten langpanne (ca 25×30 cm) med bakepapir og hell røren i formen og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kaken skal forstatt være litt rå i midten. Avkjøl kaken.

Når brownien er helt avkjølt kan du sette i gang med ostekremen. Ta tak i bakepapiret og løft brownien ut av formen. Kle formen med et nytt bakepapir og legg brownien tilbake i langpannen, med “stekeskorpen” ned.

Ha den hvite sjokoladen i en bolle som tåler varme. Sett denne oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha Philadelphiaost, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen (splitt den i to på langs og skrap ut frøene) i en bolle og visp det sammen til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ca. 2 ss varmt vann. Ha gelatinblandingen sammen med sjokoladeblandingen oppi ostekremen, og rør godt sammen. Vend de grovt hakkede sjokoladekjeksene inn i ostekremen, og bre kremen jevnt over brownien. La kaken stå kaldt over natten.

Skjær kaken opp i små stykker og legg gjerne et bringebær oppå hver bit. Serveres i godt selskap sammen med en kopp god kaffe.

Brownie med oreokrem

Kaken kan fryses.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne så fantastisk fristende ut! Men noe jeg ikke kan lage pga. melkeintoleranse hos mine familiemedlemmer, og da mener jeg ikke bare laktose, men alt som er i melka. Dette gjør at jeg ikke kan bruke f.eks laktosefri fløte. De fleste gode kake og dessertoppskrifter har fløte som ingrediens, noe som gjør at jeg må forkaste de fleste oppskrifter jeg kommer over. Derfor utfordrer jeg deg til å lage en dessert, gjerne noe lignende denne du har her, uten melk. Håper du tar utfordringen 🙂
  Ha en strålende dag!

  1. Jeg er ganske sikker på at det går bra å erstatte kremost pg fløte med tofutti naturell kremost og oatly havrefløte. Kan kjøpes på menybutikkene f.eks. 🙂

  2. Jeg har dessverre ikke noe å bidra med ift dietter og spesialkost, men fint at du har fått noen råd av Hilde 🙂

 2. Hei,

  Denne kaken så utrolig god ut og skal prøve å lage den til helgens familieselskap.
  Jeg har en cøliaker i hus, så jeg skal prøve å lage en glutenfri variant.

  Kjempe gøy å følge bloggen din. Stadig nye fristelser, du er kjempe flink!

  1. Rema 1000 og Meny m fler har glutenfri ferdig blanding i brownieblanding du tilsetter kun olje og vann 🙂

  2. Hei Celine,

   jeg er hveteallergiker. Hvordan lagde du kaken glutenfritt? Ble den god?
   Jeg har akkurat fått diagnosen, så er veldig ny mtp allergier. Har du noen tips? 🙂

 3. Hvor mange egg skal det være i brownien?

  Denne kaken ser himmelsk ut! Må definitivt testes snart!
  Jeg elsker kombinasjon av sjokolade og ostekake.

  1. Du kan fint redusere sukkermengden noe (jeg har allerede redusert den noe ift originaloppskriften), men synes det høres drøyt ut å halvere den, er redd den ikke blir god da. En orker uansett bare ett stykke 🙂

 4. Ser nydelig ut, og må definitivt prøves!

  Skal man ta ut kremen i oreokjeksen? Eller hakke kjeksen med kremen i?

  1. Kjeksene hakkes som de er, dvs med kremen imellom. Dette gir også en fin effekt når du skjærer opp kakestykkene, hvis du tar en titt på bildene. Lykke til!

 5. Mmmmm 🙂 Måtte ta en tur på trening i dag også, slik at jeg med god samvittighet kan forsyne meg raust av denne kaken.

 6. Hei, vil bare gjøre deg oppmerksom på at du har glemt eggene i oppskriften i starten hvor du lister opp alle ingrediensene 🙂 I beskrivelsen står det at egg og sukker skal vispes, men ikke hvor mange. Jeg lagde kaken i helga, men ble lurt og “glemte” eggene. Kaken ble noe hard 🙂 Men nå prøver jeg på nytt, når jeg nå ser hvor feilkilden ligger, og satser på et mere vellykket resultat. Toppingen var nydelig, og tror den blir knallgod til slutt 🙂 Ha en fin dag! 🙂

  1. Eggene falt dessverre ut da innlegget ble publisert, men ble rettet opp straks jeg ble oppmerksom på det kort tid etter, men da var åpenbart du i gang med sleiva allerede. Beklager det altså, men håper den nye utgaven smaker bedre :).

 7. Lagde denne kaka til barselgruppa igår, og det var en stor suksess! Svigermor var innom på kvelden, hun likte den og 🙂 Og nå koser jeg meg med ett restestykke mens lillemor har første duppen sin.

  Tusen takk for super oppskrift!

 8. Lagde denne kaka, men den falt så sammen på midten og med høye kanter rundt. Hva gjør jeg feil? Den var like høy over det hele inni ovnen, men etter at jeg stakk kaka med bakepinne for å se om den var ferdig, var det at det “fatale” skjedde 🙁

  1. Det er vanskelig for meg å vite hva som har gått feil. Det kan virke som om kaken ikke har stekt lenge nok før du sjekket. Kanskje ovnen din trenger lenger tid? Husket du å sette den midt i ovnen? (flere har opplevd det samme når de har stekt den på nederste rille)

 9. Heisann!

  Denne såg jo helt fantatstisk god ut. Jeg lurte på hvor grovhakket kjeksene skal være? Skal man hakke dem med kniv eller knuse dem!? Hvor mange biter blir det cirka av en kjeks?

  1. Kjeklsene skal hakkes veldig grovt med en skarp kniv. Deles i to el 4 biter, men det er jo en smaksak hvor hakket man vil ha dem.

 10. Oi!
  Bakte denne kaka idag,og så ikke at den var oppdatert med flere egg….
  Men den ble flott,står til avkjøling nå.
  Og jeg hadde mannen i huset til å smake på kremen,før jeg bredde den over kaka :
  Han var helt himmelfallen,hadde ikke smakt så god krem!!
  Så med en god Brownine bunn og den kremen ,må det jo bli godt?
  Takk tll Trine og Lise Finckenhagen!

  1. Beklager det. Jeg rettet opp så raskt jeg kunne, men enkelte av dere var åpenbart kjappere! Men som du allerede har erfart er denne kaken verdt et forsøk til 🙂

 11. Jeg lagde denne kaken i helgen, men da jeg skulle lage glasuren ble denne helt flytende. Jeg fulgte oppskriften, men allikevel ble den tynn. Hva kan jeg ha gjort feil? Skal fløten piskes til krem før den blandes sammen med Philadelphiaosten?

  1. Fløten tilsettes sammen med osten og vispes til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Den skal altså ikke stivpiskes først.

   1. Jeg opplevde det samme i går, det ble bare en suppe med smørklumper i.. Så jeg måtte stikke på butikken og kjøpe ny krem, ost og vaniljestang, og da jeg pisket kremen først og så tilsatte det andre så ble det bedre.
    Browniesen ble også for mye stekt enda jeg trodde det var safe siden ovnen min ikke steker hardt.
    Og så var bloggen din nede da kaken var ferdig og kremen skulle lages, så jeg visste ingrediensene, men ikke mengden, heldigvis hadde noen kopiert deg. Har opplevd endel problemer med å komme inn på bloggen i det siste.

 12. Hei!
  Jeg er vegetarianer og spiser ikke gelatin. Er det mulig å lage kremen uten?
  Super blogg – masse gode tips! 🙂

 13. Laget både denne nydlige kaken og den herlige indiske kyllingsuppa di i helgen..de ble begge en kjempe hit rundt bordet!!:-D takk for en utrolig inspirerende blogg!!:-D

 14. Denne gleder jeg meg til å prøve. Men kan den fryses? ser flere har spurt om det samme uten å få svar. En langpanne blir litt for mye for en liten familie;)

 15. Hei.
  Dette var ei fantastisk kake! Jeg brukte “min” brownies-oppskrift, og med denne kremen. Tok kaka med på jobb til stor jubel, og de hjemme fikk smake rester. En ny variant til evig gode brownies’en min. Takk for inspirerende blogg med fantastiske oppskrifter!

 16. Far her i huset ønsker seg brownies til farsdagen, så da blir denne helt super!
  Gleder oss til å teste den ut:-)

 17. Dette blir årets farsdagskake:) Brownien står til avkjøling og det lukter veeeeldig godt her. Men er spent på om langpanna mi er høy nok når jeg skal legge på kremen. Den flyter ikke utover eller? Nå mangler jeg bare ferske bringebær, så skal ut og kjøpe det nå.

  1. Denne oppskriften er fra Lise Finckenhagens flotte kokebok “Slikkepott”, men med noen små justeringer fra min side. Så her er det jeg som låner Lises oppskrift og ikke omvendt (noe som også fremkommer av innlegget). 🙂

  1. Jeg lagde denne og spiste den samme dag, og kaken var god den, men ostekremen var ikke stivnet. Skal lage den igjen til bryllup i helgen, og da lager jeg den nok en dag før, slik at kremen blir riktig konsistens og smakene får sats jeg.

 18. Uuups. Så det nå at det var jeg som hadde tatt feil. Beklager!
  Men takk for en fin blogg! Har funnet mange fine oppskrifter her som min familie og jeg er veldig fornøyde med! 🙂

 19. O la la, for en herlig kake! Dette ble farsdagskake her i huset for pappaens aller første farsdag. Stas! 🙂

  Jeg gjorde noen små endringer og deler dem med deg og dine lesere her:

  Jeg valgte å bake en litt mindre kake og brukte en av dine andre browniesoppskrifter. Bakte den i rund form 24 cm.
  http://trinesmatblogg.no/2012/05/04/rocky-road-brownies/

  Jeg reduserte mengden krem med 1/4 og fikk da akkurat passe mengde krem synes jeg. Brukte melis i stedet for sukker, for å sikre at det ikke ble sukkerkorn i kremen.
  150 g hvit sjokolade, 300 g Philadelphiaost, 2,25 dl kremfløte, 75 g melis, 2 ts vaniljeekstrakt (hjemmelaget), 2 gelatinplater, 75g Dots

  Nam nam nam! 🙂

 20. Hei! Tusen takk for all inspirasjon!!! Har laget kaken to ganger allerede og slekt og venner er i ekstase over hvor fantastisk god den er! Den er blitt alles favoritt og smaker himmelsk. Smakte best med jordbær på toppen

 21. Hei.
  Jeg har aldri brukt gelatin når jeg baker kaker før, og er naturlig nok litt redd for å prøve noe nytt.
  Hadde det vært mulig å bruke f.eks sitrongele i stedet? Jeg bruker det når jeg lager vanlig ostekake (men bare med 2 dl vann)

  1. Jeg vil fraråde deg å benytte sitrongele i denne oppskriften, men heller forsøke deg med gelatin. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter, klem deretter ut vannet og rør gelatinen ut i ca. 2 ss varmt vann, til den er oppløst. Følg deretter oppskriften. Det er faktisk mye enklere å benytte enn sitrongele! Lykke til!

 22. Denne kaken var bare fantastisk, og falt virkelig i smak hos både store og små!! 🙂 Takk for en ny favoritt! 🙂

 23. Prøvde meg på kaken, men ostekremen ble veldig tynn og flytende.
  Skal fløten og osten piskes hardt og lenge? Eller skal den bare vispes forsiktig?
  Satser på at den stivner uansett i kjøleskapet over natten 🙂

  Blir veldig glad hvis noen svarer 🙂 Så jeg en gang for alle får det inn med teskje.. 🙂

  Kaken ser uansett veldig god ut, og jeg gleder meg til å smake ikveld.

  1. Den skal vispes til du får en tykk og myk krem, som det står både i oppskriften mitt svar på samme spørsmål tidligere i kommentarfeltet. Du kan ikke kjøre kremen hardt, for da klumper den seg. Du må altså piske den som vanlig krem og følge med hele tiden. Den vil nok uansett tykne litt når den har stått litt siden kremen også inneholder gelatin. Lykke til!

  1. Den kan selvsagt spises umiddelbart, men da vil ikke kremen stivne. Den bør helst få stå noen timer slik at gelatinen får mulighet til å stivne.

 24. Nydelig kake 🙂 Jeg hadde et lite uhell med gelatinen, så det ble så og si ikke gelatin i kremen og det var ikke noe savn for min del. Kremen var tykk og god og enkel å håndtere.

 25. Hallo!!
  Dette så fantastisk godt ut!
  Jeg lurte på om det går an å lage kaken på tirsdag og ha den på kjøl til servering fredag kveld? Eller blir det for lenge?

  Takk for mange gode tips, inspirasjon og deilige oppskrifter! ☺️

 26. Hei.
  Eg har ikkje 25*30 cm form. Går det i 18*25? Skal eg evnt steika den lengre? Eller holda av litt røra? Håpar på raskt svar. Mvh Frøydis

 27. Hei 🙂 kaka ser heilt nydelig ut, så tenkte å lage den til ein jentekveld. I den sammenhengen tenkte eg å halvere kaka. Kor lenge må den då steikes og kan eg bruke samme tempertaur.

 28. Hei, kan denne kaken fryses? Supre oppskrifter, har prøvd ut noen med godt resultat og gleder meg til å prøve flere!

 29. “Kjempe god! Beste brownies vi har spist” var ungdommens tilbakemelding på kaka 🙂
  Lagde den i rundform (stor) og halverte fyllet.

 30. Heisann Trine !
  Du redder hverdagen vår med dine fantastiske oppskrifter. Liker så godt at du forkarer alt til den minste detalj, slipper vi matdummies å føle oss så dumme.
  DU er bare så utrolig flink! Til og med min kjæreste som kun lagde pølse og stappe,
  har begynt å følge dine oppskrifter. NAMNAM!
  Hva skulle vi vell gjort uten deg?
  ha en fin kveld 🙂

 31. Hei. Hvor lenge før servering kan jeg laga denne kaken? Kan jeg lage den to dager før servering om jeg oppholder den i kjøleskap?

 32. Jeg har lagd Brownie med Oreokrem to ganger. Begge gangene synes jeg kremen som skal være på toppen, blir for tyntflytende. Den stivner når den har stått i kjøleskapet natten over, men den får ikke den tykkelsen som er på bildet av kaken.

 33. Hei jeg vil først Trine få takke for en fantastisk blogg som gir meg og mange andre innspirasjon til litt mer spennende matlaging, bruker oppskrftene dine ofte.
  Jeg har ved 2 anledninger bakt Honnybird brounis med ostekake og bringbærkrem, en fantastisk god kake. Jeg har både prøvd å bake den på bakepappir og i går alminiusfolie. Synes ingen av måtene fungerer, brounisen setter seg fast, har noen tips/forslag til hva jeg kan gjøre???

 34. Hei,
  Denne kaka er bare fantastisk!!
  Takk for super blogg og masse gode tips!

  Men jeg lurer på om jeg kan doble oppskrift for å få en litt høyere kake i større langpanne, 30X40?
  Tenkte kanskje å redusere ant egg..?!
  Hva med steketiden, hvor mye må den forlenges – evt øke på gradene?
  Takker for svar!! 🙂

  1. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å beregne dette for deg. Det vil jo innebære at jeg må legge ut en helt ny oppskrift, og det gjør jeg ikke uten å prøvebake den først. Jeg vil egentlig ikke anbefale deg å lage en høyrere kake da dette er mektige saker og jeg er redd den vil oppleves som enda mektigere dersom den blir høyrere. Lykke til!

 35. Super oppskrift! Bringebærene gjorde prikken over i-en spør du meg.
  Var litt bekymret for at kaken skulle falle sammen eller kremen bli for myk etter å ha lest innleggene på siden her, men fulgte oppskriften til punkt og jeg brukte kjøkkenmaskin til kremen. Tok god tid med piskingen på lav hastighet, den ble helt prima! Jeg hadde også osten og fløten kjøleskapskald da jeg begynte på kremen. Vet ikke om det kan ha gjort en forskjell.

  Har laget den to ganger med samme resultat 🙂
  Nå står kaken til avkjøling og godgjør seg til familiebesøk i kveld

  -Maya

 36. Kan en spise is sammen med denne? Noen som har prøvd? Feks en kule vaniljeis? Eller blir det for mye…

 37. Takk for en kjempe fin og inspirerende blogg – jeg bruker dine oppskrifter ofte, og må ofte vidreformidle siden din til gjester som liker det jeg servere og ber om oppskrift. Jeg lurer på om denne kan holde seg god og fin i kjøleskapet i 5 dager? Jeg ser av tidligere svar at du ikke har prøvd å fryse selv. (jeg skal ha noen gjester på fredag og så noen på den påfølgende onsdagen… så vurdere om onsdagens gjester kan få rester fra fredagen)

  1. Jeg tror den vil tape seg vesentlig på 5 dager, og anbefaler deg heller å fryse den. Har gjort det selv siden sist. 🙂

 38. Har lagd denne flere ganger, det er blitt en yndlingskake i familien. Nå har jeg lagd den igjen, og opplevde det samme som noen har beskrevet her – kremen ble helt flytende. Uvisst hva det skyldes – har ikke hatt problemer før og fulgt oppskriften som vanlig. Har planer om å løse problemet ved å la den stå kaldt en stund så gelatinen får begynt å virke. Må bare passe på så den ikke stivner helt. Har også laget den uten oreokjeks (er ikke så glad i det, og har glemt å kjøpe noen ganger). Hadde husket det i dag, men oppdager at den inneholder palmeolje. Den blir heretter ikke innkjøpt til dette hus.

 39. Heisann:)
  Denne kaken ser utrolig fristende ut, er det mulig å fryse denne med frostingen?

 40. Hei, lurte på om man kan bruke noe annet enn gelatinplater for å få den til å bli stiv?

 41. Det står at egg og sukker skal piskes for hånd, og at resten skal blandes inn. Betyr det man ikke skal bruke kjøkkenmaskin, og at egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis?

 42. Lagde denne i går, vet ikke om det er noe veeldig galt med ovnen vår eller om 40 minutter er ganske lenge for brownien? Etter 20 min måtte jeg ta den ut da den begynte å se veldig godt stekt ut. Det ble en ganske tørr brownie/vanlig sjokoladekake.. Smakte godt men savnet den seige konsistensen. Ovnen vår begynner å dra på åra så. Men her burde jeg nok tatt den ut etter 15 minutter.. Lært til neste gang 🙂

 43. Masse god mat du lager:) litt skuffet over måten du skriver enkelte oppskrifter. Ett eks er sjokolade cookies : 400gr mørk sjokolade, 200gr skal smeltes med smør, men står ikke om hvordan de resterende 200gr skal brukes. Også i oppskriften din med brownies med kremost og bringebær så står det at man trenger 75 gr melis, men står ingenting i forklaringen om hvor den skal. Utbedringspotensiale til eventuelle nye bøker!

 44. Jeg prøvde nylig å bake denne kaken, den ble kjempegod på smak, men jeg hadde litt problemer med ostekremen. Kremen hadde riktig konsistens, var tykk og stiv, helt til jeg rørte inn den hvite sjokoladen og gelatin, da falt den bare sammen og ble veldig rennende. Prøvde å piske mer etterpå med dette hjalp ikke. Er det noe jeg gjorde feil, evt. noe jeg kan gjøre annerledes neste gang?

 45. Hei Trine, ser du har et bilde av den fantastiske brownien i en rund form – hvilken størrelse bruker du? Hilsen Lise

 46. Hei,
  Fantastisk kake, har den til kjøling nå og gleder meg til å smake. Jeg, som mange andre, hadde også problemer med ostekremen. Den var tykk og fin før jeg rørte inn gelatin og sjokoladen. Aner ikke hva jeg gjør galt. Håper noen andre vet 🙂

 47. Jeg ser det var noen som anbefalte å lage kaken med glutenfritt hvetemel og glutenfri oreos hvis man lager den til personer med glutenintoleranse. Jeg har ikke sett gjennom alle kommentarene, men er det noen som har prøvd selv å lage den slik? Blir det like bra?

  1. Jeg har laget denne nydelige kaken glutenfritt opp til flere ganger med glutenfritt mel og oreokjeks. Den blir selvfølgelig litt annerledes i smak, men vil pat absolutt påstå at den er like god!

 48. Hei Trine!

  Først og fremst, super blogg!!

  Jeg lurer på en ting; dette er min absolutt favorittkake og har ved flere anledninger laget denne, men blir ikke helt klok på oppskriften. Jeg lager den i rund form og ikke langpanne, er steketiden beregnet for at kaken skal være litt lavere? Hver gang jeg lager den må jeg steke den i 10-15 minutt lenger enn 40 minutt som står i oppskriften.

  Jeg lurer også på hvilken rekkefølge du blander oreokremen, blander du fløten og philadelphiaen sammen, så sjokoladen og tilsutt gelatinblandingen, eller blander du gelatinblandingen i sjokoladen som du til slutt har oppi fløten og philadelphiaen?

  På forehånd takk! 🙂

 49. Hei,

  Hva vil mørk sjokolade si? Mener du sjokolade med kakaoinnhold på 70%? Eller er for eksempek Dronningsjokolade fra Freia med 44% kakaoinnhold helt innafor?

 50. Dette var en veldig god kake og kremen ble stiv. Desverre kom det noen gelatinklumper i den. Hva kan dette skyldes? Pisket krem og tilsatte sjokolade og geleatin omtrent samtidig, og pisket litt… Gelatinen lå i minst ti min i kaldt vann, krystet, og fikk varmt vann på seg og rørte ut. Kan den ha vært for kald eller skulle gelatinen i sjokoladen først? Dette var en prøvetaking til fest, og må unngå slike «gummiknotter» i kremen på selve festdagen, så er takknemlig for svar. Vil det forøvrig være Ok å bake kaken dagen før, og pynte m krem samme dag? På forhånd takk for svar.

 51. Denne skal jeg prøve på til eldredagen på Stord. Blir spennende å se hva de eldre synes Den ser fantastisk spennende og god ut!

  Til de som er melkeinntollerante, (protein og laktose) prøv soya kremfløte! Fungere ypperlig som erstatning. Finnes også kremost som er basert på havre. Kalles ‘ på mackan’ tror jeg. Har den på meny og de fleste Coop butikkene. Den er bedre på smak enn den soya baserte kremosten.

 52. Om jeg skal ha kaken i morgen ettermiddag, kan jeg lage kaken i dag og la den stå kjølig til i morgen?

  Evt. lage brownie i dag og krem i morgen (hvordan bør brownie oppbevares over natten)?

 53. Kan denne lages fredag kveld om den skal spises søndag? Har laget den før og innbiller meg at restene dagen derpå igrunn var enda bedre.

 54. Hei Ser det står i teksten: «Visp sammen egg og sukker med hånd i en stor bolle«. Mener du da visp sammen egg og sukker for hånd eller visp sammen egg og sukker med håndmikser?

  Takk for alle gode oppskriftene du har på bloggen din

 55. Hei Trine,

  Takk for denne og mange flere nydelige oppskrifter! Jeg har bakt denne kaken flere ganger og fryst restene ned hver gang – funker veldig fint! Det jeg derimot lurer på, som jeg ikke husker fra forrige gang jeg bakte den er om den bør stå ute litt før servering?

  1. Så hyggelig å høre at kaken faller i smak! 🙂 Ja, kaken blir best om den får stå litt i romtemperatur før servering. Men ikke for lenge selvsagt, siden ostekremen ikke har så godt av det.

 56. Hei! Må man ha hvit sjokolade i kremen? Jeg har noen som ikke skal ha laktose, så litt vanskelig med sjokolade.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste