SITRON- OG CHILIKYLLING MED NUDLER

Sitron- og chilikylling med nudler

I dag kan jeg by på en kjapp og velsmakende kyllingrett som står på bordet etter 15 minutter hvis du er litt kjapp på labben. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 4 kyllingfileter, i strimler
  • 4 vårløk, i tynne langsgående strimler
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 1 stor rød paprika, i strimler
  • en neve sukkererter, i tynne strimler
  • 3-4 ss soyasaus
  • ca. 1 ss honning
  • 4-5 ss hot chilisaus (f.eks. fra Heinz)
  • 1/2-1 sitron, saften
  • ca. 1 dl vann
  • salt og pepper
  • 4 porsjoner nudler

Stek kyllingen i litt nøytral olje, til den blir gyllen. Legg til side.

Fres grønnsakene (men hold igjen på litt av vårløken til dekor) i litt olje i noen minutter. Tilsett soyasaus, chilisaus og vann, og smak til med sitronsaft, honning, salt og pepper. La det putre et par minutter og tilsett deretter kyllingen, og la den få surre med til den er gjennomstekt.

Sitron- og chilikylling med nudler

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Bland det hele sammen og server retten umiddelbart med strimlet vårløk som topping.

Enjoy!

(Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i maiutgaven av Maison Mat og vin.)


, ,

9 Kommentarer

  1. Caroline 19. juni 2013 at 23:42 #

    Det så fantastisk ut!

  2. Elise 30. juni 2013 at 15:38 #

    Hva slags chili saus bruker du?:)

  3. Merethe 7. august 2013 at 23:18 #

    Nam, denne var kjempegod og lettvint å lage 🙂 Hadde den til middag her om dagen og skal ha den igjen i morra!

  4. Anette 26. august 2013 at 18:38 #

    Nydelig. Dette var dagens middag her og det var ordentlig godt og lettvint. Jeg skar opp alt før jeg hentet ungene og bare stekte før vi kunne spise. Fort og greit 🙂

  5. Kine 24. september 2013 at 21:25 #

    Hei. Hvilken chillisaus bruker du? Antar du ikke mener Sriracha eller Sambal siden det er 4 ss. Har sålangt har jeg brukt 1-2 ts Sriracha og fylt opp med søt chillisaus.

  6. Elin 13. januar 2014 at 09:02 #

    På dagens meny:) Gleder meg…

  7. Mariann 11. april 2016 at 19:09 #

    Nam-nam, denne var veldig god😋 Tusen takk for maten nok en gang😊

  8. Ralf 11. april 2016 at 19:22 #

    Hvis det brukes Sambal Oelek chillipaste er 4-5 ss i meste laget…….

    • Trine ;) 12. april 2016 at 00:40 #

      Nei, du må ikke benytte chilipaste her, i alle fall ikke 4-5 ss! Du kan feks. benytte Heinz sin «hot chilisaus» eller lignende.

Legg igjen en kommentar