Wraps med kyllingspyd, nektariner, avokado og yoghurt

Dette er mat å bli glad av! Først når du ser de flotte og fristende fargene på tallerkenen, men ikke minst når du setter tennene i herlighetene. Enkel mat er det også, for her er det bare kyllingen som skal varmebehandles. Kutt opp grønnsakene og fordel dem på en stor tallerken, så kan hver enkelt anrette sine egne tortillas. Dette er en rett som slår godt an hos både store og små. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Marinerte kyllingspyd

  • 4 kyllingfileter, i biter
  • olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • sitron, saft og skall
  • hakkede krydderurter, feks timian og rosmarin
  • salt og pepper
  • 6-8 grillspyd
  • 4 sitronbåter til servering

Begynn med marinaden og bland sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall, hvitløk og krydderurter i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Del kyllingfiletene i omtrent like store biter og legg dem i en plastpose. Hell oppi marinaden og klem litt på posen slik at marinaden fordeler seg over det hele. La kyllingen marineres i minst en time, men gjerne lengre (i kjøleskapet, selvsagt). Tre kyllingbitene på grillspyd. Benytter du trespyd bør du legge de i vann i minst en halvtime før du skal grille. Grill kyllingspydene på alle sider til de har fått fin farge og er gjennomstekte. La de hvile noen minutter før servering.

Tortillas, grønnsaker og tilbehør

  • 6-8 tortillas
  • salat
  • 12-16 cherrytomater, delt i to
  • 1-2 nektariner, i tynne båter
  • 1 avokado, i båter
  • 1 rødløk, i ringer
  • fetaost, i terninger
  • tyrkisk yoghurt eller annen matyoghurt
  • litt god olivenolje
  • maldonsalt og nykvernet sort pepper
  • eventuelt frisk krydderurter

Del opp grønnsakene som angitt ovenfor og anrett dem på et stort serveringsfat. Del opp fetaosten i terninger og ha i en liten skål. Ha tyrkisk yoghurt (eller annen matyoghurt) i en liten bolle. På bordet setter du også frem en god olivenolje, maldonsalt og pepperkverna, slik at en kan ringle og krydre etter smak og behag.

Grill tortillaene raskt på restvarmen på grillen, til de såvidt tar farge, men ikke så lenge at de blir sprø.

Da er det bare å anrette sin egen tortilla med salat og friske grønnsaker, søtlige nektariner, salt fetaost – og toppe det hele med en raus klatt tyrkisk yoghurt. Serveres sammen med kyllingspydene og gjerne en sitronbåt som skvises over det hele før servering.

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

10 Kommentarer

  1. Cecilie 31. juli 2012 at 15:34 #

    Nam! Så godt og enkelt :) Lurt å bruke nektariner sånn!

  2. Line B. 31. juli 2012 at 17:44 #

    De bliver vidunderlige med nektariner / clementiner i :) Tak for oppskriften.

  3. Elin 1. august 2012 at 19:15 #

    Dette var kjempegodt! Og barna likte det også! Dette kommer vi til å lage flere ganger :-)

  4. Nina 3. august 2012 at 20:28 #

    Denne var fantastisk!!! Nydelig smak!

    • Trine ;) 5. august 2012 at 10:28 #

      :)

  5. Tove 4. august 2012 at 15:51 #

    Dette så godt ut. Denne må jeg prøve ! Har akkurat startet min egen mat og hage blogg. Det hadde vært koselig om du kommenterte :-)

  6. Hanne S 8. august 2012 at 13:26 #

    Dette var slett ikke dumt! En fin vri på på den vanlige fajitasen, og dette var lettvint og godt! Kommer til å lage det igjen.

  7. Marthe 24. august 2012 at 09:41 #

    Denne var helt nydelig!! Har laget den fler ganger og den kommer garantert til å bli en gjenganger hjemme hos oss :)

    • Trine ;) 24. august 2012 at 13:46 #

      Så gøy å høre! :)

  8. Kjærester på tur 28. oktober 2012 at 12:26 #

    Dette var virkelig godt! Så mange spennende smaker! Vi fant ikke nektarin, så tok mango isteden. Virkelig en ny vri på tacoen ;) Marinaden til kyllingen var utsøkt!

Legg igjen en kommentar