Sitronmarinerte jordbær med mascarponekrem

Norske jordbær er blant verdens beste. Det norske klimaet gjør at jordbærene bruker lang tid på å vokse seg store, søte og røde, noe som gir en mere konsentrert jordbærsmak. Sesongen er dessverre kort og tiden går som kjent alt for fort, så her er det bare å skuffe innpå og nyte deilige norske jordbær så ofte en kan.

Jordbærene blir enda bedre om de får selskap av sitrusfrukt, som for eksempel sitron, som jeg har valgt i denne oppskriften. Du kan fint benytte lime eller appelsin om du heller foretrekker det. Finn frem:

Sitronmarinerte jordbær

 • 1 kurv jordbær
 • sukker etter smak
 • juice + revet skall av 1/2-1 sitron/lime/appelsin
 • eventuelt sitronmelisse eller mynte til pynt

Vask sitrusfrukten, tørk den og riv skallet (ikke det hvite) med et zesterjern eller lignende. Bland skall og sukker. Ha vaskede, rensede jordbær i en bolle sammen med sitrussukkeret, og press sitrusjuicen over. Vend bærene forsiktig sammen. La gjerne bærene få marinere litt slik at de gode smakene får satt seg før servering.

De marinerte jordbærene er friske og gode i seg selv, men blir ekstra gode med en liten dæsj med mascarponekrem. Mascarpone er en italiensk ferskost som kan minne om en mellomting mellom creme fraiche og kremost, og er også blitt «verdensberømt» som en av hovedingrediensene i desserten Tiramisu. Mascarpone finner du i velassorterte dagligvareforretninger, slik som for eksempel Ica Maxi på Strømmen storsenter. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Mascarponekrem

 • ca 1/2 boks mascarponeost (ca 125 gram)
 • ca 1 dl kremfløte
 • 1/2-1 ss sukker

Bland mascarpone, kremfløte og litt sukker (smak til) i en stor bolle og rør godt sammen. Pisk massen til krem med en mikser eller for hånd.

Anrett jordbærene i et egnet glass eller lignende og plasser en dott mascarponekrem på toppen. Strø eventuelt litt sitrusskall over, og server. Mascarponekrem er ganske «heavy» saker, så ikke fall for fristelsen til å lage rause porsjoner.

TIPS: Mascarponekremen blir også utrolig god om du smaker den til med litt sitron- eller limesaft, og eventuelt strimlet skall. Kremen kan for eksempel serveres sammen med jordbær «naturell» eller som tilbehør til for eksempel en eplekake.

Dette innlegget er skrevet på oppdrag fra Strømmen Storsenter og er publisert på www.shoppingblogg.no, se HER.


, ,

3 Kommentarer

 1. Laila 6. juli 2012 at 10:48 #

  Dette er virkelig smaken av sommer. Aller helst servert med et glass prosecco 🙂

 2. Tone 8. september 2012 at 09:13 #

  Hei! Bare lurte på om man skal piske kremfløten før man blander inn mascarponen?:-)

 3. Linda 27. juli 2015 at 13:35 #

  Har endelig prøvd denne – og det blir ikke siste gang. Fantastisk frisk smak av jordbærene med denne marinaden. Og mascarponekrem…… Vidunderlig! Enig i at et glass Prosecco er helt på sin plass!

Legg igjen en kommentar