Hummingbirds cookies med tranebær og hvit sjokolade

The Hummingbird Bakery er verdt et besøk om du er i London. Bakeriet bugner av de deiligste bakverk, og det sies at folk står i kø rundt kvartalet for å få en bit av herlighetene. Bakeriet har gitt ut to kokebøker som gjør at du kan lage de deilige små og store kakene hjemme på ditt eget kjøkken. Disse cookiesene med tranebær og hvit sjokolade så dagens lys etter inspirasjon fra kokebok nummer to, «the hummingbird bakery – kakedager», med noen mindre endringer. Finn frem:

  • 135 gram smør (gjerne usaltet)
  • 75 gram brunt strøsukker
  • 75 gram hvitt sukker
  • 1 egg
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt (eller 1/2-1 ts ekte vaniljesukker)
  • 190 gram hvetemel
  • litt salt (kan sløyfes dersom du benytter saltet smør)
  • 1/4 ts kanel (kan sløyfes)
  • 1/2 ts natron
  • 100 gram tørkede tranebær
  • 60 gram hvit sjokolade, pletter eller hakket

Rør smør og begge sorter sukker godt sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter egget og vaniljeekstrakten og bland godt sammen, til du får en kremete konsistens. Bland hvetemel, natron, salt og kanel* i en bolle og sikt det i smørblandingen (i to omganger). Bland det hele godt sammen. Rør til slutt inn tranebær og sjokolade med en slikkepott eller lignende. (Jeg droppet kanel* i mine kjeks denne gangen og tilsatte istedet litt mere vaniljeekstrakt, totalt ca 2 ts.)

Ha deigen på et melet bakebord og trill til en pølse. Del opp i passende biter, alt etter hvor store cookies du ønsker. I oppskriften foreslås det 10-12 biter, men det blir i største laget for min smak, og jeg laget derfor 20 kjeks av denne oppskriften, noe som jeg synes er en passe porsjon. Trill til kuler og fordel på to bakepapirkledte stekebrett, med god avstand mellom hver kule da kjeksene flyter utover under stekingen.

Stekes ved ca 175 grader i ca 14-15 minutter, til kjeksene er gyldenbrune og faste. Følg med mot slutten av steketiden for ovner har forskjellige stekeegenskaper. La kjeksene hvile på stekebrettet noen minutter, før du avkjøler dem ytterligere på en bakerist. Oppbevar kjeksene i tett boks – og nyyyyt til god kaffe eller te.

Oppskriften er som nevnt lånt fra Hummingbird bakerys kokebok nummer to, «the hummingbird bakery – kakedager», som du får kjøpt HER. Kokeboken er spekket med spennende og gode oppskrifter til enhver anledning, enten du ønsker å lage cookies, cupcakes, whoopie eller en kake. Jeg har allerede lagt inn et par bokmerker på oppskrifter jeg skal forsøke den nærmeste tiden.

Jeg har tidligere publisert tre oppskrifter fra den første kokeboken «the hummingbird bakery – kakeboken», som for eksempel Mississippi mud pie, brownies- og ostekake med bringebærkrem og havre- og rosincookies.

Enjoy!

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

, ,

6 Kommentarer

  1. Maria 7. mai 2012 at 23:18 #

    Fantastisk gode kjeks, både med og uten kanel : ) Jeg bakte dem med glutenfritt mel og fant ut at det var en god idé å øke mengden mel (Toro lys melblanding) til 215 gram og la deigen stå tildekket i kjøleskapet en times tid før ‘utbaking’.

  2. Torunn Tjørve 10. mai 2012 at 18:34 #

    Lurer på når jeg vil bake kjeksene om jeg kan bruke vaniljeekstrakt og ikke vaniljeessens.Hvis jeg kan er det samme mengde?

  3. Berit 27. november 2012 at 18:51 #

    Hei

    Akkurat bakt disse kjeksene, herlig gode altså:-)
    Elsker siden din. Mine kjeks ble ikke så glatte og fine som på bildet av dine. De sprakk på toppen, kan det være noe jeg har gjort feil?

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:45 #

      Slike spørsmål er vanskelige å svare på. Kanskje hadde du i for mye/for lite mel?

  4. Nara 16. desember 2013 at 19:10 #

    Hei,kan je bruke rosiner isteden tranebær?

Legg igjen en kommentar