Potet- og purresuppe med sprøstekt bacon

Potetsuppe er faktisk overraskende godt, og har du ikke forsøkt det før bør du gjøre det nå. Du kan servere den som hovedrett eller forrett, gjerne med sprøstekt bacon eller chorizo, eller en skive røkt laks eller ørret om du heller foretrekker det. Som hovedrett til 3 eller forrett til 5-6 trenger du omtrent:

  • 1 purre, i ringer
  • 2 fedd hvitløk, grovt hakket
  • 6 poteter, i terninger
  • ca 8 dl kyllingkraft/buljong
  • 2 dl (mat)fløte
  • 2-3 ss creme fraiche
  • sitron
  • salt og pepper
  • ca 100 gram bacon, i biter – sprøstekt
  • frisk timian

Fres purre og hvitløk i litt smør eller olje, til løken blir blank og myk. Tilsett potetene og kyllingkraften, kok opp og la det småkoke til potetene er møre, etter ca 20-25 minutter.

Mens potetene koker steker du baconet sprøtt i en varm stekepanne. La det renne av på litt kjøkkenpapir.

Tilsett fløte og creme fraiche, kok opp, og kjør suppen med en stavmikser eller lignende til du får en jevn suppe. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server suppen varm, med sprøstekt bacon og frisk timian som garnityr, og med ferskt brød som tilbehør. Drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over suppen ved servering.

Enjoy!


,

33 Kommentarer

  1. Wenche 30. april 2012 at 21:07 #

    Hei Trine!
    Jeg vil bare fortelle deg at dette er den beste matbloggen jeg har vært innom! Du inspirerer med variasjon, spennende sammensetninger og nydelige bilder!
    En seriøs og innholdsrik side! Håper du har inspirasjon nok til å fortsette i lang tid :-)
    Hilsen Wenche

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:59 #

      Tusen, tusen takk for utrolig hyggelig tilbakemelding! Slike hyggelige kommentarer gir både inspirasjon og overskudd til å fortsette i lang tid fremover! Håper du henger med videre! :)

  2. Heidi 30. april 2012 at 22:18 #

    Ja helt enig med deg Wenche at dette er den
    beste bloggen. det er et hav av blogger,men denne er best!!
    Jeg er mye inne og skriver gode ord om dæ Trine.
    Du er et unikum og finne gode oppskrifter,som både smaker godt
    og ser delikate ut:)) Nå har jeg laget en god smootie som er godt
    etter trening. Ha en fin uke:))

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:58 #

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. :)

  3. Maria 1. mai 2012 at 09:50 #

    Nydelig suppe, Trine! Vi koser oss veldig med oppskriftene dine!

  4. Anne 5. mai 2012 at 19:15 #

    Hva slags type potet bruker du? Oppskriften ser utrolig god ut:)

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:29 #

      Det husker jeg faktisk ikke, det var den sorten som lå i potetskuffen den aktuelle ettermiddagen… Lykke til!

  5. Tove 6. mai 2012 at 17:22 #

    Denne suppen smakte utrolig godt! Og så enkel å lage :-) Brukte mandelpoteter og hadde i litt knust, tørket chili for litt ekstra futt. Hadde olivenolje med sitron til å dryppe over til slutt, det passet bra. Takk for mange gode oppskrifter, er innom så og si daglig.

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:11 #

      Ekstra futt er slett ikke å forakte en gang iblant! Takk for tipset! :)

    • Inger 30. januar 2014 at 19:11 #

      Takk for tips om ekstra futt! Funket veldig bra. Nydelig suppe i vintermørket :)

  6. Laila 7. mai 2012 at 08:25 #

    Super god suppe! Så god at jeg nesten hadde lyst til å slikke tallerkenen ;-)

  7. Katrine 8. mai 2012 at 09:16 #

    Denne lagde jeg og mine 3 barn i går, de skrapa kasserollen. Supergod. Takk for herlige middagstips :)

  8. Jane 3. oktober 2012 at 22:37 #

    Denne falt i smak. Hadde gjester etter jobb og skulle ha noe enkelt, men hjemmelaget. Falt i smak hos alle og godt var det at jeg hadde lagd ekstra, for det ble visst etterspurt som kveldsmat også :-)

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 00:35 #

      Så bra at suppen falt i smak! :)

  9. Anne Vaa Lillehaug 4. oktober 2012 at 11:29 #

    Så glad for at jeg kom over siden din Trine! Her kan jeg hente masse inspirasjon. Vi skal ha et lite treff før teater premiere på våre lokale helter, Friserte Fruer. Da kan det passe ypperlig med potet og purresuppe! Tusen takk :)

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 14:44 #

      Potet- og purresuppe høres ut som et ypperlig valg! Lykke til!

  10. Vegard Olsen 9. oktober 2012 at 22:51 #

    Fantastisk god og enkel suppe! Tusen takk! :)

  11. Lisa Køhler Eggan 10. oktober 2012 at 18:52 #

    Hei!

    Du skulle hatt medalje du!!! For en matblogg! Jeg er bare så imponert over den fliden og arbeidet du har lagt i denne bloggen.

    Matinteressert som jeg er, leser jeg mange matblogger og det var en tilfeldighet at jeg «dumpet» over denne. Jeg har sittet i timesvis og sett på oppskriftene og bildene dine og blitt skikkelig inspirert.

    Synes ukesmenyene du har satt sammen er kjempebra. Smakfull, lite tidkrevende og ordentlig god sunn mat har du lagt vekt på som enkelt kan lages på ukedagene, og planlegger man godt er det mye av det som kan forberedes kvelden før hvis man har det litt travelt på ettermiddagen. Denne uka har jeg laget torsk med nøttelokk og søtpotetmos, pasta med erter, sitron, bacon og parmesan, og i dag har jeg laget potet- og purresuppe. Alt var bare sååååååå nyyyydelig. Gleder meg til å prøve ut flere av rettene dine.

    Vil bare takke deg for bloggen din – du har fått en ny tilhenger,:))

    Lisa

  12. Hege 6. desember 2012 at 18:29 #

    Fantastisk god suppe! Etter å ha vokst opp på Torosuppe selv, er jeg glad for at mine barn får vokse opp med gode, sunne supper fra Trinebloggen! Takk for alt du lærer oss – det er jo skikkelig lett bare man vet HVORDAN!:-)

  13. Lisa 28. januar 2013 at 18:08 #

    Nydelig suppe–og så enkel å lage!!

  14. Silje 28. januar 2013 at 21:11 #

    Tusen takk for maten! Denne sto på menyen i dag og smakte aldeles nydelig! Vi hadde din eltefrie foccacia og aioli ved siden av. Fest på en mandag!

  15. Anna 18. februar 2013 at 22:30 #

    Laget en stor porsjon av denne suppen i går og spiser den gjerne tre dager på rad :) Har blitt veldig glad i denne bloggen og blir mer og mer interessert i mat. Tusen takk for fantastisk inspirasjon!

  16. Ina G. 9. mai 2013 at 17:33 #

    Hei Trine! Denne suppen var FANTASTISK! Takk for at du deler! Gleder meg stort til boken din :D

  17. Synnøve 22. mai 2013 at 10:06 #

    Hei! Denne suppen er kjempegod,mine barn elsker den også! Jeg lurer på om du har en god oppskrift på sesongens brennesler?Takk for inspirasjon til matlagingen min!

  18. Marit 13. juni 2013 at 21:18 #

    Denne suppa er veldig god! Har servert den flere ganger til lunsj, og den har alltid falt i smak hos gjestene. Jeg foretrekker chorizo til suppa, siden suppa i seg selv er mild på smak.

  19. Hanne 3. september 2013 at 10:14 #

    Hei – takk for supre oppskrifter!
    Jeg har prøvd suppene dine før, og de er skikkelig nam! Har du noen gode triks for hvordan de kan bli like god uten melkeprodukter? (får gjester som ikke tåler melk etc)

  20. Anja 20. oktober 2013 at 12:15 #

    Hei,
    Denne så kjempegod ut! Jeg tenker å servere den til forrett hvor reinsdyrsteik er hovedrett. Hvordan er det å lage denne dagen i forveien? Eller ville du helst laget den samme dag? :)
    Takk for supre oppskrifter! Du inspirerer virkelig! :)

  21. Maya 2. desember 2013 at 12:16 #

    Hei Trine! Denne suppen var fenomenal, hadde den som middag og det fungerte veldig bra, men jeg kan også se at denne vil duge utmerket som forrett:) Brukte vanlige asterix poteter, men antar om man vil ha en «luxus-variant» så blir den sikkert silkemyk med mandelpoteter.

  22. Line 9. januar 2014 at 00:41 #

    Har lagd denne suppa til familien to ganger nå, og fått kjemperespons. Vår nye favoritt! Pleier å servere med hvitløksbrød.

  23. Marie 10. februar 2014 at 16:04 #

    Fantastisk suppe!! Du er virkelig en god inspirasjonskilde! Har boken din og følger bloggen, gode mattips hver eneste dag:)

  24. Marianne 3. mars 2014 at 14:01 #

    Helt utrolig god suppe, tusen takk for oppskrift:)

    • Trine ;) 5. mars 2014 at 00:10 #

      Så bra at den falt i smak! ;)

  25. Siri 12. mars 2014 at 20:24 #

    Nydelig suppe!

Legg igjen en kommentar